donderdag 1 mei 2014

Natalia, Sofie van Moll, Pascale Platel Mag ik u kussen @ Bekende Vlaamse Vrouwen

Belgische Babes Natalia, Sofie van Moll en Pascale Platel in Mag ik u kussen zoenen alledrie met Jan Leyers.
Jan Leyers (52) heeft de spelregels van het Canvasprogramma Mag ik u kussen? dus flink op zijn kop gezet: hij kuste niet alleen de winnares, maar ook de twee andere bekende vrouwen die hem moesten verleiden.
Op die manier deed de presentator van De weg naar het Avondland niet alleen Natalia maar ook Sofie Van Moll en Pascale Platel binnen.

Jan Leyers krijgt slaag én drie kussen van Natalia, Sofie van Moll en Pascale Platel. Met Pascale Platel liep het eerder in de uitzending uit de hand toen zij Leyers te lijf ging met haar handtas.
Platel haalde uit omdat Leyers niets meer van zich had laten horen sinds hun samenwerking in de talkshow Zomer 2005. 'In zes jaar geen telefoontje, geen sms, geen bloemeke, niets! Wie denkt gij wel dat ge zijt!' Waarop Platel Leyers bijna een minuut lang bewerkte met haar handtas.
Natalia Druyts (Westerlo, 3 december 1980), artiestennaam: Natalia, is een Vlaams zangeres afkomstig uit Oevel, een deelgemeente van Westerlo. In Vlaanderen raakte ze bekend tijdens het vtm-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Druyts was de enige kandidate die een levensvatbare zangcarrière opbouwde.
Ondanks haar grote passie voor muziek, volgde Natalia Druyts een opleiding vertaler-tolk Engels en Spaans. Ze beëindigde haar studie om zich volledig te richten op muziek. Ze sloot zich aan bij het groepje Secret Me. Zo werd ze onder meer gevraagd om te komen zingen bij huwelijksvoltrekkingen. Kort daarop nam ze een cd op en zong ze een duet met Danny Wuyts. Ook trad ze geregeld op in het voorprogramma van de Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud.
Op aanraden van Hans Otten schreef Natalia Druyts zich in voor het vtm-programma Idool 2003, waar ze de volgende ronde bereikte met het nummer Joyful, Joyful. Ze doorliep de volgende rondes in de talentenwedstrijd en belandde samen met Peter Evrard in de finale. De kijkers verkozen Evrard met een klein verschil aan punten tot winnaar. Ondanks haar tweede plaats kreeg ook Druyts een platencontract bij Sony BMG. Ze bracht enkele weken na de finale haar debuutsingle Without You uit in Vlaanderen en won hiermee in de zomer van 2003 de TOTZ-trofee. Vervolgens trad ze zo'n honderd maal op voor publiek.
Later dat jaar was Natalia Druyts te gast bij Night of the Proms. In oktober 2003 volgde een tweede single: I've Only Begun to Fight. Deze soundtrack van de film Team Spirit 2 bezorgde de zangeres na enkele weken goud in de Vlaamse hitlijsten. De tweede single was tevens de voorbode van haar debuutalbum This Time, dat eind 2003 werd gelanceerd in België. Tijdens de Disneyproms zong ze samen met Xander de Buisonjé een duet.
In februari 2004 nam Natalia Druyts deel aan de voorrondes van Eurosong 2004 met het nummer: Higher than the Sun. Ook in deze wedstrijd eindigde ze op de tweede plaats, achter zangeres Xandee. Desalniettemin werd Higher than the Sun een hit in Vlaanderen. Na dit avontuur, een optreden tijdens My First Night en een samenzang met The Pointer Sisters in het Antwerpse Sportpaleis, ging Druyts op live-tournee. Ze zong met een nieuwe orkest op festivals zoals Paal op Stelten en Marktrock.
In de zomer van 2004 had Natalia Druyts een hit met Risin', van het album en gelijknamige tour Back for More. Naast concerten geven mocht Druyts een Zamu- en TMF Award (Best Pop en Best Album) in ontvangst nemen. In 2006 gaf Druyts een speciaal concert: Natalia Meets the Pointer Sisters, waarna ze voor tien uitverkochte Sportpaleizen speelde. In november 2005 startte de intiemere reeks van vijftien Me and My Producer-concerten, waarop ze samen met haar producer Steve Willaert op het podium kroop.
In 2006 deed Natalia Druyts mee aan het vtm-programma: Sterren op de Dansvloer. Samen met haar danspartner Pascal Maassen werd ze tweede in de finale. In april van dat jaar verscheen haar single Rid of You in België en volgde er een nieuwe tour. Tijdens de repetities van die show liet haar stem het plotseling afweten. Diverse optredens werden tevergeefs verschoven en later werd de hele tour afgeblazen. Na maandenlange logopedie en zangles, voorafgegaan door twee weken complete stilte, mocht Druyts weer zingen.
Natalia Backstage was een docureeks die vier weken lang werd uitgezonden op VTM. De reeks begon bij Druyts' gastoptreden in het Sportpaleis tijdens Clouseau in 't Dubbel en eindigde met de kick-off van haar nieuwe tournee Everything & More in de Lotto Arena te Antwerpen. De reeks ging vooral over de voorbereidingen van haar nieuwe album, de voorbereidingen van de tournee en alles wat daarbij kwam kijken.
Voor haar derde album koos ze voor een Duits productieteam: Valicon Music. Gone to Stay werd de eerste single van dat album.
In oktober 2007 bracht Natalia Druyts haar biografie Met Hart & Soul uit, waarin ze onder meer vertelt over haar jeugdjaren, haar ervaringen met Idool 2003, het plaatselijke sterrendom en haar ontmoetingen met enkele internationale sterren. Druyts zong midden 2007 het nummer Where She Belongs als soundtrack van de nieuwe telenovela Sara op vtm.
Het album Everything and More werd in mei 2007 gelanceerd in België en verkocht meer dan 45.000 exemplaren. Het album stond vijf weken op de eerste positie in de Ultratop en werd platina. De Everything & More Summer Tour startte in april 2007; het ging om dertig concerten met om en bij de 200.000 bezoekers. In september 2007 won Druyts opnieuw een TMF Award.
In januari 2008 trad Natalia Druyts, 5 keer samen met de meidengroep En Vogue en de Jamaicaanse Shaggy, op in het Antwerpse Sportpaleis. In april 2008 werd het optreden van deze show, Natalia Meets... En Vogue feat. Shaggy, uitgebracht op dvd bij het weekblad Dag Allemaal. Meer dan 52.000 exemplaren gingen over de toonbank. In februari 2008 bracht Druyts de single I Survived You uit in België, als digitale download.
In de zomer van 2008 stond er één optreden op het programma met uitzondering van de optredens bij Tien Om Te Zien voor Natalia Druyts: VTM Live 2008. Eind juni 2008 verscheen de single Drop a Little. Deze titel staat eveneens op Druyts' derde studio-album Everything & More.
Ze werd gevraagd mee te spelen in de film Spion van Oranje en in juni volgden de opnames. Ze zong ook de titeltrack van deze film in. Er waren plannen voor een nieuw studio-album, dat in december 2008 werd opgenomen. In november 2008 volgde de concertreeks Singstar Glamorous Tour.
In januari 2009 verscheen de eerste single van het nieuwe album en titelnummer van Spion van Oranje: All or Nothing. In april volgde het vierde studioalbum van Natalia Druyts: Wise Girl. Rond de release van het album werd de tweede single Heartbreaker, uitgebracht in België. Ook in Nederland verscheen een nieuwe single: On the Radio. Bij beide nummers werd een videoclip opgenomen. Haar vierde single van Wise Girl verscheen op 1 augustus 2009 en heette Feeling. De vijfde single werd de ballad Still With Me, het is ook de éérste single van Natalia die niet in de ultratop 50 stond.
In de zomermaanden trok Natalia Druyts door het land met The Wise Girl Summer Tour, genoemd naar haar vierde studio-album. In het najaar van 2009 volgt de concertreeks Natalia Acoustelicious.
