dinsdag 1 april 2014

Clara Cleymans 'Tegen de Sterren op' @ Bekende Vlaamse Vrouwen

Clara Cleymans (5 januari 1989) is een Vlaamse actrice. Ze is de dochter van muzikant Jan Cleymans en actrice Karin Jacobs en is de zus van acteur Jelle Cleymans. Oorspronkelijk speelde Clara Cleymans alleen maar gastrollen, maar in 2010 brak ze door bij het grote publiek met vaste rollen in de vtm-reeks Dag en Nacht en de één-soap Thuis. Vanaf 2010 speelt Clara Cleymans mee in het Vtm-programma Tegen de Sterren op waar o.a. haar imitaties van Erika Van Tielen en Lady Gaga opvallen. In 2011 is ze ook te zien in Code 37 waar ze psychiater Vicky Renders speelt.
Op 25 februari 2011 werd Belgische Babe Clara Cleymans door de Vlaamse Televisie Academie bekroond met de Reizende ster 2010 award tijdens de Vlaamse Televisie Sterren.
Hoofdrollen Clara Cleymans
    Dag en Nacht: Amber Claessens (2010)
    Thuis: Nina Oostvoghels (2010-2011)
    Tegen De Sterren Op: Imitaties Erika Van Tielen, Nicole (Nicole & Hugo), Hannah Maes (Code 37), Inge Vervotte, Lady Gaga, Mega Mindy, Mieke (van de Pappenheimers)
    Code 37: Vicky Renders (2011)
 Gastrollen Clara Cleymans
    Samson en Gert: Klaartje (aflevering: 'De hamster van Octaaf') (1997)
    Heterdaad: Clara Piron (aflevering 26) (1998)
    Flikken: Cara Goffin (aflevering: 'Partners') (1999)
    Spoed: Sandie Vermeire (aflevering: 'Ontsnapt en ontbroken') (2002)
    Rupel: Rilke Goeminne (aflevering: 'De kroon') (2004)
    F.C. De Kampioenen: Leentje (aflevering: 'De eerste prijs') (2006) en Fien (aflevering: 'Bella Africa') in 2010
    Aspe: Tania Janssen (aflevering: 'Kinderen van de nacht') (2006)
    Vermist: Tienermoeder (aflevering: 'Baby Alisha') (2008)
    Witse: Sienna (aflevering: 'Klare Lijn') (2010)
 Filmrollen Clara Cleymans
    De Kabouterschat: Liese (1999)
    Plop in de Wolken: Liese (2000)
    Happy Together: Julie Daelemans (2008)
 Musicals Clara Cleymans
    Assepoester (musical): kleine Assepoester (1999)
De 22-jarige actrice Clara Cleymans was onlangs te gast in de rubriek ‘de 7 hoofdzonden’ van HUMO. In het interview is de zus van Jelle Cleymans erg open over de zevende hoofdzonde: onkuisheid. Zo vertelt ze onder meer over masturberen dat het ‘de beste manier is om jezelf te troosten als je alleen bent’.
Hoogmoed, traagheid, gulzigheid, gramschap, jaloezie, hebzucht en onkuisheid. Alle zeven passeren ze de revue. Maar eentje springt in het oog: onkuisheid.
De actrice Clara Cleymans is met haar 22 jaar nog erg jong, maar preuts is ze zeker niet. Op de vraag van HUMO of ze graag experimenteert in bed antwoordt ze: ‘Ik vind dat je alles eens geprobeerd moet hebben, ja, ook de rare dingen. Behalve misschien plas- en poepseks: ik kan me niet voorstellen dat ik dat prettig zou vinden.’ En ja, ze gebruikt ook hulpstukken tijdens die experimenten. ‘Af en toe, maar sommige van die attributen maken de zaken alleen maar nodeloos ingewikkeld. Een penisring bijvoorbeeld: voor je dat ding op zijn plaats hebt gemanoeuvreerd, ben je allebei je concentratie én je goesting kwijt (lacht).’
Naar p0rno kijkt de Thuis-actrice Clara Cleymans wel eens graag ‘zolang het niet fake is’. ‘Vrouwen die liggen te kreunen en te gillen terwijl ze gepenetreerd worden: ik vind dat vooral lachwekkend. Maar twee mensen die het met elkaar doen en daar echt van genieten, dat vind ik geweldig geil.’ Even verder vult ze aan: ‘als je je buren hoort vrijen, vind je dat wel wat gênant, maar toch ook wel opwindend. In ieder mens schuilt een voyeur.’
De 7 Hoofdzonden volgens Clara Cleymans
Als vuurwerk schoot ze het voorbije jaar omhoog: Clara Cleymans, 22 jaar, telg uit een artistieke familie, laatstejaars studente filosofie en aanstormend actrice. Met rollen in 'Thuis', 'Tegen de sterren op', 'Dag en nacht' en 'Code 37' is ze niet meer van het scherm weg te slaan.
Clara Cleymans over onkuisheid
Cleymans «In deze fase van mijn leven is seks voor mij erg belangrijk. Ik ben pas op mijn negentiende ontmaagd, en ik ontdek nog altijd nieuwe dingen.»
Waarom heb je er zo lang mee gewacht?
Clara Cleymans «Omdat ik wou dat de eerste keer perfect was. Veel van mijn vriendinnen deden het al sinds hun veertiende of vijftiende, maar ik kon me niet voorstellen dat je op die leeftijd van seks kon genieten. Toen ik voor het eerst naakt met een jongen naar bed ging - enfin: met een man, want hij was achttien jaar ouder - was ik er echt klaar voor.
»Het was helemaal wat ik ervan verwacht had. Ik heb toen trouwens ook voor het eerst gekust. Ik wou mijn maagdelijkheid verliezen bij iemand die ik kon vertrouwen, en van wie ik iets kon leren.
»Tot dan toe was ik altijd op onbereikbare types gevallen: oudere, getrouwde mannen, of leraars. Ik vond jongens van mijn leeftijd gewoon niet aantrekkelijk. Ik val op kracht, ervaring, zelfverzekerdheid, dierlijkheid.»
Hebben je ouders je voorgelicht?
Clara Cleymans «Ja, maar ze beperkten zich gelukkig niet tot de waarschuwing dat ik veilig moest vrijen: ze legden me ook uit hoe ik van seks kon genieten. Mijn moeder vertelde me zelfs welke standjes zij het leukst vond. Ik was zéér goed voorbereid toen ik er eenmaal aan begon (lacht).»
Wanneer is seks voor jou geslaagd?
Clara Cleymans «Als ik met mijn partner vrijuit kan praten over wat we allebei leuk vinden, en als we mekaar daarin ook bloot kunnen vinden. Ik wil mezelf niks ontzeggen. Ik wil variatie: routine in bed is het ergste wat me kan overkomen.»
Heb jij een groot libido?
Clara Cleymans «Dat denk ik wel, ja. Ik ben nu al een paar maanden vrijgezel, en ik ben behoorlijk gefocust op seks. Als ik in een café of op een feestje kom, loop ik toch wel te kijken wat voor vlees ik in de kuip heb.
»Maar begrijp me niet verkeerd: ik duik echt niet met om het even wie in bed. Ik scharrel geen mannen op, alleen duikt seks wel vaak op in mijn hoofd. Mannen denken om de paar minuten aan seks, zeggen ze: dat geldt voor mij ook wel. Misschien ben ik wel een man in een klein vrouwenlijfje (lacht).»
Waarop knap jij af tussen de lakens?
Clara Cleymans «Op egoïsten. Ik heb ooit een kortstondige relatie gehad met een man op wie ik erg verliefd was, maar die mij tijdens het vrijen nooit aanraakte, laat staan dat hij me ooit bevredigde. Daar had om het even welke andere naakte vrouw kunnen liggen: dat maakte voor hem geen verschil. Dat wil ik nooit meer meemaken.»
Ben jij een verleidster, of laat je je liever inpakken?
Clara Cleymans «Ik vind het prettig om mijn partner te verrassen met jarretellen, hoge hakken en make-up. Als het arme schaap dan thuiskomt, sta ik hem daar in vol ornaat naakt op te wachten, als een echte femme fatale.»
Experimenteer je graag in bed?
Clara Cleymans «Ik vind dat je alles eens geprobeerd moet hebben, ja, ook de rare dingen. Behalve misschien plas- en poepseks: ik kan me niet voorstellen dat ik dat prettig zou vinden. Ik veroordeel het niet, 't is alleen niks voor mij.
»Seks mag vooral niet te keurig of te clean zijn. Twee bezwete lichamen blote die tegen elkaar aan wrijven, maken soms wat flatulente geluiden, zal ik maar zeggen. Je voelt je dan allebei even nét iets minder sexy, maar het beste wat je op zo'n moment kan doen, is daar eens goed om lachen.
»Ik val niet op het type man dat weinig eet, te proper is en al zijn haar afscheert. Ik ga ervan uit dat zulke mannen van veel dingen vies zijn, en bij seks mag je van niks vies zijn. Het lijkt me vreselijk om te vrijen met een kerel met smetvrees: als je dan je tanden niet hebt gepoetst, of naar zweet ruikt of je maandstonden hebt, voel je je meteen vreselijk onsexy.
»Als vrouw voel je je sowieso al minder aantrekkelijk als je je regels hebt, maar als je partner je dan nog niet wil aanraken, voel je je echt afgewezen en vuil. Ik hoef geen man die mij een slecht gevoel geeft.»
Maak je vaak gebruik van hulpstukken in bed?
Clara Cleymans «Af en toe, maar sommige van die attributen maken de zaken alleen maar nodeloos ingewikkeld. Een penisring bijvoorbeeld: voor je dat ding op zijn plaats hebt gemanoeuvreerd, ben je allebei je concentratie én je goesting kwijt (lacht).»
Kan p0rno jou boeien?
Clara Cleymans «Zolang het niet fake is. Vrouwen die liggen te kreunen en te gillen terwijl ze gepenetreerd worden: ik vind dat vooral lachwekkend. Maar twee mensen die het met elkaar doen en daar echt van genieten, dat vind ik geweldig geil. Op voorwaarde dat het mooie mensen zijn: voor mij geen dikke naakte dames boven de zestig die het beste van zichzelf liggen te geven, dank u vriendelijk (lacht).
»Veel vrouwen beweren dat ze niks aan p0rno vinden, maar dat geloof ik niet. Alle dieren raken opgewonden als ze soortgenoten zien copuleren: katten, apen, nijlpaarden... Waarom zou dat dan anders zijn voor mensen? Als je je buren hoort vrijen, vind je dat wat gênant, maar toch ook wel opwindend. In ieder mens schuilt een voyeur.»
Vrij je liever met het licht aan of uit?
Clara Cleymans «Aan, natuurlijk. Ik vind het erg opwindend om in de ogen van mijn partner te kijken als hij klaarkomt, of als ik klaarkom. Omdat dat het enige moment is waarop je niet kunt controleren hoe je eruitziet.»
Vrij je wel eens tegen je zin?
Clara Cleymans «Het rare is: ik begin er vaak aan tegen mijn zin - omdat ik moe ben, of omdat mijn hoofd er niet naar staat. Maar ik weet uit ervaring dat ik dat gevoel snel kwijt ben, en achteraf ben ik altijd blij dat ik wat moeite heb gedaan.»
Vind je het belangrijk om altijd klaar te komen?
Clara Cleymans «Nee. Dat snappen mannen dus niet: dat een vrouw ook kan genieten zonder klaar te komen. Daarom vind ik 'klaarkomen' ook geen goed woord: het impliceert dat je niet 'klaar' bent als je geen orgasme hebt gehad, dat het werk niet af is. Voor mannen is het niet afgelopen zonder ejaculatie, maar bij vrouwen ligt dat heus wel anders.»
 Heb jij wel eens een orgasme gefaket?
Clara Cleymans «Ja, één keer, toen ik het niet leuk vond en er snel vanaf wou zijn. Da's niet zo moeilijk, hoor: je moet gewoon veel lawaai maken, dan komt de man vanzelf snel klaar. Apen doen dat ook, wist je dat? Ze kunnen niet copuleren in een boom, dat is technisch te ingewikkeld zal ik maar zeggen, dus ze doen het op de grond.
»Maar omdat ze daar moeten uitkijken voor roofdieren, gaat het vrouwtje tijdens de daad heel hard krijsen: dat windt het mannetje zo op dat hij snel klaarkomt, en het koppeltje weer veilig op een tak kan gaan zitten. Authentiek waar! (lacht)»
 Ik las in Joepie dat je graag masturbeert als je droevig bent.
Clara Cleymans «Dat was een grap, maar er zit een grond van waarheid in. Door te masturberen komen er in je hersenen endorfines vrij, en die geven je een blij en ontspannen gevoel. Ik ken geen betere manier om mezelf te troosten als ik alleen ben.
»Ik masturbeer ook vrij veel als ik een relatie heb. Bij mannen tast dat het libido aan. Ik heb mannen al vaak horen zeggen: 'Ik ga een paar dagen niet masturberen en alles opsparen voor jou.' Maar vrouwen hoeven niets op te sparen, die kunnen tien keer na elkaar klaarkomen en nog altijd evenveel zin en energie hebben. Nóg een reden waarom ik graag een vrouw ben (lacht).»
Clara Cleymans doet het topless
Ze begon ooit als Klaartje in Samson en vandaag de dag kennen we Clara Cleymans hoofdzakelijk uit ‘Thuis’, ‘Tegen de sterren op’, ‘Dag en nacht’ en nu ‘Code 37’. Ze won onlangs nog de award als dè rijzende ster van 2011. De roodharige vamp is momenteel dus de ‘the talk of the town’ en dat ze er goed uitziet weet heel Vlaanderen, bovendien bewees ze dat onlangs topless in de extra bijlage van Het Nieuwsblad.
Actrice Clara Cleymans laat zich bij het vtm-programma Tegen de Sterren op van een heel andere kant zien. In deze comedyshow persifleert de zus van Jelle Cleymans tal van bekende Vlamingen alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. ‘Een productie zoals Tegen de Sterren op is als acteur een uitdaging van formaat. Voor een doorsnee rol veronderstelt men dat we dingen moeten voelen, die je op de juiste manier tracht te tonen. Hier moet je compleet andersom werken. Om andere mensen te persifleren moet je bepaalde tics, mimiek en de nodige gebaren opnemen om die uiteindelijk te gaan verinnerlijken bij jezelf. Het is de kunst om echt iemand compleet anders te worden. En dat is echt wel moeilijk. Eens je voelt iemand te hebben, kan je daar immens veel leuke dingen mee doen. Dan kan je met een echt goed scenario tot heel fraaie resultaten uitkomen.’
Erika Van Thielen
‘Eén van mijn opvallendste imitaties is Erika Van Tielen. Ergens ligt dit wel een beetje voor de hand. Zij is immers de bekende Vlaming, die het dichtste tegen mijn leeftijd zit. Als actrice kan ik met mijn leeftijd moeilijk iemand gaan spelen met enorm veel maturiteit omdat dit nogal moeilijk ligt in dit genre. Toch moet je soms buiten de lijntjes kleuren. Zo heb ik samen met Ivan Pecnik Nicole & Hugo neergezet. En dat is gewoon ontzettend leuk om te doen. Al was het maar omdat het met Ivan ontzettend goed klikt. De nieuwsgierigheid naar reacties is er wel. Ergens omdat we bij bepaalde mensen echt wel heel fel bepaalde dingen uitvergroten zodoende dat het wel confronterend kan overkomen. Maar ach, het blijft in eerste instantie comedy. De essentie is dat het vooral leuk blijft.’
Vlaamse actrice Clara Cleymans
‘Toen ze me vroegen of ik zin had om in dit avontuur te stappen, had ik er enorm veel zin in. Toch was het een grote stap in het onbekende. Ik wist gewoon niet of ik in staat was om zoiets neer te zetten. Op school zie je vaak mensen die tot in de puntjes iemand kunnen neerzetten. Maar ik heb me er heel hard voor ingezet en heel hard geprobeerd om dingen op te pikken. Ik ben nu volop bezig met de zoektocht naar jonge mensen, die in het oog springen en waar je als acteur iets mee kan doen. Voor mezelf heb ik wel het gevoel dat het genre me ligt. Ik hoop dat ik hiermee kan bewijzen dat ik een komische actrice kan zijn. En het is en blijft ontzettend leuk om deze ervaring in mijn rugzak mee te pakken. Maar tot het einde van mijn dagen wil ik zo veel mogelijk verschillende stijlen als actrice uitproberen. Dus ik hoop niet dat ik voor eeuwig en altijd een komische actrice zal zijn.’
Jelle
‘Mijn broer Jelle is vooral nieuwsgierig naar de eerste uitzending van het programma. Maar het concept van dit programma zint hem wel (lacht). Al was het maar omdat iemand als Jonas Van Geel ook deel uit maakt van de cast. Je moet weten dat Jonas en Jelle al jarenlang goede vrienden zijn van elkaar. Mits hij nu samen met mij in Tegen de Sterren op speelt, kan hij niet wachten om de eerste uitzending te zien.’
Clara Cleymans doet haar intrede in 'Code 37'
Het tweede seizoen van de crimireeks 'Code 37' kende een succesvolle start. Gemiddeld 848.044 kijkers zagen hoe Hannah Maes en haar team ook in deze reeks vastberaden de strijd aangaan met alles wat in het strafwetboek valt onder Code 37: zedendelicten. Op het piekmoment waren er 929.129 kijklustigen. Dit resulteerde in een gemiddeld marktaandeel van 37,8% (VVA 18-54). Ook Hannah's persoonlijke queeste is nog lang niet ten einde.
In de tweede aflevering op donderdag 10 maart deed gerechtspsychiater Vicky Renders – gespeeld door rijzende ster Clara Cleymans - haar intrede in het verhaal. Vicky wordt door de dienst Intern Toezicht aangeduid om Hannah Maes te helpen bij haar persoonlijke problemen. Ze is jong en ambitieus en ziet haar baan bij de politie als een opstapje naar een eigen praktijk. Ze ontdekt al snel dat ze het niet onder de markt zal hebben met Hannah...
Black Diamond
De 48-jarige zakenman Leo Vervliet wordt zwaar toegetakeld in een kamer van het Mariott Hotel. Als blijkt dat Leo contact zocht met een escortebureau worden Hannah en haar team erbij gehaald.  Het spoor leidt naar prostituee Kitty, die een verleden van slagen en verwondingen blijkt te hebben.  Heel wat getuigen worden verhoord maar het team lijkt op een dood spoor te zitten.
Hannah besluit om dieper in te gaan op de gezinssituatie ten huize Vervliet. Zo komt ze op het spoor van Ellen, de stiefdochter van Leo die enkele jaren geleden wegliep van huis. Hannah start intussen met haar sessies bij gerechtspsychologe Vicky. Het contact tussen beide dames verloopt echter niet van een leien dakje.
Gastrollen: Els Dottermans (Marissa Vervliet), Rudy Morren (Leo Vervliet), Eko Noah (Mike Van Mechelen), Anemone Valcke (Ellen 'Lana' De Vries), Daisy Van Praet (Kitty D'Haenekindt), Chris Bus (Ann Dewit), Kim Hertogs (Yanina Vervaet) en Maarten Ketels (Bart Maes).
'Code 37', het boek: Honden
Honden, het tweede boek in de reeks gebaseerd op de crimiserie 'Code 37', ligt nu in de winkel. Ook deze keer pakken Hannah Maes en haar collega’s Bob, Kevin en Charles een heel nieuwe zaak aan.
Uit gynaecologisch onderzoek blijkt dat een meisje van acht seksueel misbruikt werd, maar het kind zwijgt als vermoord. Sterker nog, ze lijkt niet te beseffen dat er iets met haar gebeurd is. De moeder dient een klacht in tegen onbekenden bij de Gentse Sectie Zeden, maar voor Hannah Maes en haar collega’s lopen alle sporen al snel dood. Zijn het de bekende pedofielen die in de buurt van het meisje wonen? Of moet er eerder gezocht worden in de muziekschool of bij de scouts? Elke verdachte lijkt te beschikken over een sluitend alibi en toch is iemand schuldig. Tenzij het kind zichzelf iets aandeed...
De kans dat je het voorbije anderhalf jaar Clara Cleymans niet aan het werk hebt gezien, is flinterdun. De frêle, roodharige zus van Jelle werd als een komeet het BV-zwerk ingeschoten dankzij gesmaakte rollen in Thuis, Tegen de Sterren op en sinds kort ook Code 37. Clara is nog maar 22 lentes jong, werd door de Vlaamse Televisie Academie tot 'Rijzende Ster' gebombardeerd en probeert tussen al het mediagewoel door een diploma wijsbegeerte te halen.
 
Een gaatje prikken in de overvolle agenda van Clara Cleymans blijkt geen sinecure, maar op een gure, donkere vrijdagavond slagen we er dan toch in tegenover de actrice plaats te nemen in het langzaam leeglopende VTM-gebouw in Vilvoorde, waar het nieuwe seizoen van de uitstekende politieserie Code 37 werd voorgesteld.
 
Clara Cleymans: In Code 37 speel ik Vicky Renders, de psychiater van Hannah Maes, die pas is afgestudeerd en als therapeute in de politiewereld is terechtgekomen. Ik vind het een interessante rol, omdat er een conflict is met het hoofdpersonage. Hannah heeft helemaal geen zin om naar een psychiater te gaan, en al zeker niet bij een jong meisje die alles uit de boeken heeft geleerd maar nog geen enkele ervaring heeft opgedaan.
 
Is het moeilijk om als nieuw gezicht in een serie te stappen waar de cast al een seizoen lang op elkaar is ingespeeld?
Clara Cleymans: Ja, absoluut. Het voelt een beetje als een lang uitgesponnen gastrol. Als je een gastrol speelt in een serie, voel je je nieuw, en niet altijd welkom. De vaste cast heeft meestal al een groep gevormd. Nu ja, dat was vooral in het begin. Naderhand leer je iedereen wel kennen, en het is een leuke bende. Een heel hechte groep. Ik was echt fan van de eerste reeks, juist omdat je kunt zien dat de vier hoofdacteurs een nauwe band hebben. Je voelt dat er veel uit henzelf als acteursgroep komt, dingen die niet noodzakelijk in het scenario stonden. Dat gevoel wilde ik ook wel eens ervaren, want dat heb je niet op alle sets.
Humor is een vak apart
 Je bent het afgelopen jaar zowat alomtegenwoordig geworden. Is je dat overkomen, of heb je daar zelf de hand in gehad?
Clara Cleymans: Ik ben niet iemand die zichzelf overal gaat voorstellen en mailtjes rondstuurt van zodra ze hoort dat er ergens audities worden georganiseerd. De bal is aan het rollen gegaan dankzij mijn eerste vaste rol, in Dag en Nacht op VTM. Dat was niet meteen een veelbekeken serie, maar eenmaal je een vaste rol te pakken hebt, word je opgemerkt. Een gastrol passeert gemakkelijker. Daarna vroegen ze mij voor Thuis, en toen was ik vertrokken. 't Is dus allemaal eerder toevallig gekomen. Zeker niet gepland.
 
Je ouders zijn artiesten, je broer heet Jelle Cleymans... Zit zingen en acteren in jullie familiegenen?
Clara Cleymans: Da's eigenlijk het nature/nurture-debat hé? Volgens mij is het een combinatie van de twee. Ik denk dat je inderdaad wel bepaalde talenten meekrijgt in je genen, maar dat is niet per definitie zo. Ik ken genoeg kinderen van acteurs die totaal geen interesse hebben voor het vak, en er ook geen talent voor hebben. Maar talent is niet alleenzaligmakend. In mijn omgeving is het altijd logisch geweest om voor dit vak te kiezen. Ik heb nooit iets anders gezien, dus ik ben er ook wel gevoelig voor gemaakt. En wat eveneens belangrijk is: ik kijk helemaal niet op naar dit wereldje. Ik ben erin opgegroeid, ik wist al lang wat het was. Zo was dit voor mij eigenlijk een vrij evidente keuze. Een logische stap zelfs.
 
Is een humoristische scène spelen in Tegen de Sterren op moeilijker dan een dramatische scène in Code 37?
Clara Cleymans: 't Is in elk geval niet hetzelfde. Humor is echt een apart vak. Hoe kan ik dit uitleggen... (denkt na) Volgens mij heeft humor veel meer met energie te maken. Ik denk bijvoorbeeld niet dat je een goeie komische rol kan spelen als je je niet op je gemak voelt bij je tegenacteurs. Het heeft veel met goesting te maken. Op een komische set wordt veel meer gelachen, maar je moet dan wel opletten dat je niet het gevoel krijgt: "O, wat ben ik toch grappig bezig!" Het is niet omdat iedereen zich op de set constant aan het bescheuren is, dat je een goede komische reeks aan het maken bent. Daarom waren we ook zo blij toen Tegen de Sterren op goed werd onthaald.
 
En ondertussen ben je toch maar mooi toegetreden tot het selecte groepje van grappige vrouwen.
Clara Cleymans: Dat weet ik niet. Is dat zo?
Clara, dat groepje is zo select dat elk nieuw lid juichend wordt onthaald!
Clara Cleymans: (lacht) Erg hé? Maar ik heb de indruk dat van vrouwen in de media ook niet wordt verwacht dat ze grappig zijn. Ze moeten gewoon mooi zijn. Een vent mag lelijk zijn, als hij maar grappig is. Of intellectueel. Voor vrouwen geldt dat blijkbaar niet.
Een beetje verliefd
Ondertussen heb je in het Fakkeltheater je toneeldebuut gemaakt in Koepoort 15 van De Proefkonijnen. Een 'Vlaamse dramady'?
Clara Cleymans: Een lach en een traan! Een stuk waarin serieuze momenten worden afgewisseld met meer luchtige scènes. Zoals in het echte leven, nietwaar? Eigenlijk is het een realistisch stuk. Dit was mijn eerste echte theaterrol, maar als kind heb ik ook wel al op de planken gestaan, in musicals en zo. De magie die je op het toneel ervaart met je tegenspelers en tegenover het publiek, is moeilijk onder woorden te brengen. Het is een tastbare energie, misschien wel te vergelijken met verliefd zijn of een naaktscène. Je voelt dat er iets aan het bloeien is. Wat dat precies is, kan ik je niet vertellen, maar als je het voelt, is het heel intens.
 
Op een of andere manier slaag je erin om tussendoor ook nog wijsbegeerte te studeren aan de Universiteit Antwerpen. Ben jij een wonder van planning en organisatie?
Clara Cleymans: Nee, helemaal niet! Maar wat ik wel heb, is veel motivatie, en dat is misschien nog belangrijker. In het eerste jaar ging het eigenlijk wel goed. Ik was heel gedreven en wou echt bewijzen dat ik het kon, vooral aan de mensen die eraan twijfelden of ik de combinatie studeren-acteren wel zou aankunnen. Ik had toen acht examens in een maand en tegelijk moest ik drie draaidagen per week afwerken, en toch behaalde ik mooie cijfers. Maar achteraf bekeken heb ik daar fysiek zwaar van afgezien. Toen heb ik besloten: dit kan ik geen twee keer doen, want op deze manier verkort ik mijn leven. (lacht) Nu zal ik wel zien hoelang ik erover doe om mijn diploma te halen, maar dat ik het zal halen, dat staat rotsvast.
 
Doe je die studie puur voor jezelf?
Clara Cleymans: Ja. Er zit geen strategie achter om een valnet te creëren voor als ik als actrice een tijdje zonder werk zou vallen of zo. Ik vind wijsbegeerte gewoon razend interessant. Mijn studie verrijkt me als mens.
 Blijft er nog tijd over voor het studentikoze uitgaansleven?
Clara: Ach, ik ben nooit een typische student geweest die na de lessen pinten gaat pakken, dus dat mis ik niet.
Op donderdag 14 april voerden de spiegelbeelden van Lady Gaga, Dina Tersago en Michel Daerden in 'Tegen de Sterren Op' de programmatop-20 aan met een marktaandeel van 31,9% (VVA18-54). Gemiddeld 685.094 live-kijkers maakten kennis met de nieuwe personages en op het piekmoment probeerden 787.266 live-kijkers te raden wie er onder de vermommingen schuil ging. Ook op donderdag 21 april doen allerlei nieuwe figuren hun intrede.
De 'Tegen de Sterren Op'-visagistes en stylistes haalden alles uit de kast om Barbara Sarafian om te toveren tot Frieda Van Wijck, en Clara Cleymans kreeg de blonde coupe en het decolleté van Tanja Dexters aangemeten. In 'De Klas van Frieda' gaat de presentatrice op zoek naar anekdotes uit de schooltijd van de ex-Miss België, Alex Agnew, Steven Van Herreweghe en David Davidse.
In de kantine van 'F.C. De Kampioenen' zit Carmen (Barbara Sarafian) aan de porto als Boma (Ivan Pecnik) de vrienden slecht nieuws komt brengen. Doortje (Clara Cleymans), Xavier (Jonas Van Geel) en Pascalleke (Nathalie Meskens) zijn in alle staten, maar Boma en Marcske (Chris Van Espen) weten raad.
Karen Damen(Nathalie Meskens), Kristel Verbeke(Barbara Sarafian) en Josje Huisman(Jonas Van Geel) van K3 stellen hun nieuwe single voor. In 'Sterren op de Dansvloer' worden alle hoogtepunten op een rijtje gezet. Weet politica Inge Vervotte (Clara Cleymans) de jury en de sms'ende kijker te overtuigen met haar paaldansact?
En verder op donderdag 21 april in 'Tegen de Sterren Op':
Kabouter Plop en zijn vrienden nemen deel aan 'Mijn Restaurant!'. De jury buigt zich over hun businessplan en hun petite cuisine. Showbizz Bart  probeert de opdracht 'Hoogspanning' tot een goed einde te brengen in 'Binnen de Minuut'. Astrid Bryan stelt haar stappenplan 'How to become a Hollywood wife?' voor. En naast Inge Vervotte probeert ook Elio di Rupo de kijkers aan beide kanten van de taalgrens te overtuigen van zijn Italiaanse elegantie. Gastpresentatoren van de avond zijn Nicole en Hugo.
Tegen de Sterren op is een Vlaams komisch televisieprogramma met Clara Cleymans dat sinds december 2010 op Vtm wordt uitgezonden. In de reeks worden diverse bekende televisiegezichten geparodieerd. Van september tot april werden de opnames van het eerste seizoen opgenomen. Op 21 april 2011 werd bevestigd dat er een tweede seizoen wordt opgenomen. Vanaf augustus starten de opnames.
Persiflages
Barbara Sarafian
    Axelle Red
    Belle Perez
    Frieda Van Wijck
    Goedele Liekens
    Justine Henin
    Kristel Verbeke K3
    Laurette Onkelinx
    Loes Van den Heuvel (als Carmen Waterslaeghers uit F.C. De Kampioenen)
    Louis Tobback
    Rani De Coninck
    Sonja Kimpen
Chris Van Espen
    Chris Cauwenberghs (als Kabouter Lui uit Kabouter Plop)
    Herman Verbruggen (als Marc Vertongen uit F.C. De Kampioenen)
    Jezus van Nazareth
    Jimmy Michiels
    Justin Bieber
    Sam Gooris
    Showbizz Bart
    Steven Van Herreweghe
    Walter Michiels (als Pico Coppens uit F.C. De Kampioenen)
Clara Cleymans
    Agnes De Nul (als Kabouter Kwebbel uit Kabouter Plop)
    Ann Tuts (als Doortje Van Hoeck uit F.C. De Kampioenen)
    Erika Van Tielen
    Free Souffriau (als Mega Mindy uit Mega Mindy)
    Inge Vervotte
    Lady Gaga
    Lesley-Ann Poppe
    Lucie Ory
    Nicole Josy
    Tanja Dexters
    Veerle Baetens (als Hannah Maes uit Code 37 en Sara De Roose uit Sara)
 Guga Baul
    Aimé Anthoni (als Kabouter Klus uit Kabouter Plop)
    Alex Agnew
    Gunter Lamoot
    Jan Becaus
    Jeroen Van Alphen
    Sergio Herman
    Tom Boonen
    Tom Lenaerts
    Jacques Vermeire (als Dimitri De Tremmerie uit F.C. De Kampioenen)
 Ivan Pecnik
    Bart De Wever
    David Davidse
    Hugo Sigal
    Marijn Devalck (als Balthazar Boma uit F.C. De Kampioenen)
    Patrick Van Gompel
    Peter Goossens
    Steph Goossens
Jonas Van Geel
    Bart Peeters
    Bent Van Looy
    Caroline Gennez
    Erik Van Looy
    Gilles De Schryver (als Kevin Desmet uit Code 37)
    Isaura Mariën
    Johny Voners (als Xavier Waterslaeghers uit F.C. De Kampioenen)
    Josje Huisman
    Michel Daerden
    Sarah Bettens
    Walter De Donder (als Plop uit Kabouter Plop)
Nathalie Meskens
    An Lemmens
    Annemie Struyf
    Anouchka Balsing
    Astrid Bryan
    Christel Cabanier
    Danni Heylen (als Pascale De Backer uit F.C. De Kampioenen)
    Karen Damen
    Mathilde d'Udekem d'Acoz
    Natalia Druyts
    De serie vormt een vervolg op het komische Wij van België, waarin Prins Filip en Prinses Mathilde werden geparodieerd. Deze personages duiken ook geregeld in dit programma op.
    De vertolking van Annemie Struyf door Nathalie Meskens werd meteen na de uitzending ontzettend populair. Op internet dook zelfs een parodie op van de single Barbra Streisand van Duck Sauce. In plaats van de woorden Barbra Streisand, hoorde je het inmiddels legendarische 'Amaaaaai'.
    Tegen de Sterren op won de award in de Nacht Van De Vlaamse Televisiesterren voor beste Humor- en Comedyprogramma.
'Tegen de sterren op' grote winnaar bij Vlaamse televisiesterren
Het vtm-programma 'Tegen de sterren op' is de grote winnaar geworden van de vierde nacht van de Vlaamse televisiesterren. 'Tegen de sterren op' won zowel de televisiester voor het beste humor- en comedyprogramma. Ook kreeg Nathalie Meskens de titel van beste actrice voor haar rollen in het programma. Een andere actrice uit "Tegen de sterren op", Clara Cleymans, werd bekroond als rijzende ster. Meskens kreeg ook nog de publieksprijs voor populairste televisiepersoonlijkheid.

1 opmerking:

  1. Clara da's een echt schatje :P
    Haar acteertalent kan ik ook wel smaken.
    Eigenlijk zijn alle acteurs in 'Tegen de sterren op' wel vrij goed in hun rol...

    BeantwoordenVerwijderen