woensdag 10 augustus 2011

Veronique de Kock, Katja Retsin 'Nacht van de Vlaamse Televisiesterren' @ Bekende Vlaamse VrouwenBekende Vlaamse Vrouwen Veronique de Kock en Katja Retsin presenteren de Rode Loper voor de 'Nacht van de Vlaamse Televisiesterren'.

Op zaterdag 6 maart vindt in de Ethias Arena in Hasselt de derde editie van 'De nacht van de Vlaamse Televisiesterren' plaats. Tijdens een grote liveshow worden de beste tv-programma's en tv-figuren van 2009 bekroond. De uitreikingsceremonie zie je live op Eén. Het wordt opnieuw een groots tv-gala met dit jaar dertien trofeeën en winnaars. Alle grote namen uit de Vlaamse televisiewereld zullen aanwezig zijn.

Tijdens de live-uitzending kan jij stemmen voor het populairste programma. De genomineerden zijn: 'Code 37', 'De pappenheimers', 'De slimste mens ter wereld', 'Van vlees en bloed'.

Ook dit jaar nemen nieuwsankers Cathérine Moerkerke en Wim De Vilder de presentatie voor hun rekening. Tijdens de eerste twee edities hebben ze al bewezen dat ze niet alleen de geknipte presentatoren voor een stijlvol gala waren maar dat ze ook wonderwel bij elkaar passen. Het raakvlak tussen hen is groot, de wederzijdse sympathie ook. Kortom: de perfecte gastheer en gastvrouw op het podium.

Alle topfragmenten van 2009 komen aan bod. En dat zijn niet alleen de genomineerde figuren of programma’s. We blikken tijdens de uitzending terug op de meest grappige en spraakmakende momenten. Hilarisch, emotioneel, treffend en altijd beklijvend. Wat iedereen is bijgebleven en wat iedereen wil terugzien.

Omdat niemand de aankomst wil missen van alle grote namen uit de Vlaamse televisiewereld, zendt Eén na het journaal van 19u, een pre-show uit. De presentatie van 'De nacht van de Vlaamse Televisiesterren: De rode loper' ligt dit jaar in de handen van Véronique De Kock en Katja Retsin.

Katja Retsin interviewt de Vlaamse celebs op haar natuurlijke habitat, de rode loper. Wat ze die avond dragen en met wie ze gekomen zijn, kom je van Katja te weten. Véronique De Kock wacht bekend Vlaanderen binnen op en polst naar de grootste kanshebbers van de avond. Ook blikt ze met tv-makers, acteurs en actrices terug op de leukste tv-fragmenten en alles wat hen van het tv-jaar 2009 zal bijblijven.

Véronique De Kock (Antwerpen, 3 april 1977) is een Vlaams presentatrice en model.

In 1994 wordt Véronique verkozen tot Miss Vlaanderen. Op 18-jarige leeftijd wordt Véronique De Kock tot Miss België 1995 gekroond. Ze valt in de finale op door haar schoonheid (vooral haar reeënogen spreken tot de verbeelding) en door haar ietwat valse vertolking van Without you, origineel gezongen door Mariah Carey.

Bij de Miss World-verkiezing in 1995 werd ze dertiende. In 1996 doet ze nog beter op de Miss Universe-verkiezing: hier wordt ze elfde.

Met deze prestaties staat ze geboekstaafd als één van de mooiste ex-missen die België kent.

Sinds 2000 is Véronique De Kock organisatrice van Miss Antwerpen. Onder andere Ellen Petri, Ann Van Elsen en Dina Tersago waren haar poulains.

Het maakt dat Miss Antwerpen altijd een geduchte kandidate is tijdens de verkiezing van Miss België. Véronique maakte er echter geen geheim van dat ze ooit graag ook de verkiezing van Miss België wilde organiseren. Dit is niet gelukt.

Nog in haar missenjaar wordt Véronique De Kock omroepster bij KanaalTwee. Ze deed ook wat radiowerk voor Radio Contact.

In 2002 maakt Véronique de overstap naar VT4. Daar werd ze één van de vaste omroepsters, wat ze nog steeds doet. Bij VT4 mocht ze verschillende tv-programma's presenteren, waaronder Undercover Lover in 2006 en in 2007 en Temptation Island in 2007. In 2006 deed ze ook mee aan het programma Let's Dance, waar ze als winnares uit de bus kwam.

Eind 2007 brengt Véronique De Kock de cd-rom Let's go dancing uit, waarop ze instructies geeft om te leren dansen.

Naast haar tv-werk doet ze nog verschillende andere presentaties, zoals de finale van Miss Belgian Beauty, de live finale show van Miss België in 2007 en de Diamond Awards.

In het najaar van 2008 neemt Véronique De Kock de presentatie van de buitenlandse reportages in Huizenjacht voor haar rekening.

In 2009 presenteert ze opnieuw Temptation Island. Dit keer zijn de deelnemers enkel Vlamingen. Ook presenteert ze opnieuw de buitenlandse reportages in Huizenjacht.

In 2010 vormt Véronique De Kock samen met Gerard Joling het presentatieduo voor het programma Move Like Michael Jackson

Véronique was, toen ze 15 was, een veelgevraagd sexy model in Parijs en Düsseldorf, en nu is ze, hoewel ze in 2007 30 werd, nog steeds een veelgevraagd model. Ze sierde verschillende malen de covers van bladen als P-Magazine (19 keer), Ché en Maxim en is het gezicht van verschillende luxe-merken.

Ze stond op de cover het eerste nummer van P-Magazine, en op de cover van het feestnummer ter gelegenheid van 10 jaar P-Magazine. In 2008 deed ze opnieuw de badpakkenspecial van P-Magazine. In 2009 wordt ze het gezicht van het sportmerk Ellesse.

Véronique De Kock stond elk jaar op de Showbizzkalender, onder andere één keer toen ze zwanger was.

Van 1998 tot 2001 was Véronique te zien als Jolien, de secretaresse van Van Den Bossche Electronics, in de VTM-soap Familie.

Véronique waagde zich ook aan een korstondige zangcarrière. In '99 maakte ze deel uit van de P Diva's, een groep bestaande uit bekende Vlaamse babes die covers brachten van bekende hits uit de jaren zeventig en '80. Met de diva's releasete ze de single Love Machine en het album Pillow Talk And Other Bedtime Stories.

Het album werd een bescheiden succes, maar de groep werd snel opgedoekt. In 2000 bracht ze solo ook de single Bring Back Yesterday uit, maar die kon geen potten breken. Volgens Véronique De Kock kwam dit vooral omdat het nummer nooit gedraaid werd op de radio.

Véronique De Kock kreeg op 30 januari 2005 een zoontje, genaamd Sébastien, met haar grote liefde Frank Slaets. Deze relatie kende een breuk, onder andere door de enorme externe druk (media, rechtszaak, enz.).

Er is heel wat te doen geweest rond de vermeende borstvergroting van Véronique. Toen het gerucht daarover verspreid werd, confronteerde Bruno Wyndaele haar met die roddel in De Laatste Show.

Véronique ontkende heftig. Ze heeft in het programma Mediamadammen zelfs een mammografie van haar borsten ondernomen om te bewijzen dat ze geen borstvergroting had laten doen. Later kwam ze in De Laatste Show de topless foto's toelichten die in Saint-Tropez van haar werden gemaakt. Daar was duidelijk op te zien dat Véronique geen borstvergroting had ondergaan.

In 2007 lekken er naaktfoto's van Véronique De Kock op het internet. Wanneer TV Familie deze naakt foto's publiceert, daagt Véronique het tijdschrijft voor de rechtbank. Omdat deze naaktfoto's werden gepubliceerd zonder haar medeweten, eist Véronique De Kock een voorlopige schadevergoeding van 95.000 euro. Ondertussen heeft het blad een minnelijke schikking voorgesteld.

Al je helden op één pagina opsommen: voor Katja Retsin (37) is het bijna onmogelijk. Liever kreeg ze zes pagina's ter beschikking. Toch heeft Katja twee uitgesproken favorieten: ‘Drop mij maar met Johnny Depp of Benicio Del Toro op een eiland.' Luk Alloo
Waren de onvermijdelijke Madonna en Michael Jackson je allereerste helden?

Katja Retsin: ‘Ja, maar ook George Michael. Ik was ook compleet weg van de films Pretty woman, Flashdance, Dirty dancing, Fame, Grease, Saturday night fever en Staying alive. Bovendien was ik verslaafd aan tennis. John McEnroe, Mats Wilander, Boris Becker, Andre Agassi, Steffi Graf, Gabriela Sabatini, Martina Navratilova en Chris Evert waren mijn absolute helden. Zelf kwam ik niet aan tennis toe, ik haatte namelijk lopen. Mijn pa, die zelf geen onverdienstelijke tennisspeler was, werd echt wanhopig. Waarom wil mijn dochter niet tennissen?'

Heb je als kind veel helden nagespeeld?
Katja Retsin: ‘Ja hoor! Samen met mijn jongere broer speelden we de series MacGyver,The Dukes of Hazzard, CHiPs, Starsky & Hutch, The A-team, Battlestar Galactica en Star trek na. Later had ik wel ontzag voor Charlie's angels en Catwoman, maar die heb ik niet meer nagespeeld. Daar was ik toen al iets te oud voor. Alhoewel, ik laat met plezier af en toe eens de Catwoman in mij bovenkomen, dat kan zo'n deugd doen!'

Van wie ben je blij dat je ze ooit levend aan het werk hebt gezien?
Katja Retsin: ‘Ik mocht Ruby Wax ooit interviewen in Disneyland Parijs voor De rode loper. Ik ging meteen op mijn knieën zitten en kuste haar schoenen. Ruby zei toen laconiek dat als je de bovenkant van iemands hoofd ziet, je weet dat je goed bezig bent. Echt my kind of woman!'

Wie zijn momenteel je helden?
Katja Retsin: ‘Ik heb er een hele hoop. Ik kijk op naar mensen die zich dagelijks inzetten voor anderen. Brandweerlui bijvoorbeeld. Ik heb ooit voor het VRT-programma Witte raven twaalf dagen bij de brandweer doorgebracht en ik heb daar een eeuwig respect voor die mensen aan overgehouden.'

‘Ik heb het ook voor Nelson Mandela, Martin Luther King, Gandhi en uiteraard Obama. Wat een heerlijke man! Hij is intelligent, warm en spreekt de taal van het volk. Ook voor Oprah Winfrey doe ik mijn hoed af. Oprah is de perfecte interviewster, een fantastische zakenvrouw én ze doet ontzettend veel voor goede doelen.'

‘Ik heb ook een fictieve heldin: Lisbeth Salander, het hoofdpersonage uit de Millenniumtrilogie van Stieg Larsson. Wat een sterke vrouw, zeg!'

Van wie begrijp je niet dat ze voor velen een held zijn?
Katja Retsin: ‘Van Paris Hilton. Onbegrijpelijk dat ze met zo veel dommigheid geld verdient.'

In wiens schoenen zou je graag willen staan?
Katja Retsin: ‘In die van de grote misdaadromanschrijvers Karin Slaughter of Patricia Cornwell. Zij slagen er telkens weer in om de meest intrigerende verhalen te schrijven, met personages van vlees en bloed en bladzijden waar de spanning van afdruipt. Ik zou er veel voor over hebben om te weten hoe je zo'n misdaadverhaal in elkaar puzzelt. Da's echt nog een droom van mij.'

Wie zou je meteen een standbeeld willen geven en waarom?
Katja Retsin: ‘Mijn ouders. Dat zijn mijn persoonlijke helden. Ik heb van hen een fantastische opvoeding gekregen met veel liefde en begrip. En op tijd en stond de strenge aanpak, maar dat was soms ook wel nodig.' (lacht)

Besef je dat jij voor velen een heldin bent?
Katja Retsin: ‘Dat valt nogal mee. Ik blijf het meisje van de buren hé. Uiteraard is het fijn om van mensen te horen dat ze mijn presentatiestijl leuk vinden of dat ze graag shoppen in mijn winkels. En het is grappig om te horen dat sommige vrouwen bij de kapper een Katja Retsin-coupe vragen.'

Met welke held wil je een jaar op een eiland leven?
Katja Retsin: ‘Doe dan maar Johnny Depp of Benicio Del Toro. Ik spreek toch een aardig mondje Spaans.' (lacht)

Welke drie iconen zoek je in de hemel op om te kaarten?
Katja Retsin: ‘Michael Jackson, Yasmine en Gandhi. Dat wordt een interessant spelletje!'


1 opmerking:

  1. Ek wil graag bors estetika te hê. Maar uit Turkye Ek het 'n goeie plastiese chirurg te vind.
    Memeestetiği

    BeantwoordenVerwijderen