2010 wordt een rustig jaar voor Natalia. Ze werkt in januari haar resterende optredens van Acoustelicious af en houdt zich daarna wat op de achtergrond. Er verscheen ook een live cd van haar Acoustelicious Tour, die enkel te verkrijgen was via Dag Allemaal.
Het platencontract bij Sony BMG heeft Natalia verbroken. De reden hiervoor is dat Natalia denkt dat de platenmaatschappij haar carrière op lange termijn niet meer ten goede zal komen.
Samen met Gabriel Ríos neemt Natalia in januari 2010 het nummer Hallelujah van Leonard Cohen op ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. In april 2010 verscheen een nieuwe single, On the Radio.
In september 2010 wordt Burning Star van Natalia en Anastacia uitgebracht, een uniek duet n.a.v. de nieuwe Natalia Meets in januari 2011.
Sony Music brengt in november 2010 een "Best Of" uit met al haar grootste hits in originele versie.
Tijdens de concertreeks van Clouseau in 2010 in het Sportpaleis ('De laatste ronde') is Natalia één van de verrassingsgasten.
In juni 2007 stond Natalia Druyts met 10 nummers tegelijk in de Ultratop 100. Hiermee vestigde ze een nieuw Belgisch record.
Op 9 mei 2008 bracht Druyts in de studio's van vtm een live-sessie ter gelegenheid van haar vijfjarige zangcarrière. Ze zong er acht akoestische nummers in het bijzijn van zo'n 300 forumleden en 250 luisteraars van 4fm, nu JOE fm. Men besliste om een hele tour aan te wijden in het najaar van 2009: Natalia Acoustelicious.
I've Only Begun To Fight werd bij Radio 2 verkozen tot het beste Natalia-nummer.
Natalia had sinds 2008 een tijd een relatie met acteur Kevin Janssens. Het koppel ging eind 2009 weer uit elkaar.
All or Nothing was in 2010 genomineerd als "Beste Film hitsong" op de Film1 Rembrandtawards te Nederland.
Sinds haar debuut in 2003 verkocht Natalia al meer dan 400.000 fysieke albums en dvd’s, en dat alleen in Vlaanderen.
De stad Kortrijk zet de grote middelen in om van de 11-juliviering dit jaar een volksfeest zonder weerga te maken. Natalia wordt de blikvanger met een gratis optreden op de Grote Markt op zondag 10juli. Andere kleppers zijn Will Tura en Flip Kowlier.
Het is een merkwaardige vaststelling. De Guldensporenslag -die toch de basis vormt van de 11-julivieringen- is op en top Kortrijks, maar ironisch genoeg had net in die stad de massa de voorbije jaren geen boodschap aan het geleverde spektakel. Alleen de echte Vlaamsgezinden tekenden jaar na jaar present. Vorig jaar kwam er een voorzichtige aanzet tot verandering, maar de formule met het VRT-evenement 'Vlaanderen Muziekland' had toch zijn beperkingen.
'Een groot deel van ons budget, 80.000 euro, ging daar aan op, maar eigenlijk kregen we daar maar weinig voor terug', vertelt burgemeester Lieven Lybeer (CD&V). 'Een resem (Vlaamse) artiesten kwamen enkele liedjes zingen en dat zorgde wel voor een zekere opkomst, maar al bij al was het toch een beperkte formule. Dit jaar organiseren we alles zelf en we stellen vast dat we veel grotere artiesten kunnen strikken en dat voor een volledig optreden. En ons budget blijft onveranderd op 110.000 euro.'
Natalia neemt de grootste hap uit dat budget, maar ze is dan ook de populairste artiest in ons land. Anderhalf jaar geleden trad ze al eens op in Waregem, maar daar moest je dan wel 26 euro voor neertellen. In Kortrijk zal ze op zondag 10juli anderhalf uur lang gratis optreden met haar liveband. Eerder die dag is er ook een live-optreden van Will Tura op de Grote Markt. Tussendoor is er de 11-julitoespraak van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in het stadhuis.
