donderdag 20 januari 2011

Tine Van Den Brande @ Bekende Vlaamse Vrouwen


Tine Van den Brande gaat in 'Stressvakantie' op de tafel van een Turkse masseur liggen na klachten van toeristen over seksuele intimidatie. De verborgen camera doet de rest.

In de laatste aflevering van Stressvakantie reist Bekende Vlaamse Vrouw Tine Van den Brande (41) naar Turkije. Daar heeft de familie Putzeys een vakantie geboekt in een viersterrenhotel waar ze willen genieten van de riante sport- en wellnessfaciliteiten.

Maar dat blijkt behoorlijk tegen te vallen: de fitnessruimte is verouderd, de tennisvelden verwaarloosd. Erger zijn de klachten over ongewenste intimiteiten door de masseur van het hotel. Die valt zelfs de 16-jarige dochter van de familie Putzeys lastig.

Tine Van den Brande nam haar taak als onderzoeksjournaliste ernstig en boekte een massage bij de omstreden masseur. Ze nam een verborgen camera mee.

'Het lijkt misschien vreemd dat ik zélf naakt op die massagetafel ga liggen', zegt Tine. 'Maar dat doen we nu eenmaal in Stressvakantie: we gaan proefondervindelijk na of de klachten gegrond zijn.

Als het eten niet goed is, proeven we dat eten. Als de hotelkamer niet voldoet, gaan we kijken. Niet dat we de toeristen die klagen niet geloven, maar zo werkt Stressvakantie nu eenmaal: je moet het laten zien.'

Bijzonder is dat de verborgen camera in dit geval goed zijn werk deed. 'Normaal heb ik iemand bij die de verborgen camera hanteert, maar dat kon in dat geval niet: naar een massage moet je alleen gaan. Of ik niet bang was?

Mijn cameraploeg was in de buurt en ik ben hooguit vijftien minuten binnen geweest. Het was een klein kamertje, maar ik heb heel goed gekeken hoe ik snel buiten kon komen. Ik was goed voorbereid. Trouwens, ik ben geen meisje van zestien maar een vrouw die haar mannetje kan staan.'

Over het verloop van de massage kan Tine niet veel verklappen. 'Laten we zeggen dat vrij snel duidelijk werd dat het de verkeerde kant uitging. De masseur trok meteen zijn T-shirt uit, wat ik niet normaal vond. Bovendien had hij in geen tijd een erectie.

Ik vond het absoluut niet aangenaam en heb de man met zijn praktijken geconfronteerd. Hij voelde zich duidelijk betrapt en vroeg me om het niet verder te vertellen omdat hij anders zijn baan zou verliezen.'

Het was niet de eerste keer dat Tine Van den Brande in Stressvakantie haar stoute schoenen aantrok om een wantoestand aan te klagen. Achteraf bekeken leverde dat best gevaarlijke situaties met boze mensen op. 'Ik heb het nochtans graag gedaan.

Presentator Desiré Naessens maakte het wel eens mee dat het escaleerde, maar over het algemeen werden we gemakkelijker verbaal aangevallen dan fysiek. Ik geef toe dat ik misschien niet op die massagetafel was gaan liggen als dat mijn eerste opname voor Stressvakantie was geweest. Maar het was de laatste. Ik had de routine van het programma beet.'

De vraag is wel of Tine Van den Brande ooit nog met een gerust hart bloot op een massagetafel zal liggen. 'Als ik zelf met vakantie ga, laat ik me bijna altijd masseren. Dat ga ik ook blijven doen. Massages zijn vaak een heikel punt, maar ik zal het wel zeggen als iemand over de schreef gaat.'

Tine Van den Brande (41) is vanaf september op VTM te zien als presentatrice van Stressvakantie.
In het programma helpt ze Vlamingen als hun vakantie in het water dreigt te vallen, bijvoorbeeld doordat de hotelkamer onder water staat of het kampeerterrein naast een beerput ligt.

Tine Van den Brande laat zich bijstaan door Désiré Naessens, broer van presentatrice Pascale en de stem van de docusoap De Pfaffs . Het programma start op 1 september op VTM. Diezelfde avond start ook De beste hobbykok van Vlaanderen , de zoektocht naar onbekend culinair talent met topchefs Peter Goossens en Sergio Herman.

Tine Van den Brande (Gent, 3 januari 1968) is een Vlaams actrice. Ze is actief zowel op theater-, film- als televisievlak.

Van den Brande studeerde aan de Studio Herman Teirlinck.

* Commissaris Roos (1991) als Inspecteur Daisy Soenen
* De Kotmadam (1991) als Véronique
* Heterdaad (1996) als Nadia
* Diamant (1997) naakt als Babouche
* Windkracht 10 (1997-1998) als Lies Adams
* Flikken (2004-2005) als hoofdinspecteur Lieselot Winter
* Witse (2004-2005) als hoofdcommissaris Ilse Van de Casteele
* Zone Stad (2008-) als wetsdokter Kathy Vanparys

De 7 Hoofdzonden volgens Tine Van den Brande
'Waarom heb ik al die kansen gekregen? Niet omdat ik zo getalenteerd was, maar omdat ik een prettig snoetje had'
'Ik ben nooit een populaire griet geweest.' De 7 Hoofdzonden volgens Luc - nee, wacht: Tine Van den Brande!

Het leven van de immer ravissante presentatrice/actrice Tine Van den Brande liep de laatste jaren niet bepaald op rolletjes. Eerst begaven haar beide nieren het, en moest ze jarenlang haar ziekte verbergen, wilde ze nog aan de bak komen.

Toen ze na een niertransplantatie (de reddende donorengel was haar eigen broer Koen) de draad weer kon oppikken, scheidde ze van haar partner (tevens vader van haar nu achtjarige dochter Ava); tot overmaat van ramp overleed haar moeder tijdens de opnames van 'Zone Stad', de politieserie waarin ze een rolletje speelt.

Toen haar contract bij VT4 ten einde liep, verkaste Tine Van den Brande eerst naar Nederland voor een talkshow, en nu presenteert ze bij vtm samen met Desiré Naessens 'Stressvakantie', een realityprogramma waarin ze gedupeerde vakantiegangers uit de sloot helpt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten