dinsdag 2 september 2014

Evy Gruyaert Buikdansen Egypte Vlaanderen vakantieland Dans Mondial @ Bekende Vlaamse Vrouwen

Dans Mondial, Evy Gruyaert al dansend de wereld rond: buikdansen in Egypte

Vlaanderens sensueelste mediamadammen Evy Gruyaert en Lien Van de Kelder gaan voor Vlaanderen vakantieland op zoek naar de ziel van de mooiste en populairste dansen ter wereld. In de rubriek Dans mondial trekken ze zes weken lang al dansend de wereld rond.

'In Egypte heb ik spieren gevoeld waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.' Evy Gruyaert ging in Caïro op zoek naar de roots van een van de sensueelste dansen ter wereld: buikdansen. Bekken, borsten, schouders, heupen, handen, alles beweegt, schudt en golft.

Hoewel de buikdans moeilijk te verenigen lijkt met het islamitisch geloof, zijn de meeste Egyptenaren er toch gek op. En ook steeds meer westerse vrouwen laten zich verleiden tot de mooie, maar moeilijke dans.

REPORTER : Evy Gruyaert
REGISSEUR : Mario Mertens

Evy Alice Gruyaert (Meulebeke, 11 augustus 1979) is een Vlaamse radio- en televisiepresentatrice.

Evy Gruyaert studeerde af in Kortrijk in de opleiding Zakelijk vertalen en tolken. Ze begon haar mediacarrière bij een lokale televisiezender, en ging na een wedstrijd bij Radio Donna werken, eerst als nieuwslezeres, dan als vervangster en uiteindelijk als presentatrice.

In 2001 brak Evy Gruyaert ook op de Vlaamse openbare televisie door, eerst als hostess, later ook in de programma's Vlaanderen Vakantieland, Aan Tafel, Ticket en Vlaanderen Sportland. Ze werd omroepster bij de zender één. Vanaf 2007 presenteerde Evy Gruyaert er ook het programma De Rode Loper op ter vervanging van Martine Prenen. Eind 2007 nam Katja Retsin de fakkel van haar over. In 2008 was Gruyaert te horen op Radio Donna in de voormiddag tussen 9 en 12 uur. Sinds 2009 was ze te horen op zaterdag- en zondagochtend van 13 tot 15u op MNM. Sindsdien heeft ze haar presentatiewerk bij De Roder Loper ook weer opgenomen. Sinds eind 2009 heeft ze bij MNM geen eigen programma meer.

In 2008 kwam er een boek uit van Evy Gruyaert: "Het Dagboek Van Evy Gruyaert". Daar liet ze de lezer vier weken lang meekijken in haar druk leventje en hoe ze probeert om gezond door het leven te gaan, wat niet altijd even gemakkelijk is. Samen met Lien Van de Kelder bracht ze het boek "Dans Mondial", naar hun dansreportages die op de één waren getoond.

Evy Gruyaert werd ook het gezicht en de stem van het sportinitiatief "Start to Run", een trainingsprogramma van Golazo, de Vlaamse Atletiek Liga en Lannoo. Gruyaert leverde de stem voor de serie podcasts die een loopprogramma uitbouwen en als doel hebben de mensen in beweging te zetten. Met "Keep Running" kwam er een vervolgserie. De formule kreeg ook navolging en ze werd ook het gezicht van "Start to Bike", "Start to fitness", "Start to golf", "Start to swim", "Start to walk" en "Start to veggie".
In maart 2009 werd Evy Gruyaert verkozen tot "meest sexy radiofiguur". Later dat jaar zette ze een punt achter haar relatie met haar vriend Lieven Rossignol. Op 27 november 2009 stelde Evy Gruyaert haar eerste juwelencollectie Malice in Wonderland voor. In 2010 verscheen het boek "Shoe Addict".

    Evy Gruyaert media
    * Vlaanderen Sportland - Start to Run (2006 & 2009)
    * Donna (2001-2008)
    * MNM (2009-heden)

Evy Gruyaert TV
    * De Rode Loper
    * Vlaanderen Vakantieland
    * De Thuisploeg
    * De Provincieshow

Geen opmerkingen:

Een reactie posten