Nieuw dit jaar is het muziekluik op zaterdag 9juli rond de Vlasmarkt, voor de gelegenheid omgedoopt tot de Vlamsmarkt. 'Allerlei jonge (Kortrijkse) groepjes gaan er vanaf 18uur optreden', vertelt Lieselotte Deforce, directeur van het cultuurcentrum. 'Flip Kowlier is daar de afsluiter.'
Er is verder nog van alles te doen in het weekend van 9 en 10juli: van een haribo-speeldorp over een gezinszoektocht tot geleide bezoeken aan het museum 1302. Ook is er op de vooravond van 11juli -na de nodige discussie met het stadsbestuur- dan toch opnieuw een traditionele optocht naar het Groeningemonument, georganiseerd door het Guldensporencomité. De stad ondersteunt logistiek.

Kortrijk besteedt extra aandacht aan de toegankelijkheid voor gehandicapten, met diverse rolstoelpodia en ook een doventolk bij het muziekprogramma. 'We willen ons presenteren als meest toegankelijke stad van Vlaanderen', zegt Lybeer.
Jan Leyers de mooiste man van Vlaanderen noemen, is misschien iets te subjectief. Maar de man met de wolvenogen en de grijze haren scoort opvallend goed bij allerlei soorten vrouwen. En dat weten de makers van Mag ik u kussen? ook. Dus wordt de 52-jarige Jan Leyers in de laatste aflevering van het seizoen deskundig verleid.
Natalia, Sofie Van Moll en Pascale Platel maken hem het hof. En dat belooft, want onder anderen Natalia gaat vrank en vrij recht op haar doel af.
Leyers: 'Ik heb vier dochters. En een vrouw. Vroeger kende ik het begrip irrationaliteit alleen uit cursussen filosofie. Maar nu maak ik het aan den lijve mee aan de keukentafel.'
Waarom hij als getrouwd man toch meedoet? 'Omdat mijn jongste dochter me onlangs zei: Papa, waarom hang jij op tv altijd de intellectuele profeet uit? En ik dacht: Ze heeft gelijk. Daarom heb ik het roer omgegooid en me ingeschreven voor Mag ik u kussen?'
Het productiehuis van Mag ik u kussen?, deMENSEN, heeft het format aan de Nederlandse omroep AVRO verkocht. Vanaf half november is het te zien op de Nederlandse tv.
Sofie Van Moll (Neerpelt, 20 februari 1984) is een Vlaamse actrice, radio- en televisiepresentatrice.
Op haar dertiende vertrok ze met haar valies naar Leuven. Sofie Van Moll ging er op internaat in het Lemmensinstituut waar ze woordkunst-drama volgde. Op haar zeventiende werd ze aangenomen aan de toneelacademie van Maastricht, waar ze in juli 2005 afstudeerde als theatraal performer. Ze had tot maart 2009 een relatie met Jenne Decleir, zoon van Jan Decleir.
Sinds oktober 2001 was Sofie Van Moll werkzaam bij Ketnet. Vooral als wrapper, maar ze trok ook met de ketnetband rond, speelde mee in de jongerensoap Spring (een Vlaamse jeugdserie over een groep jongeren die zichzelf en de wereld leren ontdekken in en rond dansschool 'Spring') als Evi De Bie. De Bie was danseres bij Spring. Ze ging naar Londen om er Oosterse filosofie te gaan studeren.
Sofie Van Moll deed mee in de één-reeks Urbain (als Kiki) met als hoofdpersonage Urbanus.
In het najaar van 2006 deed Sofie Van Moll mee aan het muziekprogramma Steracteur Sterartiest. De deelnemers waren Vlaamse acteurs en actrices die 12 weken live zongen voor een zelfgekozen goed doel. Elke acteur zong een bekend nummer. De kijkers beslitsen op het eind via televoting wie afviel of doorging. Van Molls goede doel was Piazza dell'Arte, kunstorganisatie in Antwerpen, die zich richt op jongeren in scholen, verenigingen, asielcentra. Ze viel als zesde af.
In 2004 deed Sofie Van Moll met Kerosene mee aan Eurosong, de Vlaamse voorronde van het Eurovisiesongfestival. Ze werd 3e in de 2e voorronde.
Sinds 2006 presenteert Van Moll GO IV, een programma op ketnet waar twee teams het tegen elkaar opnemen in een duel. Nog tot heden komt er elk jaar een nieuw seizoen dat Van Moll presenteert.
Sofie Van Moll speelde een naaktscène in De Kavijaks, een serie die te zien was op vtm. Het naakt optreden van Sofie Van Moll in De Kavijaks behaalde volgens een bekende Vlaamse krant de 7e plaats in een lijst met Vlaanderens 10 mooiste naaktscènes.
De complete lijst met de mooiste Vlaamse actrices bloot zag er zo uit:
1. NATHALIE MESKENS in David:
2. MARIE VINCK in Loft:
3. SAARTJE VANDENDRIESSCHE in 'Matroesjka's':
4. VEERLE BAETENS in 'Code 37':
5. LIEN VAN DE KELDER in 'Zone Stad'
6. SANDRINE ANDRE in 'Wittekerke':
7. SOPHIE VAN MOLL in 'De Kavijaks'
8. MAAIKE NEUVILLE in 'Van Vlees & Bloed'
9. ANNELEEN LIEGEOIS in 'Wittekerke':
10. FRANCESCA VANTHIELEN in 'Licht'
11. KADER GURBUZ in 'Code 37':
12. KADER GURBUZ in 'Jes':
13. ANNEKE DEKEERSMAEKER in 'Spoed':
14. VEERLE DOBBELAERE naakt in 'SM-rechter':
15. TANJA KLOEK in 'Team Spirit':
16. MARIE VINCK naakt in 'De Rodenburgs':
17. EVI HANSSEN naakt in 'reclame spot':
18. MAAIKE NEUVILLE naaktscéne in 'Aspe':
19. TINE VAN DEN BRANDE naakt in 'Diamant':
20. MAAIKE NEUVILLE naaktscéne zwembad in 'Rupel'
In 2007 en 2008 werd Sofie de co-presentatrice van Bart Peeters in het programma De Bedenkers. In 2009 presenteerde ze het één televisieprogramma Hartelijke groeten aan iedereen.
In 2009 was Sofie Van Moll te zien als coach van een aantal kandidaten van Junior Eurosong 2009. Meer bepaald van Las Niñas, Sepp 'n Sigi en Kiviv. Eind 2009 werd ook bekend gemaakt dat Sofie Van Moll in het voorjaar van 2010 een nieuw vrijdagavondprogramma, Goeie Vrijdag, gaat presenteren, waarin ze mensen zal helpen om het door hen gewenste weekend te organiseren.
Sofie Van Moll acteerde in 'Los', de filmbewerking van het boek 'Los' van Tom Naegels (geregisseerd door Jan Verheyen). Ze speelt hierin Tinne naast onder andere Pepijn Caudron (Tom Naegels), Jaak Van Assche (Bob) en Stany Crets (Edgard).
In 2009 speelde Sofie Van Moll een gastrol in de film Plop en de kabouterbaby.
Sofie Van Moll presenteerde de Hit 50 van de Ultratop bij Studio Brussel. Later ging ze naar Radio Donna, waar ze "Donna Weekend" presenteerde maar dat programma liep op zijn einde. Na de grondige vernieuwing van Donna (Feel It, Love It) kreeg Van Moll opnieuw een eigen programma: Battle Of The Stars. Daarnaast verving ze Ann Van Elsen in Sunday Match. In de zomer van 2008 presenteerde in het Donna City Café de avondspits afwisselend met Dave Peters en Caren Meynen. Na het stopzetten van Donna focuste Van Moll zich op haar televisiewerk voor de VRT.
Sinds 13 april 2009 is Sofie Van Moll ook geregeld als vervangster op het radiostation MNM te horen.
Pascale Platel (Gent, 23 juni 1960) is een Vlaamse actrice en auteur.
Pascale Platel is de zus van Catherine, Alain, Brigitte en Serge, en de moeder van Cameron. Samen met haar broer Alain richtte ze het dans- en theatergezelschap Les Ballets C de la B op, waar ze ook verschillende producties meedanste.
In 2009 vertolkte Pascale Platel een hoofdrol in de serie Jes (vtm).
Pascale Platel is bekend van haar rubriek in De Laatste Show. In 2008 bracht ze in het één-programma 1000 zonnen en garnalen elke week uitgebreid verslag uit van haar bezoek aan een camping. Op 26 maart 2008 deed ze mee aan een experiment in het discussieprogramma Volt. Ook kwam ze in het programma LUX (met Luc Janssen) waar ze vertelde over haar grote voorbeelden, inspiratiebronnen & het vrouwelijk icoon.
Pascale Platel studeerde 1 jaar publiciteitsfotografie aan het Sint-Lucasinstituut. Daarna studeerde ze 3 jaar HIBO, waar ze haar graduaat Toegepaste Communicatie behaalde. Nadien studeerde ze nog 1 jaar criminologie.
Televisie Pascale Platel
    Jes - Sofia Mann (2009)
In 1999 won Pascale Platel de Signaalprijs met haar monoloog De Koning van de Paprikachips. Met Ola Pola Potloodgat, een voorstelling die ze maakte met choreograaf en danser Randi De Vlieghe, won ze in 2001 de 1000 Watt-prijs. In 2002 won diezelfde voorstelling de Grote Theaterfestivalprijs. Ola Pola Potloodgat was de eerste (en tot op heden de enige) jeugdvoorstelling die deze Prijs heeft gewonnen. Pascale Platel werd ook genomineerd voor de 1000 Watt-prijs met Connaissez-vous votre géographie, een productie van BRONKS (2000) en met Gezegend zij, een productie van Kopergietery (2002).

De drie ravissante dames die de jacht openen op Jans lippen zijn presentatrice Sofie Van Moll, zangeres Natalia en actrice Pascale Platel. Een verbale catfight, perfect als laatste aflevering en precies hoe Jan Leyers het graag wil…
Na drie jaar verregaande stalking heeft Jan Leyers op de valreep zijn jawoord gegeven aan Mag ik u kussen?: “Mijn jongste dochter zei onlangs: ‘Papa, waarom hang jij op tv altijd de intellectuele profeet uit? Wanneer doe je eens iets plezant?’ En ik dacht: ‘Ze heeft gelijk’. Daarom heb ik het roer omgegooid en me ingeschreven voor Mag ik u kussen? met presentatrice Sofie Van Moll, zangeres Natalia en actrice Pascale Platel”
Drie vrouwen
Zangeres Natalia zong zich acht jaar geleden op weergaloze wijze in de aandacht van Jan Leyers tijdens de eerste editie van Idool. De beloning was toen slechts een muzikale carrière, nu gaat Natalia voor het allerhoogste: een kus. En dat doet ze zoals we het van haar gewoon zijn: met volle overgave, zonder schroom en recht op haar doel af.
Ook Pascale Platel heeft een verleden met Jan: zes jaar geleden dompelde ze hem elke week onder in de occulte Dimensie van Platel tijdens de zomertalkshow Zomer 2005. Die lijn trekt ze door in Mag ik u kussen?: met uitgekiend mysterieus gedrag probeert ze het mysterie Leyers te ontrafelen.
Sofie Van Moll heeft geen verleden met Jan Leyers en had tijdens de opname bovendien griep en hoge koorts.
Maar Sofie Van Moll vermande zich en blinkt uit in geestige oneliners, jeugdigheid en sexy lange benen.
Eén man
Na een succesvolle tournee met Soulsister en maanden hard werken aan zijn Canvasreeks De Weg naar het Avondland, heeft Jan Leyers eindelijk opnieuw tijd om zich te ontspannen. En dat hij dat meteen in het gezelschap van drie vrouwen mag doen, daar heeft hij geen probleem mee. “Ik heb vier dochters. En een vrouw. Ik kan me dus stilaan inleven in de wereld van vrouwen. Vroeger kende ik het begrip irrationaliteit alleen uit cursussen filosofie. Maar nu maak ik het gewoon aan den lijve mee aan de keukentafel. Ik ben ondertussen een ervaringsdeskundige.”
Een zeker machismo is Jan niet vreemd, maar op zijn 52ste leunt hij nog steeds heel dicht aan bij de ideale man: hij is knap, intelligent, enigmatisch en heeft muzikaal de gave van de ontroering. De strijd in het vrouwenpanel laait bijgevolg hoog op.
Jan Leyers de mooiste man van Vlaanderen noemen, is misschien iets te subjectief. Maar de man met de wolvenogen en de grijze haren scoort opvallend goed bij allerlei soorten vrouwen. En dat weten de makers van Mag ik u kussen? ook. Dus wordt de 52-jarige Leyers in de laatste aflevering van het seizoen deskundig verleid.
Natalia, Sofie Van Moll en Pascale Platel maken hem het hof. En dat belooft, want onder anderen Natalia gaat vrank en vrij recht op haar doel af.
Jan Leyers: 'Ik heb vier dochters. En een vrouw. Vroeger kende ik het begrip irrationaliteit alleen uit cursussen filosofie. Maar nu maak ik het aan den lijve mee aan de keukentafel.'
Waarom hij als getrouwd man toch meedoet? 'Omdat mijn jongste dochter me onlangs zei: Papa, waarom hang jij op tv altijd de intellectuele profeet uit? En ik dacht: Ze heeft gelijk. Daarom heb ik het roer omgegooid en me ingeschreven voor Mag ik u kussen?'
Het productiehuis van Mag ik u kussen?, deMENSEN, heeft het format aan de Nederlandse omroep AVRO verkocht. Vanaf half november is het te zien op de Nederlandse tv.
Deze week maandag was 'Mag ik u kussen?' voor de allerlaatste keer op Canvas te zien met Sofie Van Moll, maar het programma gaat over de grenzen heen nog door. Dit najaar zal het bij AVRO op Nederland 3 namelijk in een Nederlandse versie te zien zijn. Dat liet de openbare omroep vandaag weten in een persbericht.
Productiehuis deMENSEN verkocht het format aan het Nederlandse productiebedrijf Skyhigh TV. deMENSEN en Skyhigh TV maakten vorige maand samen een pilootaflevering in opdracht van AVRO die de omroep meteen overtuigde om een reeks van negen afleveringen te bestellen. Het Nederlandse programma zal gepresenteerd worden door Art Rooijakkers en vanaf half november te zien zijn op Nederland 3.
Presentator Bart Peeters is in de wolken met dit nieuws: 'Het is natuurlijk geweldig dat 'Mag ik u kussen?' aan een internationale carrière begint. Het format is sluimerend geniaal. We weten al twee seizoenen hoe sterk het is in zijn eenvoud, maar in dit derde seizoen heeft het zelfs ons, de makers van het programma, nog een paar keer enorm verrast. Het is ongelooflijk wat er in die simpele setting allemaal kan ontstaan. Het programma is nu helemaal doorgebroken bij het grote publiek, met een gemiddelde van 400.000 kijkers per week, wat voor Canvas behoorlijk fenomenaal is.'
In België gaat het programma eruit met een knal. Maandag is niet een vrouw het te verleiden object, maar Jan Leyers. De presentator liet zich na lang aandringen toch overtuigen om mee te werken aan het programma. 'Mijn jongste dochter zei onlangs: ‘Papa, waarom hang jij op tv altijd de intellectuele profeet uit? Wanneer doe je eens iets plezant?' En ik dacht: ‘Ze heeft gelijk'. Daarom heb ik het roer omgegooid en me ingeschreven voor 'Mag ik u kussen?'', aldus Leyers. De drie ravissante dames die de jacht openen op Jans lippen zijn presentatrice Sofie Van Moll, zangeres Natalia en actrice Pascale Platel. Een verbale catfight, perfect als laatste aflevering en precies hoe Jan het graag wil ...
Op 4 april zal er nog een compilatieaflevering te zien zijn op Canvas en vanaf 2 april zendt Eén elke zaterdagavond omstreeks 22.00 u. zes weken lang de beste afleveringen uit van de eerste twee seizoenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten