donderdag 16 juni 2011

Kadèr Gürbüz uit de kleren in VTM serie Code 37 , Jes en Familie @ Bekende Vlaamse Vrouwen

Kadèr Gürbüz (41) doet haar intrede bij 'Familie', naakt? 'Mét kleren vind ik mezelf nog steeds geweldig'
Kadèr Gürbüz was ooit zo hot, dat ze in een paskamer moest vluchten om haar fans te ontlopen. Hoe hot Kadèr Gürbüz op haar 41ste nog is, kunt u vanaf vandaag ontdekken in 'Familie'.
Actrice Kadèr Gürbüz. Wacht eens even, zult u denken, waar ken ik dat meiske van? Van Flikken en van Thuis natuurlijk. En van haar blote borsten en naaktscènes in de fictieseries Code 37 en Jes, die maar blijven circuleren op het internet.
 
Vanaf vanavond is ze te bewonderen in Familie als Caroline, de assertieve pr-verantwoordelijke van winkelketen F@C die neus tegen neus zal staan met Veronique Van den Bossche.
Te druk om goed te zijn
Lang geleden dat u Kadèr Gürbüz op het scherm zag? Dat is maar een idee, zegt Kadèr. 'Ik heb het écht wel druk gehad, hoor.
 
Ik heb al zes jaar een eigen theatergezelschap, ik speel in de nieuwe Eén-reeks De vijfhoek, ik doe een stem in de film Kung-Fu Panda 2 en ik spreek ontzettend veel reclamespots in. Uiteraard kom ik nog altijd op tv met de eeuwige herhalingen van de Ketnetreeks W817.'
Die Ketnetreeks W817 - spreek uit als 'wacht eens even' - heeft sinds 2003 al flink wat stof vergaard, maar Eén blijft de reeks uitzenden. 'Zo zijn er altijd opnieuw jongeren die me herkennen. Dan zie ik ze kijken: amai, die is oud geworden.
 
Ik denk bij die oude beelden vooral: amai, ik had toen nog spleten tussen mijn tanden.
Toen de reeks werd uitgezonden, ben ik tien jaar lang door scouts nagekeken.
Eén keer ging ik winkelen in Antwerpen en begon het rond mij een beetje druk te worden. Ik ben in kledingzaak Mango een pashok ingevlucht om tien minuten op adem te komen. Ik vind aandacht niet erg, maar heel soms heb ik er niet veel zin in.
 
W817 was de eerste serie op Ketnet en was behoorlijk gedurfd. Er was toen ook niet zoveel controle op de inhoud. De reeks was bedoeld voor 16-jarigen, tot ze vaststelden dat het publiek veel jonger was.'
Stapje voor op Hollywood
Iedereen mag dus op twee oren slapen: Kadèr Gürbüz zwemt in het werk. 'Ik was wel bang natuurlijk. Na je veertigste gaat het in deze wereld bergaf, hoor je langs alle kanten. Nu ben ik 41 en heb ik té veel werk.
 
Misschien ben ik wel als goede wijn. Met kleren aan vind ik mezelf nog geweldig, zeg ik altijd. Naakt zou ik niet meer in het felle licht willen staan, eerder in het zachte licht op de gang, topless.
Ik ben heel streng voor mezelf, ik wil gewoon mooi oud worden. Hoe ik mezelf verzorg? Ik ga heel veel naar de dermatoloog omdat ik veel allergieën heb. Ik gebruik ook al tien jaar zonnecrème, winter en zomer.
 
Als kind had ik veel last van pigmenten. Daarom ga ik nooit met mijn gezicht in de zon; ik draag altijd een hoed of zit onder een parasol. Eigenlijk ben ik de rage in Hollywood voor: daar zie je sterren in halve burka's op het strand.'
'Sporten doe ik met opstoten. Dan ga ik drie maanden lang vier keer per week naar de fitness om dan weken niks meer te doen. Dansen doe ik niet meer, sinds Sterren op de dansvloer. Ik moet een doel hebben, vermageren of verdikken doe ik alleen voor een rol.
Ik heb gelukkig goede genen, want ik eet verschrikkelijk graag. Eten is voor mij pure passie. Geef mij maar een culinair programma: eten en mensen interviewen in binnen- en buitenland.
 
Voorlopig zit zo'n programma er niet in, vermoed ik. Maar geen erg, ik kan nog een tijdje mee.' (lacht)
Kadèr Gürbüz krijgt prominente rol in Familie
Eén week voor de zomerstop doet de bekende Vlaamse actrice haar intrede als pr-vrouw Caroline. De vertrouwde soapgezichten ondervinden snel dat zij geen makkelijke dame is.
Familie pakt opnieuw uit met een belangrijke naam. Na het binnenhalen van Hans De Munter en Carry Goossens eerder in dit bijna aflopende seizoen, zal ook Kadèr Gürbüz (41) een grote rol gaan spelen in de vtm-serie.
 
"Ik sta ondertussen al zo'n zes maanden op de set en die zijn werkelijk voorbijgevlogen", vertelt de enthousiaste actrice. "En er komen zeker nog minstens zes maanden bij. Dat was bij het afsluiten van onze samenwerking al beslist.
Toen mij deze rol werd aangeboden had ik aanvankelijk toch wel wat twijfels. Ik heb daarom met enkele mensen gesproken om te bekijken of dit een goed idee was.
 
Ik hoorde van hen dat de sfeer bij Studio A goed zat. Zoiets is voor mij zeer belangrijk. Mijn gevoel, waarop ik altijd vertrouw als ik beslissingen moet nemen, vertelde me dat ik dit moest doen. En het was geen foute beslissing."
Het is de eerste keer dat Kadèr zo lang en intensief bezig is met een tv-reeks. "In het verleden heb ik weliswaar zes jaar meegespeeld in de Ketnet-serie W817, maar die opnames namen maar zes maanden per jaar in beslag. Nu ben ik echt voortdurend bezig met Familie. Volgende week heb ik bijvoorbeeld vier draaidagen. Toch blijf ik freelance actrice. Ik combineer deze rol nog met opnames voor een nieuwe Eén-serie en ik speel nog in twee theaterproducties."
Kadèr Gürbüz zal geïntroduceerd worden als Caroline. "Ze is een pr-dame die nauw gaat samenwerken met MVM, het modehuis van Véronique (Anne Somers).
 
Die samenwerking zal niet van een leien dakje lopen. Iedereen tracht in de nieuwe constructie z'n plaats op te eisen en dat geeft spanningen. Caroline is geen gemakkelijke vrouw.
Maar voor dergelijke rollen vragen ze me wel vaker. (lacht) Het is een harde tante, maar ze gaat zeker niet over lijken. Zo ziet ze haar zoon Axel (Bram Van Outryve) heel graag. De mensen zullen ook haar menselijke kant zien." Deze rol is heel anders dan haar bekende rol uit Jes. "Daarin speelde ik een eenzame vrouw met een hardwerkende echtgenoot. Mijn personage Michelle was geen carrièrevrouw. Caroline in Familie is dat wel."

Vorige maand leek het nog of VTM plotseling preuts was geworden en geen functioneel naakt meer zou uitzenden, want in de trailer van de nieuwe televisiereeks ‘Jes’ werd er met blokjes gewerkt toen Kadèr Gürbüz haar borsten ontblootte, topless met blokjes dus.
 
Maar in de bewuste aflevering van Jes kregen we uiteindelijk wel degelijk de blote boezem van Belgische Babe Kadèr Gürbüz te zien, en voor iemand van bijna 40 jaar ziet ze er nog vrij appetijtelijk sexy uit.

Kader Gürbüz is Michelle Jacobs in Jes
De oudere zus van Jes én haar tegenpool. Als kind al leek ze een klein madammeke met een ijzeren wil.

Michelle Jacobs
Je zou kunnen zeggen dat ze redelijk dominant was. Zij deelde de lakens uit.
Ze is ook een echte fashion victim en heeft de neiging om iedereen te willen restylen. Van haar barbies tot en met Jes en haar ouders. Michelle twijfelt weinig, ze weet wat ze wil en gaat ervoor. Bij haar heb je de indruk dat oppervlakkige uiterlijkheden haar soms wat van de essentie van ‘t leven doen vervreemden maar eigenlijk heeft Michelle meer diepgang dan dat je op ‘t eerste zou vermoeden.
 
Ze is een goede zorgende moeder van twee jonge tieners, maar alles moet wel verlopen zoals zij het wil . In haar stijlvol leven is er geen plaats voor imperfectie. Maar langzaam komen er barsten in haar façade.

Kadèr Gürbüz studeert in 1993 af aan het Conservatorium van Gent, afdeling toneel, en gaat meteen aan de slag in het jeugdtheater en het Ballet van Vlaanderen, waar ze de rol van Anne Frank voor haar rekening nam in Je Anne, in een regie van Frank Van Laecke. Daarna volgen de KNS, Arca, Malpertuis en Het Raamtheater om uiteindelijk samen met Jenne Decleir en Danny Timmermans het gezelschap Het Ongerijmde te starten.
 
Volgend jaar wordt het vijfjarig bestaan gevierd en wordt het vierde stuk gebracht. Ook dat zal een klassieker zijn die in een moderne vorm wordt gegoten. Kadèr speelde de hoofdrol in Rue Verte, de eerste kortfilm van Dorothée van den Berghe.

De televisiekijkers kennen Kader Gürbüz als actrice in W817, waar ze zich vijf seizoenen heeft
geamuseerd, en van gastrollen in o.a. Aspe, Flikken, Witse, FC de Kampioenen en Spoed. Maar ook als presentatrice en als vast panellid in Het Swingpaleis en in het politiek programma Morgen Beter heeft ze van zich laten horen. Kadèr spreekt ook graag tekenfilms in. Zo was ze als Charlotte te horen in Charlottes Web en als de adder in KungFu Panda. Ze gebruikt ook haar stem voor reclamespots.

Sta jij met de billen bloot ergens op internet? Kader Gürbüz: ,,Haha, ik hoop van niet. Ik ben niet zo'n internet-mens. Ik heb ooit één keer mijn naam ingetikt op Google en het eerste item dat ik zag was: Kadèr Gürbüz naakt .
 
Ik bestierf het. Maar ik stond niet met een naakt foto op de site. Ik ben daar niet zo erg mee bezig. Ik moest wel al uit de kleren op televisie en op de planken, maar dat had dan telkens met mijn rol te maken. Als het functioneel bloot is maak ik daar geen problemen van hoor.''

Het moet voor iemand met jouw achtergrond niet bepaald makkelijk zijn geweest om de stap naar het theater te zetten.
 
Kader Gürbüz: “Helemaal niet! Daar heeft mijn vader nooit een probleem van gemaakt. Hij houdt trouwens zelf ook veel van theater. Het enige waar hij zich zorgen over maakt, is het feit dat ik als actrice een heel onzeker bestaan leidt.”

En als je uit de kleren moet voor een rol, een naakt optreden in een volle zaal?
Kader Gürbüz: “Dan mag hij vooral niet komen kijken! Ik stond in het theater al vaker in m’n blootje naakt op de planken. Maar als mijn vader in de zaal zou zitten... Nee, ik zou het niet durven!
Op televisie heb ik nog nooit een naaktscène gespeeld .
 
 Ik zou het wel doen, hoor, zeker als ik honderd procent achter de rol in kwestie kan staan, maar makkelijk zal anders zijn. Vreemd, vind je niet? Want in principe heb ik geen enkel probleem met naakt of mijn borsten te tonen. Ik heb op dat vlak geen enkele gène. (lacht) Denk nu niet dat ik een exhibitioniste ben, hè!”
 Kadèr Gürbüz werd geboren op 29 juli 1969. Een bloem van 37 lentes met een glimlach die de hele avond niet van haar lippen zal verdwijnen, zit tegenover mij. Misschien kent u haar van VT4 vroeger, of van W8S7 op Ketnet, of van rollen in Flikken of Thuis , of van interviews op Life-tv, of van op de toneelplanken,... En ze heeft nog zoveel meer op haar palmares staan.
Hoe Gents is Kadèr Gürbüz? Of hoe Turks?
Kadèr Gürbüz: ,,Ik ben een échte Gentse. Ik ben hier geboren en getogen. Ik weet dat ook mijn overgrootouders echte Gentenaars waren, dus het zit echt wel in het bloed hé. En nu spreek ik over moeders zijde. Mijn vader is een Turk, maar hij leeft ook een beetje als een Belg hoor. Hij loopt ook in zijn Marcelleke rond thuis, haha.
 
Van mijn moeder mochten wij thuis geen dialect spreken. Wanneer ze elkaar leerden kennen, spraken mijn ouders Frans met elkaar. Later spraken ze onderling Turks. Wanneer de kinderen erbij zijn, werd en wordt er Nederlands gepraat.''
Wanneer werd jij een beroemdheid?
,,Haha, mijn eerste tv-optreden kwam er bij Bompa Lawijt , op VTM. Ik heb toen met Luc Philips en Cyriel Van Gent gespeeld. Wat een eer om naast zo'n grootheden te mogen staan. Daarna ben ik voor VT4 gaan werken, dus kwam ik lange tijd niet op VTM, want in die tijd kon je niet voor twee aartsvijanden werken. Dat is allemaal vervaagd nu. Met al die heruitzendingen weet je niet maar wie voor wat werkt. Trouwens, ik ben aan geen enkele zender vast verbonden. Ik ben nu veel naakt op de VRT te zien, maar ik heb er geen vast contract hoor.''
ACTRICE (HALF-TURKS)
Kadèr Gürbüz, een pittige dame die haar sporen al verdiende als actrice en presentatrice.
Nadat ze afstudeerde aan het conservatorium in Gent, werkte ze bij VT4 als omroepster. Als actrice vertolkte ze gastrollen in televisieseries als ‘Niet Voor Publikatie’ en ‘Spoed’, tot een hoofdrol in de jeugdserie W817.
 
Een dame die gewend is aan de camera, zoveel is duidelijk.
Bij Life!tv gaat Kader Gürbüz ‘Life!tv Gezondheid’ en ‘Life!tv Vakantie’ presenteren. Twee thema’s die haar nauw aan het hart liggen.
Samen met de experts gaat ze op zoek naar een antwoord op al uw vragen rond vakanties en gezondheid.
Kadèr Gürbüz, die eerder dit jaar haar borsten toonde in Code 37 en Jes. 'Tien jaar geleden verscheen je naakt op tv en dat was het. Nu duiken die bloot beelden onmiddellijk op YouTube op en blijven ze je achtervolgen. De consequenties zijn groter voor Bekende Vlaamse Vrouwen.'
Google de naam van Gürbüz en u krijgt een waslijst van links naar filmpjes. Andere sites specialiseren zich in beeldmateriaal van bekende Vlaamse mokkels en Bekende Vlaamse Vrouwen, zoals ze oneerbiedig worden genoemd.
 
U kunt er Marie Vinck in volle glorie bewonderen in De Rodenburgs, Maaike Neuville naakt in Van vlees en bloed en Veerle Baetens in Code 37. De stomende seksscène tussen Ann Ceurvels en Herbert Flack in Diamant - intussen al bijna vijftien jaar oud - vond eveneens de weg naar het internet.
Geen cent extra
Kadèr Gürbüz begrijpt actrices die daarom weigeren uit de kleren te gaan. 'Dan ga je beter naakt in Playboy staan: daar word je nog voor betaald. In Vlaanderen krijgt een actrice geen cent extra voor een stukje bloot. Neem daarbij het besef dat de beelden op ongepaste momenten opduiken in de media. Zoals bij Maaike Neuville: in Villa Vanthilt werd de bedscène uit Van vlees en bloed zonder boe of bah herhaald. Tot haar eigen verbazing.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten