vrijdag 1 juli 2011

Lien Van de Kelder Actrice Zone Stad en Thuis @ Bekende Vlaamse VrouwenDe politieserie Zone stad begon ooit als een flauw doorslagje van de Eén-serie Flikken, maar door een grondige restyling en het inzetten van de populaire ex Thuis actrice Lien Van De Kelder als de nieuwe partner van Guy Van Sande is VTM erin geslaagd om de serie eindelijk goed op de kaart te zetten. De kijkcijfers maakten vorig jaar een forse sprong voorwaarts.

Onlangs startte reeks vijf met Bekende Vlaamse Vrouw Lien Van De Kelder en intussen is het licht op groen gezet voor een zesde en zevende jaargang.

In deze vijfde reeks zullen nogal wat bekende acteurs opduiken in ongewone gastrollen. In de eerste aflevering gijzelen drie gewapende gangsters in het Antwerpse stadhuis een paar burgemeesters en de politiecommissaris.

De man die het meest in het oog springt, is de leider van de bende. Hij wordt gespeeld door Herwig Ilegems, die wereldberoemd werd in Vlaanderen door zijn rol van buurman Herman uit de fictiereeks Van vlees en bloed.

Zijn twee handlangers zijn ook oude bekenden: Geert Van Rampelberg (van het theatergezelschap Olympique Dramatique) speelde in Van vlees en bloed de notaris Michel Vrydaghs, Wouter Hendrickx was in een niet zo ver verleden nog Dimitri Tersago, de assistent van commissaris Witse.

De meest ondankbare gastrol in de aflevering van vanavond is die van Arnold Willems, de man die meneer Leonard speelde in Oud België: hij wordt als gegijzelde burgemeester uit het raam van het stadhuis gegooid en stort te pletter op de Antwerpse Grote Markt.

In de volgende afleveringen zien we onder anderen ook Ides Meire als scoutsjongen, Stan Van Samang als bokser en Luk Wyns als diens coach, Christel Dolmen als sloerie en Lucas Van den Eynde als pastoor.

Afgelopen seizoen ontstond een een heuse hype op internet, toen bekend werd dat Lien Van De Kelder naakt zou acteren in 'Zone Stad'. Later bleek dat Lien Van De Kelderl zelfs in twee afleveringen een naaktscène speelde. Of Lien Van De Kelderl ook dit seizoen weer bloot te bewonderen is in 'Zone Stad', is nog niet bekend gemaakt.

Vijfde seizoen 'Zone Stad' start met gijzeling op Antwerps stadhuis

Vtm lanceert deze week zijn eerste voorjaarskanonnen in de strijd om de kijker. Maandagavond zit in een volledig nieuw kleedje.

Eerst 'All You Need is Love', gevolgd door het vijfde seizoen van 'Zone Stad' met Lien Van De Kelder, de politiereeks die een pittige cocktail serveert van actie en misdaad in Antwerpen. De nieuwe reeks schiet uit de startblokken met een bloedstollende gijzeling op het Antwerps stadhuis.

In het nieuwe seizoen blijven pittige verhaallijnen, meeslepende plotwendingen, eigentijdse montage en puik acteerwerk de hoofdingrediënten.

Aan de vaste cast is er niet gesleuteld. De immer ravissante Lien Van De Kelder, de eigenzinnige Guy Van Sande en hun collega’s Katrien Vandendries, George Arrendell, Peter Van Asbroeck, Werner De Smedt, Tine Van den Brande, An Vanderstighelen en Warre Borgmans smijten zich in elke aflevering om de daders en hun motieven te ontmaskeren.

In de nieuwe ‘Zone Stad’ wordt er ook een nieuwe invalshoek uitgewerkt. Voor het eerst zien we een undercover agent in dienst van de Federale Politie aan het werk.

Een keiharde kerel die over verschillende identiteiten beschikt, wat hem toelaat om in verschillende criminele milieus te infiltreren. De keerzijde is dat hij het zich niet kan veroorloven om zijn echte gevoelens te tonen. En het wordt helemaal moeilijk wanneer hij verliefd wordt.

Aflevering 1: 'Gijzeling'

Rechercheur Fien Bosvoorde(Lien Van De Kelder) en korpschef Frederik Speltinckx geven in het stadhuis van Antwerpen een presentatie voor de burgemeesters over het aantal misdrijven en de afhandeling ervan.

Speltinckx’ blijde boodschap dat er geen veiliger grootstad dan Antwerpen is, is amper verkondigd of drie gewapende gangsters dringen de raadzaal binnen en gijzelen de aanwezige prominenten.

Ze eisen 10 miljoen euro en een helikopter, zo niet vallen er slachtoffers. En om te bewijzen dat ze het menen, wordt één van de burgemeesters van het balkon geduwd.

Tom Segers maakt zich vooral zorgen over de veiligheid van zijn collega Fien(Lien Van De Kelder) en hij besluit actie te ondernemen.

Ondertussen moeten agenten Mike Van Peel en Jimmy N’Tongo een grote drugsvangst naar de verbrandingsoven escorteren.

Forensisch expert Lucas Neefs vertrekt voor enkele weken naar de States, waar hij CSI-sporen gaat onderzoeken. Zijn echtgenote, wetsdokter Kathy Vanparijs, krijgt hierdoor de handen vrij om zich terug op Tom Segers te concentreren.

Lien Van De Kelder heeft een nieuwe vriend. Het gaat om Hans Herbots, regisseur van onder meer 'Flikken' en 'Zone Stad'.

Lien Van De Kelder (27) en Herbots (39) daagden samen op op de première van de Vlaamse film 'Bo', die door Herbots geregisseerd werd.

"Het is fijn dat we allebei op de set staan", zegt Lien Van De Kelder in Story. "We begrijpen elkaar als bijvoorbeeld een draaidag uitloopt. Als ik hem op de set bezoek, kom ik altijd mensen tegen die ik ook ken. En als hij op mijn set op bezoek komt, is dat net zo. Dat is tof."

2 opmerkingen: