maandag 10 januari 2011

Saartje Vandendriesche Nieuwjaarsduik 2010 Oostende @ Bekende Vlaamse Vrouwen


Actrice, zangeres, Bekende Vlaamse Vrouw, Vlaanderen Vakantieland presentatrice en omroepster bij één Saartje Vandendriessche was aanwezig op de Nieuwjaarsduik in Oostende.

Ze was er present voor een videoverslag die zondagnamiddag op Sporza werd uitgezonden. En dat ging bij wijlen met handen en voeten.

Dat Belgische Babe Saartje Vandendriessche niet van enige sportieve prestaties bang is wisten we reeds met haar "start to run" (oa met Brahim en Gella Vandecaveye in Vlaanderen Sportland) en "Mijn Sport Is Top".

Toch was ze voor de eigenlijke start heel goed ingeduffeld om de koude te trotseren. Af en toe gaf ze iets bloot aan de omstaanders die om meer vroegen.

Hoewel het niet de bedoeling is naakt de Noordzee in te duiken, leken een aantal deelnemers verkleed als Borat in zijn sexy badpak dit niet helemaal begrepen te hebben.

Saartje Vandendriessche kon Sporza-gezicht Stefaan Lammens met moeite overhalen om ook in het ijskoude water te duiken.

In Oostende heeft de 24ste editie van de Nieuwjaarsduik plaatsgevonden. Liefst 6.000 deelnemers doken het koude water van Oostende in.

Met evenveel deelnemers als vorig jaar mocht de editie van 2010 een enorm succes worden genoemd. In een sfeervol Oostende haalde het kwik van de thermometer amper 1° Celsius. De watertemperatuur liet 2-3 graadjes meer noteren.

Ondanks dat Koning Winter de deelnemers uitdaagde, ging iedereen met een goed gevoel het water in en gelukkig ook weer uit. Een hagelbui mocht de pret niet bederven. Een Smeets jenever een Royco-soep maakten immers achteraf veel goed.

Naast heel wat onbekende Vlamingen gaf ook de bekende Vlaamse medemens partij. De finalistes van Miss België, omroepster Saartje Vandendriessche en Sporza-gezicht Stefaan Lammens bibberden allemaal het water in.

Vlak voor de start begon het te sneeuwen, maar dat kon de ijsberen niet deren. Er waren ook heel wat toeschouwers naar de kuststad afgezakt. Zij keken toe van op de zeedijk.

Doordat het vloed was, hadden de ijsberen, waaronder zestien kandidates voor de Miss België verkiezing gekleed in bikini, dit jaar wel maar weinig ruimte.

De Nieuwjaarsduik in de Noordzee ontstond in de jaren '80 onder impuls van de ijsberen van White Star Deinze. Het evenement lokte sindsdien meer en meer deelnemers.

Op het Groot Strand in Oostende werd zaterdagmiddag voor de 24e keer de traditionele Nieuwjaarsduik gehouden. Volgens Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende waren er voor deze duik 6.000 deelnemers: 3.000 schreven vooraf in en nog eens 3.000 de dag zelf.

De activiteit ontstond in de jaren tachtig toen de ijsberen van White Star Deinze naar Oostende kwamen voor hun Nieuwjaarsduik. Sindsdien groeide het evenement elk jaar.

De IJsberenduik in de Noordzee lokte ook duizenden toeschouwers op het strand en de zeedijk. Vlak voor de start om 15.00 uur begon het te sneeuwen, wat de sfeer alleen maar versterkte.

Dit jaar vond de Nieuwjaarsduik plaats bij vloed en dat zorgde voor zeer weinig ruimte voor de baders, waaronder ook zestien kandidates voor de Miss België verkiezing en de onvermijdelijke Saartje Vandendriessche.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten