dinsdag 11 januari 2011

Kathleen Aerts (Ex K3) Ranking The Stars @ Bekende Vlaamse Vrouwen


De terugkeer van Paul de Leeuw (47) bij Ranking the Stars doet de kijkcijfers van het programma goed. Er keken vrijdag 874.000 mensen naar de start van het zevende seizoen, waarin ook de blonde Vlaamse ex K3 zangeres Kathleen Aerts een hoofdrol heeft.

Na het vierde seizoen had De Leeuw genoeg van Ranking the Stars en gaf hij het stokje over aan Sander Lantinga en Sophie Hilbrand.

Zij hebben dit jaar twee edities van Ranking the Stars gepresenteerd, maar De Leeuw kreeg spijt en is nu terug bij de BNN-show. Paul liet zelfs speciaal uit Vlaanderen Bekende Vlaamse Vrouw en ex K3 zangeres Kathleen Aerts overkomen voor zijn terugkeer.

Paul de Leeuw is blij dat hij weer terug is: "Ik vind het fantastisch weer achter de presentatiedesk van Ranking te staan en het spel te spelen met vijf mannen en vijf vrouwen. Eindelijk de haantjes en het kippenhok verenigd."

Aan de serie doen opnieuw tien BN’ers mee: Angela Groothuizen, Fatima Moreira de Melo, Jan Kooijman, Jette van der Meij, Johnny de Mol, Kathleen Aerts van K3, Kim Feenstra, Maarten van der Weijden, Thomas Berge en Tijl Beckand. Nou ja, eigenlijk 9 BN'ers en 1 BV.

Ex-K3 lid Kathleen Aerts vertrekt begin januari naar Afrika, om hier haar nieuwe album op te nemen. Dit meldt de zangeres op Hyves.

Het album zal in de Afrikaanse taal worden opgenomen, in Kaapstad. Begin februari zal Kathleen Aerts weer terug zijn om haar theaterconcerten voor te bereiden.

Het was nogal nieuws: Kathleen die uit de immens populaire meidengroep K3 stapte. Ze had genoeg van geleefd worden en besloot om meer haar eigen weg te gaan. Dat heeft ze nu gedaan, met het album Kathleen in Symfonie, waarop ze twaalf favoriete liedjes uit haar jeugd ten gehore brengt.

Een van die favoriete liedjes doet ze samen met haar stiekeme jeugdliefde Danny de Munk.

Kathleen Aerts stapte een tijd geleden uit de immens populaire meidengroep K3. Omdat de druk te groot werd en haar agenda al twee jaar vooruit vastlag.

Maar vooral omdat ze een eigen weg in wilde slaan. Nu is er Kathleen In Symfonie, waarop ze favoriete liedjes uit haar kindertijd ten gehore brengt, ondersteund door een orkest.

Was het lastig om na K3 te bepalen welke richting je muzikaal opwilde?

Kathleen Aerts: "Niet echt, omdat werken met een symfonieorkest eigenlijk al van kleins af aan een droom van me is. Het idee om het daadwerkelijk te gaan doen is drie maanden geleden ontstaan en toen ging het snel."

Het valt op dat veel nummers op de plaat Nederlands zijn: je covert Conny vandenBos en Lenny Kuhr, om er maar een paar te noemen.

Kathleen Aerts: "Dat komt omdat dat net de liedjes zijn die me zijn bijgebleven uit mijn kindertijd. Het is pure nostalgie: die nummers schalden vroeger door het huis van mijn ouders en grootouders. En het waren de eerste liedjes die ik meezong. Ik cover overigens ook nummers als 'Een beetje vrede' van de Duitse zangeres Nicole."

En je zingt een duet met Danny de Munk. Toch een redelijk onverwachte combinatie. Hoe ontstaat zoiets?

Kathleen Aerts: "Moet je dat nog vragen? Ik was vroeger, zoals alle meisjes, stiekem nogal verliefd op Danny ten tijde van Ciske. Toevallig kwam ik hem onlangs tegen en vroeg hij aan mij om samen een lied op te nemen. Dat kwam natuurlijk toevallig heel goed uit. Het is een ingetogen gezongen cover van Something Stupid geworden, en voor mij een uitgekomen meisjesdroom."Geen opmerkingen:

Een reactie posten