vrijdag 9 januari 2015

Selah Sue bij Paul de Leeuw Pau!l @ Bekende Vlaamse Vrouwen


Selah Sue, geboren als Sanne Putseys (Leuven, 3 mei 1989), is een Belgisch singer-songwriter.


Sanne Putseys is afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Leefdaal, een deelgemeente van Bertem.

Belgische babe Selah Sue leerde op haar vijftiende op de akoestische gitaar spelen en begon toen ook al eigen liedjes te schrijven. Op haar 17de trad ze als jongste en enige vrouwelijke artieste op tijdens het opensongcontest Open Mic-avond in Het Depot in Leuven. Organisator en zanger Milow, of Jonathan Vandenbroeck, merkte haar op en vroeg haar op te treden in zijn voorprogramma. Later speelde ze ook nog in het voorprogramma van Jamie Lidell in Londen en Parijs en stond ze met Novastar in het Amsterdamse Paradiso en ook in dat van Prince in Antwerpen.

Toen de radiozender Studio Brussel in het programma Volt op zoek ging naar de toekomst van de Belgische muziek, mochten tal van gevestigde Belgische waarden hun protegé voorstellen en voor Milow was dat Selah Sue. Samen speelden ze dan Explanations op de radio.

Van september 2008 tot eind augustus 2009 zat ze in de schoot van AB Artist In Residence. De AB staat hiermee artiesten waarin ze sterk geloven en die geen platenfirma of management hebben bij in een carrièreplanning. Hierdoor werd Selah Sue een beetje een huisartiest van de AB en kon ze een demo opnemen.

Naast covers van Erykah Badu en Amy Winehouse heeft Selah Sue ook een pak eigen nummers. Twee van haar bekendste nummers zijn het akoestische 'Mommy' en 'Black part love'. Deze laatste werd in december 2008 als haar eerste single uitgebracht.

In 2009 trad Selah Sue op op het North Sea Jazz Festival en bij Lowlands. Ook was ze een keer te zien op Couleur Café. Ze was meerdere malen in De Wereld Draait Door te horen.

Op 8 november 2010 verzorgde Selah Sue het voorprogramma van Prince in het Sportpaleis in Antwerpen. Ook is ze te horen op het album van Cee Lo Green.

Op 7 januari 2011 was Selah Sue een van de winnaars van de Music Industry Awards 2010. Ze behaalde de belangrijke MIA voor "Beste Vrouwelijke Soloartiest". Bij Humo's Pop Poll kreeg Selah Sue de prijs van beste Belgische zangeres van 2010.

Op 4 maart 2011 werd haar naamloze debuutalbum uitgebracht, dat een combinatie van soul, jazz en reggae bevat.

In de zomer van 2011 trad Selah Sue op de volgende festivals op: Pinkpop, Rock Werchter, het North Sea Jazz Festival, Sziget en Lowlands.

Op zaterdag 3 december 2011 ontving Selah Sue uit handen van Paul de Leeuw en Sinterklaas bij het programma PAU!L een gouden plaat voor haar debuutalbum Selah Sue.

Selah Sue speelt op Eurosonic

Selah Sue gaat een optreden verzorgen op Eurosonic. De zangeres hoort bij de vijf van de tien winnaars van de EBBA Awards die mogen spelen op het festival in Groningen.

Ook James Vincent McMorrow, Boy, Anna Calvi en Elektro Guzzi staan na de EBBA Awards-ceremonie op het podium van Eurosonic. De European Border Breakers Awards zijn in het leven geroepen om tien beginnende Europese artiesten te steunen.

De prijzen worden 11 januari uitgereikt, op de openingsdag van Eurosonic. Het festival duurt tot en met 13 januari en wordt gehouden in de binnenstad van Groningen.

Eurosonic is een onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Eurosonic is bedoeld voor jong Europees talent, terwijl Noorderslag een 'graadmeter' moet zijn voor Nederlandse muziek. Op Eurosonic Noorderslag zijn onder meer Krystl, De Jeugd van Tegenwoordig, Di-rect en Go Back To The Zoo te zien.

Selah Sue, Tom Barman en The Subs maken 'Music for life'-single

Voor de 'Music for life'-single van 2011 hebben drie artiesten de handen in elkaar geslagen. Zij vertegenwoordigen meteen de drie steden die 'Music for life' dit jaar aandoet: Leuven, Gent en Antwerpen. Het themalied van Music for life 2011 is een samenwerking tussen Selah Sue (Leuven) en Tom Barman van dEUS (Antwerpen) in een productie van The Subs (Gent). 'Zanna' is een cover van de gelijknamige cultklassieker van Luc Van Acker en Anna Domino.

Het Music for life-themalied is vanaf woensdag 30 november, via EMI online te koop voor 1,29 euro op iTunes.

Dit waren alle Music for life-themasongs:

*2006 'What's This?' - Michael Franti, Gabriel Rios & Flip Kowlier
*2007 'Over 't water' - Fixkes & Axelle Red
*2008 'Home' - Tom Helsen & Geike Arnaert
*2009 'When I Lay Beside You' - K's Choice
*2010 'Never Gonna Stop' - Milow
*2011 "Zanna" - Selah Sue, Tom Barman & The Subs

Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn laatste keer in Glazen Huis Music For Life

Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn zullen dit jaar voor de laatste keer in het Glazen Huis van Music For Life zitten. Of beter gezegd drie huizen, want de presentatoren gaan in Leuven, Gent en Antwerpen in een Glazen Huis zitten. De laatste editie van Music For Life staat in het teken van diarree. 'We do give a shit', luidt het. Music for Life is in Gent vanaf maandag 19 december (om 20 uur) tot woensdag 21 december.

Tomas De Soete heeft de meeste ervaring met het Glazen Huis. Hij zal al voor de vijfde keer aanwezig zijn in het Glazen Huis. Voor Siska Schoeters is het de vierde keer en voor Sam De Bruyn de derde keer.

Themalied en Glazen Show
Het themalied dit jaar is een cover van 'Zanna', van Luc Van Acker. Selah Sue (uit Leuven), Jeroen van The Subs (uit Gent) en Tom Barman (uit Antwerpen) zetten hun schouders onder dit lied. Steven van Herreweghe zal samen met Sofie Lemaire een tuinhuis bemannen naast het Glazen Huis voor het programma 'De Glazen Show' waarin BV's hun spullen ter veiling aanbieden.

Milow, Hooverphonic en Selah Sue bij topfavorieten voor de MIA's

Op zaterdag 10 december reikt de Vlaamse muzieksector naar jaarlijkse gewoonte de MIA's, de Music Industry Awards, uit. Die avond worden zestien awards verdeeld. Gotye, Milow, Selah Sue en Hooverphonic zijn genomineerd voor Hit van het jaar. De MIA voor het beste album van 2011 gaat naar dEUS, Raymond van het Groenewoud, Selah Sue of Amatorski. Eén zendt de uitreiking van de MIA's live uit.

De MIA’s, een initiatief van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT, zijn dit jaar al aan hun vijfde editie toe. In totaal worden zestien awards toegekend. De muzieksector oordeelt over zes prijzen: Album, Artwork, Auteur-componist, Doorbraak, Muzikant en Videoclip. Het brede publiek bepaalt de tien andere MIA-winnaars.

Dit zijn de genomineerden voor de MIA's 2011:

PUBLIEKSPRIJZEN
Hit van het jaar
Gotye (feat. Kimbra) – Somebody That I Used To Know
Milow – You And Me
Selah Sue – This World
Hooverphonic – The Night Before

Groep
Hooverphonic
Das Pop
School Is Cool
dEUS

Rock/Alternative
Black Box Revelation
dEUS
School Is Cool
Amatorski

Pop
Gotye
Milow
Selah Sue
Hooverphonic

Dance/Elektronica
The Subs
Arsenal
Milk Inc
Goose

Nederlandstalig
Bart Peeters
Guido Belcanto
Senne Guns
Raymond van het Groenewoud

Populair
Christoff
Willy Sommers
Bart Kaëll
De Romeo’s

Liveact
Milow
Triggerfinger
dEUS
School Is Cool

Soloartiest Man
Gotye
Gabriel Rios
Milow
Raymond van het Groenewoud

Soloartiest Vrouw
Geike
Axelle Red
Kato
Selah Sue

SECTORPRIJZEN

Album
dEUS – Keep You Close
Selah Sue – Selah Sue
Amatorski – TBC
Raymond van het Groenewoud – De laatste rit

Muzikant
Mauro Pawlowski
Teun Verbruggen
Steven De Bruyn
Bjorn Eriksson

Auteur-componist
Jonathan Vandenbroeck (Milow)
Raymond van het Groenewoud
Alex Callier (Hooverphonic)
Bram Vanparys (The Bony King Of Nowhere)

Artwork
Dez Mona – Sága
Amatorski – TBC
dEUS – Keep You Close
Milow – North And South

Doorbraak
Intergalactic Lovers
School Is Cool
Kevin
Kato

Videoclip
Milow – You And Me
Gotye (feat. Kimbra) – Somebody That I Used To Know
School Is Cool – In Want Of Something
Das Pop – The Game

Traditioneel bracht Sinterklaas ook dit jaar in het weekeinde voor 5 december weer een bezoek aan de show van Paul de Leeuw. De Goedheiligman en Selah Sue zorgden ervoor dat ‘Pau!l’ zelfs grote concurrent RTL 4 wist te verslaan!

De komst van de Goedheiligman zorgde deze week wel voor een hoop consternatie en onvrede binnen de Publieke Omroep. Desondanks mocht Sinterklaas alsnog wat orde proberen te scheppen in de chaos die ‘Pau!l’ heet, al lukte dat nauwelijks. Ook regisseur Reinout Oerlemans en hoofdrolspeler Robert de Hoog waren te gast om te praten over de 3D-film ‘Nova Zembla’, evenals de Belgische zangeres Selah Sue en de pianobroertjes Arthur en Lucas Jussen. Deze bonte verzameling leverde Paul de Leeuw maar liefst 1.462.000 kijkers op. Bovendien werd de herhaling na middernacht nog door 369.000 liefhebbers bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten