woensdag 1 juni 2011

Eva Daeleman nieuwe Eén-omroepster ‎@ Bekende Vlaamse Vrouwen

MNM's Eva Daeleman, nieuwe Eén-omroepster.
Eén krijgt er binnenkort een nieuwe omroepster bij. Vanaf augustus zal Bekende Vlaamse Vrouw Eva Daeleman de fakkel overnemen van Katja Retsin, die stopt met omroepen. Eva blijft ook te horen als sidekick van Peter Van de Veire in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM.
Evy Gruyaert, Saartje Vandendriessche, Geena Lisa en Andrea Croonenberghs mogen binnenkort een nieuwe collega verwelkomen. Vanaf augustus krijgen ze het gezelschap van Eva Daeleman, een pittige jongedame die op dit moment al te horen is als sidekick van Peter Van de Veire op MNM.
Netmanager van Eén Jean Philip De Tender legt uit waarom de keuze op Eva Daeleman viel: “We hebben heel wat mensen gevraagd een screentest te doen, mensen met heel uiteenlopende profielen ook. We hebben het ook aan Eva gevraagd en zij heeft dat echt uitstekend gedaan."
"Eva is een frisse, spontane verschijning die met veel naturel presenteert. Net als onze andere omroepsters staat ze bovendien stevig in haar schoenen.
 
Ik denk dat het geen toeval is dat MNM haar op haar negentiende van de schoolbanken plukte; het is een natuurtalent. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze een goede en graag geziene omroepster zal worden.”
Ook Eva Daeleman zelf is bijzonder enthousiast: “Ik heb de twee leukste jobs ter wereld, dat is wat er door mijn hoofd blijft gaan. Eentje ’s ochtends bij MNM en een ’s avonds op Eén.
 
Het nieuws dat ik omroepster zou worden, kwam dan ook nog eens heel onverwacht. Het klinkt echt cliché, maar dit had ik nooit durven dromen.”
OVER EVA DAELEMAN
Eva Daeleman is 21 en komt uit Haacht. Ze studeerde Radio aan het RITS en verdiende haar sporen onder meer bij FM Brussel, de Brusselse stadsradio.
 
Nog tijdens haar studie ging ze aan de slag bij MNM. Eerst presenteerde ze de weekendochtenden en sinds januari 2010 is ze elke ochtend te horen als sidekick van Peter Van de Veire in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Vanaf augustus combineert ze haar radiowerk voor MNM met omroepwerk voor Eén.
Eva Daeleman, de sidekick van Peter Van de Veire op MNM, wordt de nieuwe omroepster van Eén. De 21-jarige Daeleman volgt begin augustus Katja Retsin op, die dan de VRT verlaat.
Het nieuws werd vanochtend bekendgemaakt tijdens de ochtendshow van Peter Van de Veire op MNM.  "Ik wist het zelf al een paar dagen en het was heel lastig om te zwijgen", zei Daeleman. "Ik ben zo blij dat ik het nu eindelijk aan iedereen mag vertellen." Daeleman blijft ook voor MNM werken.
Eva Daeleman is 21 en komt uit Haacht. Ze studeerde Radio aan het RITS en verdiende haar sporen onder meer bij FM Brussel, de Brusselse stadsradio.
 
Nog tijdens haar studie ging ze aan de slag bij MNM. Eerst presenteerde ze de weekendochtenden en sinds januari 2010 is ze elke ochtend te horen als sidekick van Peter Van de Veire in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow.
Volgens Jean Philip De Tender, netmanager van Eén, blijft de VRT als een van de weinige omroepen in Europa voor omroepsters kiezen "omdat een zender warmte en persoonlijkheid moet uitstralen".
Eva Daeleman (Haacht, 1 maart 1990) is een Vlaamse radio-dj en wordt in de zomer van 2011 de nieuwe omroepster voor de Vlaamse televisiezender één.
Eva Daeleman volgde haar secundair onderwijs aan Don Bosco Haacht en het Koninklijk Atheneum van Keerbergen, en een audiovisuele hogere opleiding aan het Brusselse Rits met afstudeerrichting Radio. Haar eerste radio-ervaring was een stage in haar opleiding bij FM Brussel.
 
Eva Daeleman was vervolgens radio-dj bij FM Brussel, XL Air en MNM. Sinds 4 januari 2010 is ze bij deze laatste zender sidekick van Peter Van de Veire in de De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Ze presenteert er ook programma's alleen, tijdens de zomer of als invaller. Ze combineerde een tijdlang haar radiowerk met haar studies.
Vanaf 1 augustus 2011 zal Eva Daeleman de plaats van Katja Retsin innemen als omroepster op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten