zaterdag 4 juni 2011

Sofie Van Moll schoolrapport 1000 Zonnen @ Bekende Vlaamse Vrouwen

Het schoolrapport van bekende Vlaamse vrouw Sofie Van Moll in 1000 Zonnen.
 
21 jaar geleden kreeg presentatrice Sofie Van Moll haar schoolrapport uit handen van juf Sonja van het eerste leerjaar.
 
We keren met Sofie Van Moll terug naar het oord des oordeels: Basisschool De Linde in Overpelt.
 
Sofie Van Moll keert terug naar de basisschool voor 1000 zonnen en garnalen (28 May 2011)
Met Sofie Van Moll keren we in de rubriek Het schoolrapport van het programma 1000 Zonnen terug naar het oord des oordeels: Basisschool De Linde in Overpelt.
 
Dit was op 31 mei te zien tijdens de nieuwe reeks van 1000 Zonnen en Garnalen.

Het nieuwe seizoen van 1000 zonnen met Sofie Van Moll

Vanaf maandag 30 mei hebben de kijkers opnieuw een dagelijkse afspraak met 1000 zonnen op Eén. Het magazine gaat de zomer in met tal van nieuwe rubrieken, maar ook enkele vaste waarden zijn terug van weggeweest. Met een nieuwe generiek en een nieuw logo is het zonnigste programma van Eén helemaal klaar voor de zomer.
Wat valt er deze zomer te beleven in Vlaanderen? Heel wat, zo blijkt. 1000 zonnen gaat vanaf 30 mei opnieuw de straat op om via de verhalen van mensen verslag uit te brengen van wat er ’s zomers leeft in Vlaanderen. Een actuele reportage behoort tot de basisingrediënten van het zomerse magazine, maar in het twaalfde seizoen stelt 1000 zonnen ook heel wat nieuwe rubrieken voor.
Geen zomer zonder festivals en daarom stopt 1000 zonnen iedere week een familielid of kennis van een muzikant een backstagepas toe. Hoe kijken zij naar hun kind of kleinkind dat op het podium de sterren van de hemel staat te spelen? Ook de Ronde van Frankrijk is een vertrouwd gezicht in de zomer, maar dat geldt helaas niet voor alle termen die Michel Wuyts in zijn verslaggeving gebruikt. Rennersvrouwen vertellen er alles over in 1000 zonnen.
Ook de intussen legendarische strandstoel van 1000 zonnen is er weer elke dag bij. Wie als eerste ontdekt waar de 1000 zonnen-reporter de stoel heeft neergezet en erin gaat zitten met het juiste attribuut, wint twee vliegtickets. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen kijkers nog altijd hun kans wagen in het nieuwe 1000 zonnen-webspel op de website van Eén.
Nieuwe rubriek: cheese!
Wekelijks in juni, juli en augustus
Een foto van Manneken Pis, Brabo of het Gravensteen is een digitale must voor elke toerist die ons land bezoekt. Maar wat leggen bezoekers uit de vier windstreken hier nog meer op de gevoelige plaat vast? De meest merkwaardige taferelen, zo blijkt in Cheese! Australische toeristen nemen foto’s van fietstassen en sommige Japanners zijn meer geïnteresseerd in de vuilnisbakken aan het Atomium dan in het Atomium zelf. Deze zomer kijkt 1000 zonnen mee naar de vakantiekiekjes van buitenlandse toeristen in België.
Backstage
Wekelijks in juli en augustus met een bekend gezicht
In juli en augustus deelt 1000 zonnen backstagepassen uit aan familie en vrienden van de muzikanten op de festivalaffiche. Hoe kijken zij naar hun kind of kleinkind dat staat te schitteren op het podium? En wat valt hen op achter de schermen van zo’n groot evenement?
Tour de femme
Dagelijks in juli tijdens de Ronde van Frankrijk met een bekend gezicht
Terwijl manlief zich de benen van onder het lijf fietst in de Ronde van Frankrijk, vraagt 1000 zonnen de wielrennersvrouwen elke dag de kleren van het lijf in Tour de femme. Waarom is de bolletjestrui een bolletjestrui? Wie mag er starten met rugnummer 1? En wat betekent het als Michel Wuyts zegt: ‘hij kan geen deuk in een pakje boter rijden’? De kijkers komen het te weten in 1000 zonnen.
ONs museum
Wekelijks in juni, juli en augustus
Op bezoek bij de mooiste musea van Vlaanderen vraagt 1000 zonnen de vaste bewoners naar hun favoriete museumstuk. Zaalwachter, poetsvrouw of gids; iedereen heeft wel een museumstuk dat om welke reden ook zijn favoriet is.
De zomerhit
Wekelijks in juni, juli en augustus
Elke zomer heeft zijn zomerhit. 1000 zonnen keert terug in de tijd met muziekliefhebbers die het hebben meegemaakt en er een bijzondere herinnering aan hebben overgehouden.
Alle hens aan dek
Wekelijks in juni, juli en augustus
Geen betere manier om de haven van Antwerpen te verkennen dan vanop het water. De hele zomer lang scheept 1000 zonnen elke week in op een schip dat de wereldhaven aandoet.
Verliefd, verloofd, getrouwd
Op zaterdag in juni, juli en augustus
Elke zaterdag onderwerpt 1000 zonnen enkele Vlaamse koppels aan een prangende vraag over de actualiteit van die week. Hoe laat die zich voelen in het gezin?
In de rubriek Het schoolrapport komt iedere week een bekende Vlaamse aan het woord om over haar schooltijd te praten. Deze week Sofie van Moll.
 
Vlaamse kost
Wekelijks in juni, juli en augustus
Eén keer per week maakt een sterrenchef van bij ons een 1000 zonnen-menu klaar. Het hoofdingrediënt is een product uit eigen streek. Wouter Keersmaeckers, Felix Alen, Kobe Desramaults en vele anderen laten in hun potten kijken.
Hofmakerij
Wekelijks in juni, juli en augustus
Elke zaterdag laat 1000 zonnen zich het hof maken door een Belgische tuinier. Want wie zijn tuin toont, laat in zijn ziel kijken. De hele zomer lang maken de kijkers kennis met een tuinier en zijn tuin.
De uren van belang
Van maandag tot vrijdag in juni, juli en augustus
Op 24 uren draait de aarde om zijn as en vliegt een dag voorbij. Daarbij is voor vele mensen het ene uur al meer van belang dan het andere. De hele zomer lang volgt 1000 zonnen elke weekdag twee mensen voor wie een bepaald uur van de dag van groot belang is.
Het eindwerk
Van maandag tot zaterdag in de laatste week van juni
In de laatste week van juni volgt 1000 zonnen elke dag een student bij zijn eindwerk, van de voorbereidingen tot de voorstelling aan de examencommissie. Of ze nu houtbewerking, mode of kapper studeren, het eindwerk is de kroon op het werk.
Getipt:
Van maandag tot zaterdag in juni, juli en augustus met een bekend gezicht Elke dag geeft een bekende medemens de kijkers een tip om de zomer nog leuker te maken.
Presentatrice Sofie Van Moll kreeg 21 jaar geleden in het eerste leerjaar haar schoolrapport uit handen van juf Sonja. Met haar keren we in de rubriek Het schoolrapport terug naar het oord des oordeels: Basisschool De Linde in Overpelt.
Sofie Van Moll (geboren Neerpelt, 20 februari 1984) is een Vlaamse actrice, radio- en televisiepresentatrice.
Op haar dertiende vertrok Sofie Van Moll met haar valies naar Leuven. Ze ging er op internaat in het Lemmensinstituut waar ze woordkunst-drama volgde. Op haar zeventiende werd ze aangenomen aan de toneelacademie van Maastricht, waar ze in juli 2005 afstudeerde als theatraal performer. Ze had tot maart 2009 een relatie met Jenne Decleir, zoon van Jan Decleir.
 Televisie
Sinds oktober 2001 was Sofie Van Moll werkzaam bij Ketnet. Vooral als wrapper, maar ze trok ook met de ketnetband rond, speelde mee in de jongerensoap Spring (een Vlaamse jeugdserie over een groep jongeren die zichzelf en de wereld leren ontdekken in en rond dansschool 'Spring') als Evi De Bie. De Bie was danseres bij Spring. Ze ging naar Londen om er Oosterse filosofie te gaan studeren.
Van Moll deed mee in de één-reeks Urbain (als Kiki) met als hoofdpersonage Urbanus.
In het najaar van 2006 deed Sofie Van Moll mee aan het muziekprogramma Steracteur Sterartiest. De deelnemers waren Vlaamse acteurs en actrices die 12 weken live zongen voor een zelfgekozen goed doel. Elke acteur zong een bekend nummer. De kijkers beslitsen op het eind via televoting wie afviel of doorging. Van Molls goede doel was Piazza dell'Arte, kunstorganisatie in Antwerpen, die zich richt op jongeren in scholen, verenigingen, asielcentra. Ze viel als zesde af.
In 2004 deed bekende Vlaamse vrouw Sofie Van Moll met Kerosene mee aan Eurosong, de Vlaamse voorronde van het Eurovisiesongfestival. Ze werd 3e in de 2e voorronde.
Sinds 2006 presenteert Van Moll GO IV, een programma op ketnet waar twee teams het tegen elkaar opnemen in een duel. Nog tot heden komt er elk jaar een nieuw seizoen dat Van Moll presenteert.
Sofie Van Moll speelde een naaktscène in De Kavijaks, een serie die te zien was op vtm. In 2007 en 2008 werd Sofie de co-presentatrice van Bart Peeters in het programma De Bedenkers. In 2009 presenteerde ze het één televisieprogramma Hartelijke groeten aan iedereen.
In 2009 was Sofie te zien als coach van een aantal kandidaten van Junior Eurosong 2009. Meer bepaald van Las Niñas, Sepp 'n Sigi en Kiviv. Eind 2009 werd ook bekend gemaakt dat Sofie Van Moll in het voorjaar van 2010 een nieuw vrijdagavondprogramma, Goeie Vrijdag, gaat presenteren, waarin ze mensen zal helpen om het door hen gewenste weekend te organiseren.
 Film
Sofie Van Moll acteerde in 'Los', de filmbewerking van het boek 'Los' van Tom Naegels (geregisseerd door Jan Verheyen). Ze speelt hierin Tinne naast onder andere Pepijn Caudron (Tom Naegels), Jaak Van Assche (Bob) en Stany Crets (Edgard).
In 2009 speelde ze een gastrol in de film Plop en de kabouterbaby.
 
Sofie Van Moll en Radio
Van Moll presenteerde de Hit 50 van de Ultratop bij Studio Brussel. Later ging ze naar Radio Donna, waar ze "Donna Weekend" presenteerde maar dat programma liep op zijn einde. Na de grondige vernieuwing van Donna (Feel It, Love It) kreeg Van Moll opnieuw een eigen programma: Battle Of The Stars. Daarnaast verving ze Ann Van Elsen in Sunday Match. In de zomer van 2008 presenteerde in het Donna City Café de avondspits afwisselend met Dave Peters en Caren Meynen. Na het stopzetten van Donna focuste Van Moll zich op haar televisiewerk voor de VRT.
Sinds 13 april 2009 is Sofie Van Moll ook geregeld als vervangster op het radiostation MNM te horen.
Sofie Van Moll heeft nieuwe vriend
De presentatrice Sofie Van Moll is opnieuw verliefd. Na haar relatie met de bekende Jenne Decleir was de vrouw ruim 2 jaar vrijgezel.
"Ik vond hem een toffe jongen, maar het was geen liefde op het eerste zicht. Niet lang na onze eerste ontmoeting hebben we opnieuw afgesproken en van het een kwam het ander. Intussen zijn we al zo'n dikke 4 maanden een koppel; het is allemaal nog pril, maar ik voel me goed bij Jelle", aldus Sofie Van Moll in Dag Allemaal.
"Jelle is 33 en dus een paar jaar ouder dan mij. Maar jongens zijn altijd wat later, dus dat komt eigenlijk op hetzelfde neer."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten