zaterdag 29 januari 2011

Roos Van Acker uitreiking MIA's @ Bekende Vlaamse Vrouwen


In de wervelende live-show van de MIA's werden de gegeerde trofeeën uitgereikt door onder meer Bekende Vlaamse Vrouw Roos Van Acker !

Uiteraard kreeg je ook muziek te horen: Daan, Free Souffriau, Absynthe Minded, Bart Peeters, Customs, Natalia, Jef Neve, Jasper Erkens en Lady Linn & Her Magnificent Seven zorgden live voor puur en onversneden muzikaal topentertainment!

Misschien wint één van hen ook wel een award? Als dat zo is dan krijgen ze die niet zomaar van de bakker om de hoek… Onder andere baron Stijn Coninx, Belgische TV babe Roos Van Acker, cultuurminister Joke Schauvliege, Claudio & Gaëlle, Gunter Lamoot en Luc De Vos zullen een MIA overhandigen.

Begint Roos Van Acker binnenkort aan een carrière bij Eén? Haar exclusiviteitscontract bij VT4 zal haar niet langer tegenhouden. Binnen enkele weken loopt dat af en beide partijen zijn overeengekomen om het niet opnieuw te verlengen. Mogelijk wordt Roos één van de twee presentatrices van de nieuwe vrijdagavondshow van Eén.

VT4 bestaat maandag 15 jaar en achter de schermen is men druk bezig met de toekomst van de zender. 'We zijn de puberjaren ontgroeid. We kunnen nu in vertrouwen en zonder exclusiviteitscontracten met al onze mensen samenwerken', klinkt het bij SBS Belgium.

Nochtans was er enkele weken intern heel wat ophef toen VT4-gezichten Véronique De Kock, Hanne Troonbeeckx en Ilse De Meulemeester meewerkten aan de showbizzwebsite Starplanet. Hun medewerking viel niet in de smaak bij SBS Belgium omdat deze dames nog onder contract liggen bij SBS.

Maar ook deze contracten worden de komende maanden onder de loep genomen. 'Geen kettingen meer', klinkt het bij VT4-woordvoerder Kristof Demasure. 'Alle exclusiviteitscontracten worden geval per geval bekeken. Sommigen zullen exclusief bij VT4 blijven werken, anderen niet'.

En dat verklaart meteen ook waarom Roos Van Acker met goedkeuring van VT4 in aanmerking komt voor de presentatie van de nieuwe vrijdagavondshow van Eén. Zowel VT4 als Roos Van Acker vonden een verlenging van haar exclusiviteitscontract niet langer noodzakelijk.

'Wij vinden het heel goed van de VRT dat ze met Roos willen werken. Dat pleit voor de kwaliteit van onze gezichten', aldus Kristof Demasure.

Of Roos Van Acker ook echt aan de slag gaat bij Eén is nog niet helemaal duidelijk. Volgens haar manager is de deal nog niet rond, maar alles wijst wel in die richting. Samen met Sofie Van Moll zou Roos Van Acker dan de zogenaamde 'weekendshow' presenteren die het eerste seizoen van 'De Generatieshow' moet opvolgen op vrijdagavond.

Volgens fans op het internet stond Roos Van Acker naakt op de cover van het nummer van Humo. Het gezicht lijkt alvast dat van Roos te zijn, maar zijn ook de borsten van de presentatrice?

Jammer voor de fans, maar in werkelijkheid is er een knap staaltje gephotoshopped. Volgens haar manager Len Doens is alleen het gezicht op de cover van Roos Van Acker. “Dit is gephotoshopped. Ik weet bijna zeker dat het gezicht op de cover dat van Roos is, maar ik weet ook zeker dat Roos niet naakt heeft geposeerd voor Humo.”

Humo blijft zijn lezers teasen. Roos Van Acker stond ooit eens écht naakt op de cover, maar haar borsten werden bedekt door kokosnoten. Eén ding is zeker: de Humo-lezer vindt Roos sexy. De blonde presentatrice is namelijk vaste laureaat tijdens Humo’s Poppol in de categorie: “Wie wil u het liefst uit de kleren zien gaan”.

Die Roos Van Acker toch … ze is reeds lang de natte droom van de Humo lezers, en zal dit nog wel een tijdje blijven dankzij enkele straffe uitspraken die ze onlangs op de Nederlandse televisie deed !

Roos Van Acker was dus te gast in het Nederlandse jongeren-praatprogramma-zonder-taboes Spuiten en Slikken … en praatte daar vrank en vrij over haar leven onder/tussen/boven de lakens!

Anale seks, lesbische triootjes, trekken - zéér letterlijk te nemen - aan pa’s piemel, leren pijpen met behulp van een wortel … Roos has been there and done that! Terloops lurkte ze ook nog even aan een zakje met zorgvuldig geprepareerde zuiver cannabisrook!

Nu de Nederlanderse spuiters en slikkers ons vrouwelijk schoon hebben ontdekt, mogen ze wat mij betreft ook wel eens Evy Hansen, Hanne Troonbeeckx, Dina Tersago, Evy Gruyaert, Lien Van de Kelder en … last but not least … de twee Tines (Emberechts en Reymer) uitnodigen!

Welk beeld hebben anderen van jou, denk je?

Roos Van Acker «Dat weet ik niet. Terwijl het me wel bezighoudt: wie ben ik? Waar sta ik? Hoe zien anderen mij? Wat is mijn plaats in de wereld?

»Ik weet wél dat sommige mensen een totaal verkeerd beeld van me hebben. Twee weken geleden stond er een column van Christophe Vekeman in De Morgen, naar aanleiding van die beruchte uitzending van 'Spuiten en slikken' waarin ik te gast was, en die op Canvas werd herhaald. In dat programma, op de Nederlandse tv, had ik toegegeven dat ik a) had leren pijpen met een wortel, b) in het bezit was van een vibrator, c) weleens anale seks had gehad en d) ooit aan een triootje had deelgenomen. Vekeman schreef daarover: 'Roos Van Acker kent maar één vorm van schaamte: die voor de schaamte.' Dat klópt niet: ik schaam mij helemaal niet voor de schaamte, en nog minder voor mijn seksuele verlangens en ervaringen. Net daarom was ik op de uitnodiging van 'Spuiten en slikken' ingegaan: ik praat graag over seks, want ook al doen veel mensen er raar over, ik vind het een doodgewone zaak. Ik vond mijn uitspraken ook niet choquerend of zo.»

Ook in de studio van 'Spuiten en slikken': onze Belgische Roos Van Acker. De vrouw die de helft van viriel Vlaanderen naakt wil zien, aldus de presentatrice. En vice versa wellicht. De andere helft? Kontneuken no doubt. En poepen, maar dan op z'n Vlaams. Zeg, spreek voor uzelf. Roos lekte details over haar persoonlijke zelf. Op haar negentiende is ze gebeft door een vriendin (het moet dus echt "Eden" geweest zijn).

Roos Van Acker bekent lesbische relatie

Peking Express-presentatrice Roos Van Acker heeft in het Nederlandse televisieprogramma Spuiten en Slikken toegegeven dat ze een lesbische relatie gehad heeft.
In het liveprogramma van de Nederlandse omroep BNN waar openlijk over drugs en seks gesproken wordt, deed Van Acker ook enkele merkwaardige uitspraken over trio's. ,,Een triootje? Ja, dat is al eens gebeurd, maar alleen met vrouwen, met twee vriendinnen van me. Ik heb alleen liggen foefelen, ik ben niet naar beneden gegaan. Een vriendin van me wel.”

Een andere uitspraak van Roos: ,,Ik heb mijn vader maar een keer naakt gezien. Toen ik twee was, heb ik eens aan zijn piemel getrokken, en sindsdien heb ik hem nooit meer bloot gezien."

Roos Van Acker is ongetwijfeld één van de coolste madammen in het Vlaamse medialandschap. Ze bezit een schoonheid van een speciaal kaliber en heeft een fijn gevoel voor humor. Ze spreekt bekakt Nederlands, maar schrikt er niet voor terug om haar handen vuil te maken.

De makers van de televisieprogramma’s die ze presenteert moeten in elk geval geen ondertitels plaatsen voor hun Nederlandse kijkers. En dat zijn er heel wat. Ook het derde seizoen van Peking Express: The Mekong Route belooft een groot succes te worden, in Nederland en België. Voor Roos Van Acker is deze alvast de beste van de drie reeksen die zij vanaf het eerste uur presenteerde.

Roos Van Acker vindt vrouwen fantastisch. “Ik heb een boon voor vrouwen, ik vind ze heel mooi. Dikwijls mooier dan mannen.” Niet dat Roos haar leven zou kunnen slijten met een vrouw. Iets minder dan wel? “Ik kijk graag naar vrouwen. Vroeger ging ik vaak naar holebifeestjes. Nu is het wat minder. Ik weet niet of ik het nog zou durven.” Durven? Is er dan iets wat deze 29-jarige vrouw met ballen aan haar lijf niet durft? “Blijkbaar zit er toch een beetje schroom vanbinnen, al weet ik niet of ik het zo zou kunnen noemen.

De holebiwereld heeft toch weinig geheimen voor mij. Er zitten heel wat lesbische meiden in mijn vriendenkring. De pottenbende van Mechelen noem ik ze. Wanneer the L-word wordt uitgezonden, spreken we met z’n allen af om samen te kijken. Supergezellig! Ik vind de vrouwen in die serie zo intrigerend, vooral de dj’s in de tweede serie, ooh!”

Experimentjes met de vriendin
Concreet dan: heeft Roos Van Acker al ooit iets gehad met een vrouw? Ze aarzelt. Zegt niet nee. Denkt even na en zucht dan. “Ik heb dit nog nooit verteld. Maar ach, wat maakt het ook uit.”, lacht ze. “Lang geleden, in de puberteit nog, heb ik iets gehad met een meisje. We experimenteerden een beetje. Wie doet dat niet? Ze is nog steeds mijn beste vriendin.” Toch zou Roos zich niet meteen bi noemen. “Ik neig wel een beetje naar het biseksuele, maar naar mijn gevoel niet genoeg om me zo te noemen. Het heeft trouwens weinig zin om mensen in vakjes te stoppen.”

Op de vraag of ze soms aanzoekjes krijgt van vrouwen, antwoordt ze met een enthousiaste ja. Roos Van Acker: “Ik vind het fijn als vrouwen me leuk vinden. Ik wil niet enkel mannelijke fans. Het is jammer dat vrouwen elkaar voortdurend zitten te beconcurreren in plaats van elkaar leuk te vinden.

Vooral in de televisiewereld. Het zou leuker zijn als ze elkaar wat meer hielpen in plaats van beter te willen zijn dan de ander.” Een motto van Roos is dat ze altijd zichzelf blijft, ook op televisie. “Ik doe niet mee aan de strijd om de mooiste te zijn. Ik denk dat veel mannelijke én vrouwelijke fans dat leuk aan me vinden.”

De ware aard
Wat vindt Roos van het lesbische stel dat meedoet aan Peking Express? “Ik bewonder de gedrevenheid en het enthousiasme van Inge en Lien. Het zijn heel leuke meiden. Soms was het me wel wat teveel. Dan had ik zoiets van: pff, nu effe rustig! Hun druk gedoe werkte de groep af en toe op de zenuwen. Het leuke is wel dat ze altijd zichzelf blijven. De hyperkinetische Lien laat haar ware aard zien, ze ís gewoon zo! We zijn bij het kiezen van de deelnemers op zoek gegaan naar heel verschillende karakters, om een diverse groep te creëren. En dat is ons, met die twee erbij, zeker gelukt!”

Gesmeerde gaydar
Muzikante, radiomaker, televisiepresentatrice,... De media heeft geen geheimen meer voor deze duivel-doet-al. Afgezien van die talenten is Roos Van Acker in ieder geval bezitter van een goed gesmeerde gaydar. Toen de interviewer zich aan het begin van het gesprek voorstelde als medewerkster van Wel Jong Niet Hetero, was het eerste wat ze zei: “Ik dacht het!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten