dinsdag 1 oktober 2013

Maaike Neuville over vrijscene in Vlees en Bloed in Villa Vanthilt @ Bekende Vlaamse Vrouwen


Op maandag 15 juni 2009 maakte sexy Maaike Neuville uit Van Vlees en Bloed haar opwachting in Villa Vanthilt.

Na de thema-uitzending over Gent, keert Marcel Vanthilt terug naar de weekformule. Onder meer Jean Blaute en Ray Cokes kwamen op bezoek, die het over hun nieuwe programma Tournée Générale praten.

Verder kwam ook de talentvolle Vlaamse actrice Maaike Neuville, die in Van Vlees en Bloed de rol van het slagersmeisje speelde.

Bekende Vlaamse Vrouw en actrice Maaike Neuville, bekend van onder meer 'Katarakt', 'De Smaak van De Keyser' en 'Van Vlees en Bloed', stelde haar nieuwe theaterstuk en haar kortfilm voor.

Maar natuurlijk wilde Marcel Vanthilt het allereerst hebben over haar naakt scene in de door een internationale jury van het prestigieuze televisiefestival van Monte Carlo met de prijs voor de beste miniserie bekroonde serie 'Van Vlees en Bloed'.

Zelf vond Maaike Neuville het tonen van haar borsten niet zo veel voorstellen, omdat het functioneel paste in de serie, maar alle ophef over de naakt bed scene erna in de media heeft haar wel verbaasd.

Tot grote verbazing van Maaike Neuville toonde Marcel Vanthilt de veel besproken naakt scene pardoes in zijn uitzending van Villa Vanthilt.

Maaike vertelde dat ze voor de uitzending nog had willen bellen met de vraag om de naakt scene niet uit te zenden, maar dit achterwege had gelaten, omdat ze ervan uit ging dat die toch niet voor de zoveelste keer weer uitgezonden zou worden op TV.

Maaike Neuville (1983) is een Vlaamse theater- en filmactrice.

Voor haar opleiding aan de Studio Herman Teirlinck speelde ze al met Jeugdtheater Tespikon en bij het amateurtheater de Reynaertghesellen in Leuven en in Antigone en Creditcard called life: 16 beide bij het collectief BRONKS. Tijdens haar studies had ze een bloot gastrol in de politieserie Rupel waarin ze in het zwembad dook, en stond ze naakt op de planken met Smeltende gedachten (Villanella/BRONKS). In 2005 verwierf ze de titel van Meester in de dramatische kunst.

Na haar studies stond Maaike Neuville in het theater met Rendez-Vous, Miss Moskou & De potloodmoordenaar (kunstencentrum Villanella) en Stukken (theater tg Stan). Samen met Michael Pas werkte ze voor Jeugd en Muziek het project Frulla Baas uit, muziekeducatie waar Wolfgang Amadeus Mozart wordt ontdekt aan de hand van zijn brieven gericht aan zijn nicht Frulla Baas (Maria Anna Thekla).

Haar eerste filmrol was een hoofdrol als Charlotte in De Indringer (2005). Daarna volgden wederom een naaktscène bij een zwembad orgie in Ik omhels je met 1000 armen, Gevangen, Droomtijd en Of Cats & Women. In 2009 wordt Dirty Mind uitgebracht waarin ze de rol van Kiki speelt.

Op televisie kreeg Maaike Neuville hoofdrollen in de dramaseries Katarakt en De Smaak van De Keyser op de zondagavond van één. In 2009 volgde de rol van winkelhulp Anke Reyniers in de tragikomische serie Van vlees en bloed, en een gastrol in Witse. Maaike Neuville lijkt veel op tennisster Kim Clijsters, vandaar dat op internet geregeld naakt foto's opduiken onder de noemer Kim Clijsters, die uiteindelijk van Maaike Neuville blijken te zijn.

Ik omhels je met 1000 armen (2006) is een bewerking van het gelijknamige boek van Ronald Giphart en de laatste film onder regie van Willem van de Sande Bakhuyzen voor zijn overlijden. De regisseur maakte de première zelf niet meer mee. In Ik omhels je met 1000 armen wordt de Nederlandse film stijl van de jaren 70 weer opgepakt, met veel seks, bloot, naakte borsten en grof taal gebruik.

Zowel de geluidsafdeling als bijrolspeelster Catherine ten Bruggencate wonnen voor Ik omhels je met 1000 armen een Gouden Kalf. De ontwerper van de productie en de cinematograaf kregen eveneens een nominatie, maar verzilverden deze niet.

De film gaat over de complexe relatie tussen Giph (eerste grote hoofdrol van Tijn Docter) en Samarinde (Carice van Houten). Samarinde is een succesvol model dat deze bloeiende carrière verkiest boven haar arts-assistentschap kindergeneeskunde. Giph is portier in het ziekenhuis en aspirerend auteur.

Hun relatie komt onder forse druk te staan door de uitzichtsloze situatie van Giphs moeder Lotti (Catherine ten Bruggencate), die aan multiple sclerose lijdt. Waar Giph erg introvert en individualistisch met zijn gevoelens hierover omgaat, heeft Samarinde er enorm behoefte aan dat hij zich uit tegenover haar. Terwijl Samarinde in Japan is en totaal niet op de hoogte is van een plotselinge achteruitgang in de toestand van Lotti, kiest deze ervoor om vervroegd euthanasie te plegen. De eerstvolgende keer dat Giph zijn vriendin telefonisch spreekt, is Lotti overleden. Hierdoor komt de relatie tussen de twee geliefden verder onder druk te staan en de situatie explodeert tijdens een vakantie met vrienden in Las Palmas.

Cast

* Tijn Docter - Giph
* Carice van Houten - Samarinde
* Catherine Ten Bruggencate - Lotti, Giphs moeder
* Karina Smulders - Stef, Giphs zusje
* Halina Reijn - Lureen, een vriendin van Samarinde
* Tygo Gernandt - Egon
* Maaike Neuville - Gulpje
* Johnny de Mol - Thijm

De fijne naakte vleeswaren van Maaike Neuville

Vlaamse actrices gaan steeds meer uit de kleren omdat de beelden op internet belanden? Zo ook Maaike Neuville. Als slagershulpje Anke ging ze donderdag in ‘Van Vlees en Bloed’ klassevol maar volledig naakt.

De succesreeks ‘Van Vlees en Bloed’ heeft haar naam niet gestolen. Eerder al ging actrice Alice Reys - mevrouw Tom Van Dyck- halfnaakt aan een tak hangen tijdens een heuse vrijpartij met slager André Vangenechten, gespeeld door Lucas Van den Eynde.

Die bloot scène kan u intussen herbekijken op filmpjessite YouTube onder de naam Den bospoeper & een toereke gaan doen met de Joepie, en heeft al meer dan 145.800 kijkers gelokt. Ook het beruchte fragment waarin nonkel Luc (Tom Van Dyck) bruusk in Reys’ borsten knijpt omdat hij haar herkent als ‘de boshoer’, staat op YouTube gepost.

Afgelopen donderdag was het Maaike Neuville (onder andere ‘De Indringer’, ‘Katarakt’) die ‘vlees’ liet zien. Zij speelt Anke Reyniers die werkt in Andrés slagerij, en iets heeft met zoon Rudy (Tom Dewispelaere).

De naaktscène tussen Maaike Neuville en Dewispelaere mag niet als verrassend heten aangezien Vlaamse actrices de jongste tijd meer happig lijken op naaktscènes omdat die steevast uitgroeien tot internethypes. Denk maar aan Lien Van de Kelder in ‘Zone Stad’ of Lotte Pinoy die naakt poseerde in ‘Sara’. Beide dames haalden naakt meer dan 10.000 hits. Maaikes naaktscène was gisteren ook al meer dan 2.100 keer bekeken op de website van Garage TV. Een naaktscène wordt door de actrice steeds meer gezien als gratis publiciteit en dus een hogere marktwaarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten