woensdag 1 oktober 2014

Kadèr Gürbüz uit de kleren in VTM serie Jes @ Bekende Vlaamse VrouwenVorige maand leek het nog of VTM plotseling preuts was geworden en geen functioneel naakt meer zou uitzenden, want in de trailer van de nieuwe televisiereeks ‘Jes’ werd er met blokjes gewerkt toen Kadèr Gürbüz haar borsten ontblootte, topless met blokjes dus. Maar in de bewuste aflevering van Jes kregen we uiteindelijk wel degelijk de blote boezem van Belgische Babe Kadèr Gürbüz te zien, en voor iemand van bijna 40 jaar ziet ze er nog vrij appetijtelijk sexy uit.

Kader Gürbüz is Michelle Jacobs in Jes
De oudere zus van Jes én haar tegenpool. Als kind al leek ze een klein madammeke met een ijzeren wil.

Michelle Jacobs
Je zou kunnen zeggen dat ze redelijk dominant was. Zij deelde de lakens uit.
Ze is ook een echte fashion victim en heeft de neiging om iedereen te willen restylen. Van haar barbies tot en met Jes en haar ouders. Michelle twijfelt weinig, ze weet wat ze wil en gaat ervoor. Bij haar heb je de indruk dat oppervlakkige uiterlijkheden haar soms wat van de essentie van ‘t leven doen vervreemden maar eigenlijk heeft Michelle meer diepgang dan dat je op ‘t eerste zou vermoeden.
 
Ze is een goede zorgende moeder van twee jonge tieners, maar alles moet wel verlopen zoals zij het wil . In haar stijlvol leven is er geen plaats voor imperfectie. Maar langzaam komen er barsten in haar façade.

Kadèr Gürbüz studeert in 1993 af aan het Conservatorium van Gent, afdeling toneel, en gaat meteen aan de slag in het jeugdtheater en het Ballet van Vlaanderen, waar ze de rol van Anne Frank voor haar rekening nam in Je Anne, in een regie van Frank Van Laecke. Daarna volgen de KNS, Arca, Malpertuis en Het Raamtheater om uiteindelijk samen met Jenne Decleir en Danny Timmermans het gezelschap Het Ongerijmde te starten. Volgend jaar wordt het vijfjarig bestaan gevierd en wordt het vierde stuk gebracht. Ook dat zal een klassieker zijn die in een moderne vorm wordt gegoten. Kadèr speelde de hoofdrol in Rue Verte, de eerste kortfilm van Dorothée van den Berghe.

De televisiekijkers kennen Kader Gürbüz als actrice in W817, waar ze zich vijf seizoenen heeft
geamuseerd, en van gastrollen in o.a. Aspe, Flikken, Witse, FC de Kampioenen en Spoed. Maar ook als presentatrice en als vast panellid in Het Swingpaleis en in het politiek programma Morgen Beter heeft ze van zich laten horen. Kadèr spreekt ook graag tekenfilms in. Zo was ze als Charlotte te horen in Charlottes Web en als de adder in KungFu Panda. Ze gebruikt ook haar stem voor reclamespots.

Sta jij met de billen bloot ergens op internet? Kader Gürbüz: ,,Haha, ik hoop van niet. Ik ben niet zo'n internet-mens. Ik heb ooit één keer mijn naam ingetikt op Google en het eerste item dat ik zag was: Kadèr Gürbüz naakt . Ik bestierf het. Maar ik stond niet met een naakt foto op de site. Ik ben daar niet zo erg mee bezig. Ik moest wel al uit de kleren op televisie en op de planken, maar dat had dan telkens met mijn rol te maken. Als het functioneel bloot is maak ik daar geen problemen van hoor.''

Het moet voor iemand met jouw achtergrond niet bepaald makkelijk zijn geweest om de stap naar het theater te zetten.
Kader Gürbüz: “Helemaal niet! Daar heeft mijn vader nooit een probleem van gemaakt. Hij houdt trouwens zelf ook veel van theater. Het enige waar hij zich zorgen over maakt, is het feit dat ik als actrice een heel onzeker bestaan leidt.”

En als je uit de kleren moet voor een rol, een naakt optreden in een volle zaal?
Kader Gürbüz: “Dan mag hij vooral niet komen kijken! Ik stond in het theater al vaker in m’n blootje naakt op de planken. Maar als mijn vader in de zaal zou zitten... Nee, ik zou het niet durven!
Op televisie heb ik nog nooit een naaktscène gespeeld . Ik zou het wel doen, hoor, zeker als ik honderd procent achter de rol in kwestie kan staan, maar makkelijk zal anders zijn. Vreemd, vind je niet? Want in principe heb ik geen enkel probleem met naakt of mijn borsten te tonen. Ik heb op dat vlak geen enkele gène. (lacht) Denk nu niet dat ik een exhibitioniste ben, hè!”

 Kadèr Gürbüz werd geboren op 29 juli 1969. Een bloem van 37 lentes met een glimlach die de hele avond niet van haar lippen zal verdwijnen, zit tegenover mij. Misschien kent u haar van VT4 vroeger, of van W8S7 op Ketnet, of van rollen in Flikken of Thuis , of van interviews op Life-tv, of van op de toneelplanken,... En ze heeft nog zoveel meer op haar palmares staan.

Hoe Gents is Kadèr Gürbüz? Of hoe Turks?
Kadèr Gürbüz: ,,Ik ben een échte Gentse. Ik ben hier geboren en getogen. Ik weet dat ook mijn overgrootouders echte Gentenaars waren, dus het zit echt wel in het bloed hé. En nu spreek ik over moeders zijde. Mijn vader is een Turk, maar hij leeft ook een beetje als een Belg hoor. Hij loopt ook in zijn Marcelleke rond thuis, haha. Van mijn moeder mochten wij thuis geen dialect spreken. Wanneer ze elkaar leerden kennen, spraken mijn ouders Frans met elkaar. Later spraken ze onderling Turks. Wanneer de kinderen erbij zijn, werd en wordt er Nederlands gepraat.''

Wanneer werd jij een beroemdheid?
,,Haha, mijn eerste tv-optreden kwam er bij Bompa Lawijt , op VTM. Ik heb toen met Luc Philips en Cyriel Van Gent gespeeld. Wat een eer om naast zo'n grootheden te mogen staan. Daarna ben ik voor VT4 gaan werken, dus kwam ik lange tijd niet op VTM, want in die tijd kon je niet voor twee aartsvijanden werken. Dat is allemaal vervaagd nu. Met al die heruitzendingen weet je niet maar wie voor wat werkt. Trouwens, ik ben aan geen enkele zender vast verbonden. Ik ben nu veel naakt op de VRT te zien, maar ik heb er geen vast contract hoor.''

ACTRICE (HALF-TURKS)
Kadèr Gürbüz, een pittige dame die haar sporen al verdiende als actrice en presentatrice.
Nadat ze afstudeerde aan het conservatorium in Gent, werkte ze bij VT4 als omroepster. Als actrice vertolkte ze gastrollen in televisieseries als ‘Niet Voor Publikatie’ en ‘Spoed’, tot een hoofdrol in de jeugdserie W817.
 
Een dame die gewend is aan de camera, zoveel is duidelijk.
Bij Life!tv gaat Kader Gürbüz ‘Life!tv Gezondheid’ en ‘Life!tv Vakantie’ presenteren. Twee thema’s die haar nauw aan het hart liggen.
Samen met de experts gaat ze op zoek naar een antwoord op al uw vragen rond vakanties en gezondheid.

Kadèr Gürbüz, die eerder dit jaar haar borsten toonde in Code 37 en Jes. 'Tien jaar geleden verscheen je naakt op tv en dat was het. Nu duiken die beelden onmiddellijk op YouTube op en blijven ze je achtervolgen. De consequenties zijn groter.'

Google de naam van Gürbüz en u krijgt een waslijst van links naar filmpjes. Andere sites specialiseren zich in beeldmateriaal van bekende Vlaamse mokkels, zoals ze oneerbiedig worden genoemd. U kunt er Marie Vinck in volle glorie bewonderen in De Rodenburgs, Maaike Neuville in Van vlees en bloed en Veerle Baetens in Code 37. De stomende seksscène tussen Ann Ceurvels en Herbert Flack in Diamant - intussen al bijna vijftien jaar oud - vond eveneens de weg naar het internet.

Geen cent extra
Kadèr Gürbüz begrijpt actrices die daarom weigeren uit de kleren te gaan. 'Dan ga je beter naakt in Playboy staan: daar word je nog voor betaald. In Vlaanderen krijgt een actrice geen cent extra voor een stukje bloot. Neem daarbij het besef dat de beelden op ongepaste momenten opduiken in de media. Zoals bij Maaike Neuville: in Villa Vanthilt werd de bedscène uit Van vlees en bloed zonder boe of bah herhaald. Tot haar eigen verbazing.'
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten