donderdag 10 februari 2011

Evi Hanssen, Martine Prenen, Geena Lisa, Sabine De Vos 'De Generatieshow' @ Bekende Vlaamse VrouwenIn de derde aflevering van 'De Generatieshow' schieten Luc Appermont, Marcel Vanthilt en Bekende Vlaamse Vrouwen Sabine De Vos, Evi Hanssen en Dean de kapiteins van de vijf generaties te hulp.

Zoals elke week nodigt Bart Peeters enkele van zijn gasten uit om samen met hem in de verkleedkoffer te duiken. Op vrijdag 29 januari leven Marcel Vanthilt, Geena Lisa en Martine Prenen zich uit als Kiss.

Op vrijdag 29 januari kruipen Marcel Vanthilt, Bart Peeters en Bekende Vlaamse Vrouwen Martine Prenen en Geena Lisa in De generatieshow in de huid van Ace Frehley, Gene Simmons, Paul Stanley en Peter Criss. Juist ja: samen vormen ze Kiss.

In 'De Generatieshow' brengt het olijke viertal een ‘verkeerde versie’ van een nummer van Kiss. Het is aan de verschillende generaties om te achterhalen welk nummer ze zingen.

Ook komt het fragment van kandidate Sabine in de datingshow voorbij, waarbij ze wild dansend eerst haar tepels bloot uit haar shirtje schud, en later zelfs haar borsten naakt aan het niets vermoedend publiek toont.

Maar tussen de verkleedpret door moet er natuurlijk ook nog gespeeld worden. Vorige week ging Niels Destadsbader als overwinnaar naar huis, maar of hij daar deze week opnieuw in slaagt, hangt onder andere af van zijn generatiegenoot Dean.

Stan Van Samang eindigde al twee weken na elkaar als laatste, maar hoopt daar verandering in te brengen met de hulp van de mooie Evi Hanssen. Geena Lisa wordt op haar beurt herenigd met generatiegenoot Sabine De Vos, Martine Prenen krijgt hulp van Marcel Vanthilt en Leah Thys keert terug in de tijd met Luc Appermont.

DE MUZIEK

Met smurfen praten, het is niet iedereen gegeven. Behalve voor Vader Abraham dan, die het al meer dan dertig jaar doet. Met het Smurfenlied voorziet hij de derde aflevering van 'De Generatieshow' van de nodige muziek.

DE JAREN 60

Leah Thys, kapitein van de jaren 60, neemt Luc Appermont (°1949) mee, die de jaren 60 vooral associeert met zijn jaren op internaat. 'Mijn meest waardevolle bezit op school was een kleine transistorradio die ik gekregen had. Dat ding was heilig! Ik ging elke avond slapen met die radio onder m’n hoofdkussen, om zo nog stiekem naar de piratenzenders te kunnen luisteren.'

DE JAREN 70

Het is geen verrassing, maar Marcel Vanthilt (°1957) heeft altijd van de nodige controverse gehouden. 'In de jaren 70 maakten we onze eigen badges. Ik heb lang rondgelopen met een badge van Armand Pien, de weerman.

Daar is op zich niets mis mee, maar ik had hem eigenhandig een Hitlersnorretje gegeven. Daar heb ik serieus wat commentaar op gekregen!' Samen met kapitein Martine Prenen gaat hij voluit voor de overwinning.

DE JAREN 80

Menige tiener in de eighties heeft wekenlang gezaagd om een Milletjas. Zo ook kapitein Geena Lisa: 'Ik heb er op een sluwe manier voor gezorgd dat ik er van mijn ouders e´e´n kreeg. Ik zat op een uniformschool en had een donkerblauwe jas nodig.

Ik met m’n ouders naar de winkel om hen jassen tonen. ‘Daar staat versiering op, en daar ook, dat mag niet!’, en dan bij de eerste beste Millet die we tegenkwamen ... ‘Hier staat alleen een ‘M’ op, dat mag wel!’ (lacht) Et voila`, klus geklaard!' En ook Sabine De Vos (°1967) had een vreemde smaak:

'Ik keek wekelijks naar 'TopPop' met Ad Visser. Vooral omdat ik toen onwaarschijnlijk verliefd was op Umberto Tozzi. Je weet wel, die van Gloria. Ik weet dat dat een lelijke rosse Italiaan is, maar om de een of andere reden had ik daar een gigantische boon voor.' (lacht). Sabine de Vos en Geena Lisa, samen een sterk team!

DE JAREN 90

Stan Van Samang, de kapitein van de jaren 90, neemt schoon volk mee vanavond: Evi Hanssen (°1979). Als kind van de jaren 90 heeft Evi jarenlang rondgelopen met een PopSwatch-horloge.

'Dat waren van die grote horloges, met zo’n breed elastisch bandje. Heel hip en heel mooi, alleen tikte dat ding zo´ luid dat ik het ’s nachts tussen mijn onderbroeken moest verstoppen. Anders deed ik geen oog dicht! Wat een mens allemaal niet moet doorstaan om mee te zijn met de laatste rages.'

DE JAREN 2000

In de tweede aflevering van 'De Generatieshow' bewees Niels Destadsbader samen met zijn metgezel Antony Arandia dat je niet noodzakelijk alle decennia moet hebben meegemaakt om 'De Generatieshow' te winnen.

Samen met Idool-winnaar Dean (°1989) hoopt Niels dat kunstje nog eens over te doen. Dean is zijn wilde haren ondertussen kwijt, maar dat is ooit anders geweest. 'Ik luisterde veel naar Nirvana, en ik had dan ook de verplichte Kurt Cobain-coupe.

Als ik dan naar de kapper ging – met de nadruk op ‘als’ – moesten ze daar altijd eerst een uur aan kammen. Dat deed ik namelijk nooit, met vadsige dreadlocks als gevolg.' (lacht)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten