dinsdag 6 mei 2014

Wendy Van Wanten, Marleen Merckx, Leah Thys en Karin Jacobs naakt in Calender Girls @ Bekende Vlaamse VrouwenWendy Van Wanten, Marleen Merckx, Leah Thys en Karin Jacobs naakt in Calender Girls – sweet en ongecensureerdVrijdagavond 2 mei 2014 ging de Feel-Good komedie ‘Calender Girls’ met Wendy Van Wanten van Tim Firth in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen. Het talrijk opgekomen publiek waaronder veel BV’s en pers genoot van de theaterversie van deze succesvolle film uit 2003.Calender Girls vertelt het verhaal van Chris, Annie, Chantal(Wendy Van Wanten), Irene, Rita en Trees een groep gewone vrouwen die lid zijn van een plaatselijke vrouwenbeweging onder het voorzitterschap van Marie .Als Marc de echtgenoot van Annie op een dag komt te sterven aan kanker besluiten ze om een naaktkalender uit te brengen en met de opbrengst zullen de meiden meubels kopen voor het ziekenhuis, als eerbetoon aan Marc .Ze gaan smaakvol bloot en uit de kleren en onthullen meer borsten dan dat ze ooit durfden dromen. Het gegeven omgaan met kanker wordt verwerkt op een manier die deze ziekte iets “aanvaardbaar” maakt. De acteerprestaties van de girls die zich bloot, pardon “naakt” laten fotograferen verloopt op een speelse, erotische en amusante manier. Zo worden de borsten van de vrouwen netjes achter cupcakes gepositioneerd. Met de film in gedachte kunnen wij niets anders zeggen dan dat deze prent op een sublieme, komische en bij momenten tragische wijze werd bewerkt voor toneel.

‘Calender Girls’ is een overheerlijke komedie, sweet en ongecensureerd over vriendschap en liefde, maar ook met een aantal ontroerende momenten om echt over na te denken. Een hartverwarmende komedie met Wendy Van Wanten die bij iedereen in de smaak viel. De volledige cast  werd dan ook op het einde bedankt met een welverdiende staande ovatie.Na de voorstelling kreeg het publiek dan ook ruimschoots de kans om de enige echte naaktkalender van onze girls en Wendy Van Wanten te kopen. Iets wat Wendy Van Wanten zelfs voor de beroemde en beruchte PinUp Club nog niet gedaan had. En dat deze gesigneerd moest worden dat was wel duidelijk! De opbrengst hiervan gaat deels naar Kom Op Tegen Kanker.Proficiat aan de ganse cast en medewerkers voor deze pracht voorstelling.Ben je zelf ook benieuwd naar het theaterstuk rond deze gekende film? Of wil je gewoon graag zo'n naakt kalender met Wendy Van Wanten kopen? Ga dan absoluut eens kijken. Een aanrader voor iedereen!Van: Tim Firth / Regie: Bruno Van Heystraeten / Met Bekende Vlaamse Vrouwen: Leah Thys, Marleen Merckx(Thuis), Wendy Van Wanten, Lulu Aertgeerts, Hilde Van Wezepoel, Karin Jacobs(moeder Clare Cleymans), Ann De Winne, Erik Goris, Natalie Wijnants.Het stuk speelt nog in de Rode Zaal van het Fakkeltheater tot en met 15 juni 2014.Meer info en tickets op www.calendar-girls.beWie geen geduld heeft krijgt hier alvast een voorsmaakje in een video van het YouTube filmpje:Wendy Van Wanten in Calendar GirlsLoge 10 pakt volgend jaar uit met een nieuw theaterstuk “calendar girls”. Eén van de rollen zal vertolkt worden door niemand minder dan Wendy Van Wanten. Ze zal de rol van Celia of Chantal op zich nemen.Wendy Van Wanten wist eerder al een rol te bemachtigen in de musicals Romeo en Julia als moeder  van Julia, de kleine zeemeermin als zeeheks en ook in Peter pan als Mrs Darling. Naast deze musicals speelde ze ook met Luc Caals in de Winterrevue: Caals & Van Vooren.

Ook als zangeres werpt ze haar vruchten af, haar nieuwste single ” wat ik voel voor jou” is nu ook beschikbaar.Het verhaal gaat over een groepje vrouwen van zekere leeftijd die met een naakt kalender geld willen inzamelen voor een goed doel en hiermee meer onthullen dan ze ooit hadden durven dromen, ze staan naakt op de planken.

Wendy Van Wanten speelt dit theaterstuk niet alleen, ze krijgt oa hulp van Myriam Bronzwaar, Lulu Aertgeerts, Hilde Van Wesepoel, Ann De Winne, Karin Jacobs, Leah Thys,…Een ontspannende en lachwekkende aanrader dus.Calendar Girls is een Amerikaans-Britse op feiten gebaseerde film uit 2003 van Nigel Cole, Tim Firth en Juliette Towhidi, met Helen Mirren en Julie Walters.In 2014 was het verhaal van de Calendar Girls de basis voor een toneelstuk, dat in België werd opgevoerd, met Wendy Van Wanten in 1 van de hoofdrollen.Verhaal

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.North Yorkshire, Chris en Annie zijn de beste vriendinnen en beiden actief lid van het lokale Women's Institute. Maar hun leven wordt verwoest als John, de man van Annie, sterft aan leukemie. Het idee groeit al snel om met de opbrengst van hun jaarlijkse kalender een comfortabele slaapbank voor de bezoekers in het ziekenhuis te kopen. Ze hebben beslist om de traditionele landschappen achterwege te laten.Ze krijgen het idee om WI-vrouwen discreet en sexy naakt te laten poseren terwijl die een dagelijkse WI-activiteit uitvoeren, zoals bakken en breien. Hun voorstel wordt in het begin slecht opgenomen, maar ze overtuigen uiteindelijk tien vrouwen om deel te nemen aan het project. Het hoofd van de lokale WI, Marie, weigert het project te laten uitvoeren.Maar Chris en Annie gaan naar een nationaal congres in Londen om hun zaak te bepleiten. Na lang beraad wordt besloten dat de uiteindelijke beslissing bij Marie valt, die met tegenzin akkoord gaat met de verkoop van de kalender. Het wordt al snel duidelijk dat de verkoop een megasucces is. Het duurt niet lang of het dorpje wordt belaagd door de internationale pers. Niet veel later vertrekken ze naar Hollywood. De vele media-aandacht eist al vlug zijn tol en de privélevens van de vrouwen worden overhoop gehaald.

Wendy Van Wanten speelt ChantalCalendar Girls vertelt het verhaal van een groep gewone vrouwen uit een klein dorpje, allemaal lid van een plaatselijke vrouwenvereniging. Elk jaar brengen zij een kalender uit voor het goede doel.Wanneer de echtgenoot van één van deze vrouwen bezwijkt aan kanker, besluiten de dames het dit jaar over een andere boeg te gooien. Ze zullen de opbrengst van de jaarlijkse kalender gebruiken om kankeronderzoek te steunen. Alleen hebben ze dan wel een ander soort kalender nodig!Zoals iedereen weten ook zij dat bloot verkoopt, sex sells. De dames besluiten ‘smaakvol’ uit de kleren te gaan -wat leidt tot de nodige gêne, complexen en hilariteit-  en de Calendar Girls onthullen meer dan dat ze ooit durfden dromen! De kalender wordt een fenomenaal en wereldwijd succes.Gebaseerd op een waargebeurd, meeslepend, ontroerend verhaal, is dit het perfecte ticket voor een feel-good avondje uit.Zes Vlaamse actrices staan naakt op de planken in het Fakkeltheater in Antwerpen, voor het toneelstuk ‘Calender Girls’. Het theaterstuk is gebaseerd op een echt gebeurd verhaal dat ook al werd verfilmd. Daarin poseren de dames in hun blootje voor een kalender voor het goede doel. Ook de actrices en Wendy Van Wanten zullen dat doen, ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten