zondag 26 oktober 2014

Clara Cleymans over naaktscène in De Ridder: "Het voelde aan als een triootje met de cameraman" @ Bekende Vlaamse VrouwenClara Cleymans over naaktscène in De Ridder: "Het voelde aan als een triootje met de cameraman"Morgen schittert ze weer in een nieuwe aflevering van 'De Ridder' op één. In de nieuwste P-magazine doet ze haar boekje open over een van de moeilijkste scènes uit de reeks.Vorige week brachten we jullie het heuglijke nieuws dat Clara's seksscène eindelijk op nationale televisie verschenen was. Maar dat zo'n scène meer om het lijf heeft dan je zou denken, legt Clara deze week uit in P-magazine.Een seksscène is niet te onderschatten. Menig professioneel acteur worstelt zich letterlijk en figuurlijk kapot in dergelijke situaties. Ook voor sexy rosse Clara Cleymans was het even wennen, al wist ze het er meer dan behoorlijk vanaf te brengen. "Als jonge actrice kan je bijna zeker zijn dat ze je ooit zullen vragen om zo’n naaktscène te spelen. Ik vroeg me altijd af hoe dat zou gaan, maar er is niks aan. Het is vooral ongemakkelijk en vrij gênant, zo naakt op bed. Omdat het nu eenmaal zo persoonlijk is. In Code 37 werd ik wel al verkracht, maar dat was helemaal anders: dat speel je net heel passief, zonder enige link met de echte Clara."Verkrachtingen, dat valt dus klaarblijkelijk nog wel mee. Maar het échte werk, daar gaf Clara Cleymans zichzelf toch wel behoorlijk bloot, zo blijkt: "In een normale vrijscène moet je wel jezelf zijn. Je put altijd uit je eigen ervaring, net zoals wanneer je woede of verdriet moet spelen. De mimiek en bewegingen van Helena komen van mij. Dus geef je je enorm bloot op zo’n moment. Daarbovenop zit je met een camera op tien centimeter van je gezicht, borsten, blote poep en de rest van je lichaam, waardoor het aanvoelt alsof je een triootje met de cameraman hebt. (lachje) Kortom, vreemd."We mogen gerust zeggen dat dergelijke naaktscènes haar best wel liggen. Hopelijk krijgt deze primeur ooit nog een vervolg.

Louis Talpe naast Clara Cleymans in tweede reeks van 'De Ridder'

'Schikken of beschikken', dat krijgt Helena De Ridder te horen, wanneer ze bij een bommelding in de haven op een fraudezaak van radioactief afval stoot.

In de tweede reeks van 'De Ridder' kruipt Clara Cleymans opnieuw in de huid van Helena De Ridder, de gedreven substituut van het parket van Gent en vecht ze met de afvalmaffia. Ze krijgt de steun van Thomas De Kuyper, de charismatische havenschepen van Gent. Een rol die met brio vertolkt wordt door Louis Talpe.

Dahlia Pessemiers-Benamar, Michaël Pas, Michael Vergauwen, Katelijne Damen, Lucas Van den Eynde, Dirk Van Dijck en Lynn Van Royen vervolledigen de vaste cast op de foto.

'De Ridder' geeft ook nieuw muzikaal talent een duwtje in de rug. Door de samenwerking met vi.be, een platform van Poppunt, krijgt nieuw Vlaams talent de kans om mee te werken aan de soundtrack van de reeks.

Nieuwe, verbeterde app
Bij het tweede seizoen pakt 'De Ridder' uit met een nieuwe, verbeterde app, die zowel op het web als in app-stores beschikbaar is. Tijdens de uitzending krijg je extra verhaalelementen en informatieve updates, nadien kan je de aflevering ook in 'longread'-vorm herbeleven. Dan krijg je een uitgebreide samenvatting van het verhaal en ook foto's, video, tijdlijnen, locaties, muziek, polls, juridische achtergrondinformatie en nog veel meer.Je kan de app nu al downloaden in app-stores. De webversie kan je gebruiken via http://www.een.be/deridder.

Audiodescriptie
'De Ridder' kan je met audiodescriptie volgen: met gesloten audiodescriptie op Eén en op hetzelfde ogenblik met open audiodescriptie OP12. De reeks is ook met audiodescriptie beschikbaar via Net gemist.


De parketmagistrale Clara Cleymans“Als ik grappig wil zijn, word ik een vrouwonvriendelijk typetje”Werenfried wie? Sinds Eén commissaris Witse vorig jaar een welverdiend spuitje gaf, vormt openbaar aanklager Helena De Ridder de felrode draad door uw zondagavond. Minder bordkarton en beduidend pronter: Clara Cleymans houdt zich netjes staande op die pumps die onder haar toga piepen. “Zei die kerel dat ik eruitzie als een meisje van 14? Ik maak ’m kapot!”Terwijl u samen met zo’n miljoen andere Vlamingen nog maar pas het tweede seizoen van het Eénprogramma De Ridder hebt aangesneden, toeft Clara Cleymans (25) alweer in Gent voor de eerste opnames van het derde seizoen. Nog zes maanden te gaan. Al komt Tegen de sterren op daar binnenkort ook opnieuw tussen fietsen en en passant dient ze in januari ook nog een thesis in, waarna de arbeidsmarkt zich hopelijk kan verblijden met de komst van een nieuwe filosofe.Klopt het dat je vorig jaar een ongeval veroorzaakt hebt op de set van De Ridder?

Clara Cleymans: “Ik weet niet of ik dat moet vertellen.”We zullen het stilhouden.

Clara Cleymans: (aarzelend) “Voor een scène moest ik keihard achteruitrijden en tegelijk 180° draaien om weg te vluchten van een aanvaller met een koevoet. Maar ik had nog maar net mijn voorlopig rijbewijs gehaald en hoewel de slipcursus ter voorbereiding heel vlot was verlopen, voelde ik me toch maar klein eenmaal ik in die auto op de set zat. Ook al omdat de regisseur, de geluids- en de cameraman erbij zaten, waardoor ik nauwelijks wat aan mijn spiegels had.

»De regisseur vroeg me om meteen de hele scène door te spelen, maar dat was blijkbaar niet helemaal gecommuniceerd naar de rest van de ploeg. Waarop ik plankgas gaf en met gierende banden achteruitreed, tot ik een knal hoorde en een politieagent zag vallen, een echte. Ik was vol op een dranghek gereden en op het Gentse zwaantje dat de straat had afgezet! Terwijl zijn collega’s me bibberend lieten blazen en een pv opstelden, werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig had hij alleen maar lichte kneuzingen, want ik had veel erger verwacht. Zelfs de wagen zal vol gaten.

»Ik heb hem achteraf ook nog een brief en een Playmobil-zwaantje gestuurd, maar naar verluidt tilde de man er niet echt zwaar aan. Collega’s vertelden me dat hij blij was met het verhaal. ‘Want wie kan er nog zeggen dat Clara Cleymans hem omvergereden heeft!’ (klein lachje) Maar bij dezen dus nog eens mijn excuses!”Tot gisteren had ik nog nooit naar De Ridder gekeken. De recentste aflevering die de digicorder bood, bleek toevallig jouw vrijscène met Louis Talpe te bevatten.

Clara Cleymans: “Toevallig.”Op mijn communiezieltje. Al heb ik er achteraf spijt van dat ik die niet met audiodescriptie bekeken heb, de vertelstem voor blinde crimifans.

Clara Cleymans: (lacht) “Verdorie, nu wil ik ook weten hoe dat klonk! (zet stemmetje op) ‘Helena gaat naakt op en neer. Ze kreunt. En ze kreunt nog eens. Nou nou, ze heeft er duidelijk schik in.’”Helena had er ongetwijfeld meer schik in dan Clara. Want naar verluidt is niks zo vervelend en technisch als een seksscène opnemen.

Clara Cleymans: “Nu weet ik ook wat het is. Als jonge actrice kan je bijna zeker zijn dat ze je ooit zullen vragen om zo’n scène te spelen. Ik vroeg me altijd af hoe dat zou gaan, maar er is niks aan. Het is vooral ongemakkelijk en vrij gênant. Omdat het nu eenmaal zo persoonlijk is. In Code 37 werd ik wel al verkracht, maar dat was helemaal anders: dat speel je net heel passief, zonder enige link met de echte Clara. Maar in een normale vrijscène moet je wel jezelf zijn. Je put altijd uit je eigen ervaring, net zoals wanneer je woede of verdriet moet spelen. De mimiek en bewegingen van Helena komen van mij. Dus geef je je enorm bloot op zo’n moment. Daarbovenop zit je met een camera op tien centimeter van je gezicht en lichaam, waardoor het aanvoelt alsof je een triootje met de cameraman hebt. (lachje) Kortom, vreemd.”Met die éne aflevering en wat losse filmpjes ben ik bezwaarlijk een expert te noemen, maar het lijkt alsof huilen op commando jou veel vlotter afgaat dan woede te tonen?

Clara Cleymans: “Klopt helemaal, maar ik werk eraan! (lacht) Ik kan gewoon níét woest worden. Je moet er al zeer hard over gaan voor je mij zover krijgt, want meestal is simpel oogcontact al genoeg om mijn kwaadheid te laten wegsmelten. »Ik ben dan ook zeer jaloers op collega’s die vlotweg kunnen uithalen. Zij vinden dat blijkbaar het makkelijkste om te spelen, terwijl ik er alleen maar stress van krijg. Dahlia (Pessemiers-Benamar, hoofdinspecteur in De Ridder; red.) heeft me beloofd dat ze me dat op een uurtje kan leren. Ik hoop het, want je moet gewoon kunnen roepen op tv of in het theater. Nu moet de regisseur me soms echt opkoteren om me uit mijn kot te lokken.”Lees verder in P-magazineEindelijk! Clara Cleymans volledig naakt in stomende seksscèneDriewerf hoera! De dag is eindelijk aangebroken dat de knapste redhead van ons land volledig uit de kleren gaat. Zeer stijlvol zelfs, want het moet gezegd: het leek alsof ze écht seks had met die kerel uit ‘De Ridder’...

Venetiaans blond, een droomfiguur, een ondeugende blik… Moeder Natuur was goed gezind toen ze Clara Cleymans schiep. Nochtans ging diezelfde Moeder enkele jaren eerder volledig de mist in, maar zo zie je maar. Soit, momenteel loopt seizoen twee van ‘De Ridder’ op Eén, en met meer dan een miljoen kijkers doet die misdaadreeks het absoluut niet slecht. De makers doen dan ook wel hun uiterste best om de kijker op tijd en stond te plezieren.Zo vroegen ze subtiel aan Clara Cleymans of ze zin had om uit haar kleren te springen en op een mannelijke acteur – ene Louis 'Mega Toby' Talpe – te vliegen zoals ze dat ’s avonds bij haar 17 jaar oudere lief doet. De makers wisten op voorhand toch al dat ze daar niet veel problemen mee heeft – “Laat toch gewoon die tieten zien”, dixit Clara – dus ging de deal door. En jawel, het werd een pronkstuk.

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten