maandag 22 augustus 2011

Erika van Tielen Humo's Pop Poll de Luxe: wie zou u het liefst uit de kleren zien gaan? tetten @ Bekende Vlaamse Vrouwen


Erika van Tielen winnares van de Humo's Pop Poll de Luxe award: wie zou u het liefst naakt uit de kleren zien gaan?

Afgelopen zondag werd in het Sportpaleis in Antwerpen de Humo Pop Poll gehouden en tijdens deze avond werden de beste en slechtste producties op het gebied muziek, literatuur, film, media en politiek gekozen.

Het hoogtepunt van de avond was een filmpje waarin kabouter Wesley en het debiele ei Jos op bezoek gingen bij de Belgische roodharige chick en Belgische babe Erika van Tielen om haar tetten te fotograferen. En dat filmpje zit eigenlijk best grappig in elkaar.

Het filmpje ging ongeveer zo:
Kabouter Wesley en Jos het debiele ei: Wij komen Uw tetten fotograferen
Wij zijn eigenlijk gestuurd door Guy Mortier van Humo, voor de Pop Poll.
We komen Uw tetten fotograferen, Uw tetten zeg ik U!

Erika van Tielen: Dan bel ik even Guy Mortier of het ok is.

Het debiele ei Jos heeft de telefoon van Guy Mortier gestolen, en doet alsof hij Guy Mortier is: Ja Ja Erika, Ge moogt onmiddellijk Uw tetten laten zien.

Erika van Tielen dan weer tegen Kabouter Wesley en het debiele ei Jos: het is goed, zal ik naakt in de slaapkamer gaan liggen?

Zo gezegd zo gedaan, nadat Erika van Tielen al een uur naakt op bed ligt en kabouter Wesley en Jos het debiele ei een uur lang foto's van de borsten van Erika hebben genomen, fietsend over de tetten, likken aan de tepels, sterretjes tatoeëren, en wat nog niet meer uithalen met de borsten van Erika van Tielen, zit de fotoshoot erop.

Nadat kabouter Wesley en Jos het debiele ei Erika bedankt hebben voor het laten zien van haar blote tetten voor Humo, vertrekken ze. Net als Erika het bed opmaakt in de slaapkamer, staat de echte afvaardiging van Humo, in de persoon van komiek Philippe Geubels, voor de deur, met de medaille voor de categorie van Humo's Pop Poll de Luxe: wie zou u het liefst uit de kleren zien gaan?

Kabouter Wesley en Jos het debiele ei bellen op dat moment alweer aan bij hun volgende slachtoffer, Evy Gruyaert.

Grote kans dus dat Evy Gruyaert volgend jaar haar tetten laat zien op Humo's Pop Poll de Luxe voor de award 'wie zou u het liefst uit de kleren zien gaan?'

Eerder waren babes als Lien van de Kelder, Hanne Troonbeeckx, Geena Lisa en Sabine Hagedoren al de klos.

Erika Van Tielen:'Mannen die mij direct geweldig vinden: wat stelt dat voor?'

Erika Van Tielen (26) is blij dat het beeld dat mensen van haar hebben eindelijk een beetje begint samen te vallen met wie ze écht is. Alles valt nu mooi op zijn plaats bij haar, zegt ze - daarvan was u afgelopen zondag op de Pop Poll in alle opzichten getuige.

Ze is een kloppende maar vreemde combinatie van tegenstrijdigheden. Ze is fijn en knuffelbaar, maar toch houdt een muur van onverzettelijkheid je tegen om in haar buurt te komen. Ze poseert met overgave in vol ornaat maar zweert bij rede en controle - haar sokken zitten verkeerd om en moeten nog voor ons gesprek worden gekeerd. Waar gaat haar hart naar uit, vraag je je al snel af. En: haar ster die nu zo rijst, en die negenduizend huwelijksaanzoeken op internet, is dat waar ze ooit van droomde?

Enkele quotes van Erika Van Tielen:

«Ik heb voor Ketnet gewerkt, achter de schermen voor productiehuizen, ik heb omgeroepen voor vtm, ben terug naar de VRT gegaan om 'Vlaanderen Vakantieland' te doen, ben ondertussen bij Q-Music radio beginnen te maken, doe dat nu ook bij Studio Brussel... Ik heb veel mooie reizen gemaakt, veel leuke mensen ontmoet. Ik moet echt af en toe in mijn wang knijpen van: this is really happening. Ik werk nu samen met mensen die ik een paar jaar geleden - niet verafgoodde, dat zeker niet, maar toch bewonderde om wat ze doen. Dat geeft toch voldoening.»

Erika Van Tielen: «Bij vtm zagen ze in mij een Dina Tersago, terwijl ik me meer voel als een Roos Van Acker. Ik ben iemand die op reis gaat met een rugzak, haar plan trekt, van muziek houdt en naar concerten gaat. Maar alles is perceptie en als mensen niet willen zien hoe ik ben, dan houdt het op. Ik ga geen dingen tegen mijn natuur doen.»

Erika Van Tielen: «Eigenlijk heb ik nu pas het gevoel dat het beeld dat mensen van me hebben begint samen te vallen met wie ik ben. Je hebt zo snel een imago. Ik doe mee aan 'De slimste mens' en plots ben ik De Slimme, terwijl ik niet meer of minder weet dan een paar maanden geleden. En toch dachten mensen tot dan: 'Ja, het is wel een schoon kind, maar verder...' En nu ik de Rock Rally presenteer, ben ik opeens de rockchick en heb ik een stoerder imago, terwijl ik al járen naar concerten ga en met muziek bezig ben, en intussen toch ook al anderhalf jaar voor StuBru werk. Ik ben blij dat alles nu een beetje op zijn plaats valt.»

Erika Van Tielen: «Ik vind het altijd raar om mensen te zien die in hun dorp of in hun kringetje blijven hangen. Ik wil zoveel mogelijk werelden zien, zoveel mogelijk mensen ontmoeten en zien hoe die denken en leven. En ik denk dat er dan inderdaad een moment komt dat je weet: zo zijn de mensen, en zo is de wereld, en dat je daardoor met meer rust in het leven staat. Een beetje onrust houdt je alert, maar ik hoop wel een vorm van rust te vinden. Ooit.»

Erika Van Tielen: «Ik heb eigenlijk altijd het gevoel gehad dat ik een paar jaar voor was op de rest, puur qua manier van denken. Ik was vooral méér aan het denken dan de anderen. Ik piekerde ook veel: 'Pas ik wel in de wereld, of is er iets mis met mij?' Want dat heb ik lang gedacht: 'Het zal wel aan mij liggen. Wat is er toch mis met mij!' »

Wie gisteravond niet op het podium stond in het Antwerpse Sportpaleis, kan zich maar beter zorgen maken. Iedereen wiens ster het voorbije jaar gloeide, kreeg tijdens Humo's Pop Poll De Luxe een medaille om de nek. Van 'politicus van het jaar' Herman Van Rompuy tot 'beste groep' Absynthe Minded.

Vlaanderen is duidelijk dol op Absynthe Minded. Na de MIA's zijn de Gentse rockers met drie medailles én de grote finale in een net niet uitverkocht Sportpaleis ook de grote winnaars van de Pop Poll. Maar als naar goede gewoonte kreeg de jaarlijkse hoogmis van Humo half rockend Vlaanderen op bezoek en dus kwamen ook Daan (beste Belgische zanger) en Lady Lynn (beste Belgische zangeres) hun medaille afhalen in ruil voor een miniconcertje, terwijl Mintzkov, The Van Jets, Flip Kowlier en Admiral Freebee net zozeer de ziel uit hun lijf zongen zonder dat ze iets hadden gewonnen.

Dat deed ook Bent Van Looy, die met Das Pop de avond inzette en de eerste handen op elkaar kreeg. Van Looy keerde halverwege nog even terug op het podium voor een van de meest hilarische momenten van de avond: een duet met Erik Van Looy, winnaar van de medaille als beste Vlaamse tv-figuur. Van Looy haalde zijn gouden plak af verkleed als Bent Van Looy, inclusief blonde pruik, en liet zich niet tegenhouden door enkele foute noten in zijn song van I've got you, Bent.

Het publiek smulde van de gag, want naar Humo's Pop Poll ga je niet alleen voor de muziek, maar ook om als stoute jongens onder elkaar eens stevig op je dijen te kletsen. Dat lukte gisteravond bij de meest onverwachte prijswinnaars. Neem nu Herman Van Rompuy, onze president van Europa die zijn medaille van 'politicus van het jaar' persoonlijk kwam afhalen. Zinspelend op de grijze muissneer die hij van een Brits Europarlementslid moet incasseren, plaagde presentator en Humo-opperceremoniemeester Guy Mortier: 'We hebben uw bodyguards weten te verschalken door een plank met een grijze pruik in de gang te plaatsen', waarop Van Rompuy gevat repliceerde van: 'O, ik dacht dat u het was. U bent toch zo grijs als ik?' Erika Van Tielen kreeg dan weer de ondeugende prijs voor 'wie zou u het liefst uit de kleren zien gaan?'

Ook aan de medaille van het beste buitenlandse tv-programma zat een aardig staartje. Niemand minder dan The Stig himself kwam de prijs voor Top Gear in ontvangst nemen, maar toen co-presentator Philippe Geubels begon te scanderen van 'Helm moet af', voelde je bui al hangen: van onder de helm van The Stig kwam Helmut Lotti vandaan, goed voor een Gents nummertje over zijn roze cabrio.

Blote StuBru'ers
Filmpjes zijn ook altijd leuk om de lachers op je hand te krijgen en dus zagen we hoe de voltallige StuBruredactie zich onder leiding van Tomas De Soete in haar blootje zette. Tot bleek dat ze niet de medaille voor 'wie wil u uit de kleren zien gaan', deze was voor Erika Van Tielen, hadden gewonnen, maar wel die als beste radiostation. Zaten ze mooi voor niks naakt in de radio studio.

Ook Matthijs van Nieuwkerk profiteerde van beelden uit zijn programma, De Wereld draait door. Onder meer dankzij het hilarische befnummertje van Herman Brusselmans onttroonde hij na 13 jaar Paul de Leeuw als beste buitenlandse tv-figuur. Brusselmans zelf kreeg de prijs voor het beste boek en vijf mensen op het middenplein kregen Mijn haar is lang zelfs naar hun kop geslingerd.

Hadden we bij Absynthe Minded een MIA-déjà-vu, dan zorgde het beste tv-programma van het jaar voor een vergelijkbaar gevoel. Van Vlees en Bloed viel met zijn gat in de boter, net als acteur Koen De Graeve, die ook al het mooie weer maakte in De helaasheid der dingen, de film die het Humopubliek in 2009 aan het hart drukte.

Wie er gisteravond niet bij kon zijn, wegens enkele verplichtingen, was Barack Obama, nochtans de man van het jaar. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman verdween dan maar in de coulissen met de medaille met de boodschap dat voor zijn president de Nobelprijs vanaf nu zijn tweede belangrijkste onderscheiding is.

Het weekblad Humo presenteert deze week Erika Van Tielen. Presenteren is het juiste woord, want Erika Van Tielen staat (en zit vooral) naakt in het blad.

Alleen was iemand tijdens de sexy fotoshoot blijkbaar vergeten de verwarming aan te zetten, want het arme kind Erika Van Tielen moet zichzelf doorlopend warm houden met handen en armen voor haar borsten. Op andere foto's vouwt ze zich dan weer helemaal op, om zo weinig mogelijk lichaamswarmte verloren te laten gaan.

De volgende keer zou Erika Van Tielen beter weer gewoon kleren aandoen voor een fotosessie om geen kou te vatten. Of een bikini of badpak als voor de badpakkenspecial in P-Magazine. Tenzij de fotoshoot een metafoor was natuurlijk. Want het is zo'n Humo-interview waarin de journalist Erika Van Tielen werkelijk de kleren van het lijf vraagt.

Alles moet Humo weten. 'Je werd vaak gepest op school? Zitten je hersenen je soms niet in de weg? Zet jij soms de eerste stap? Wat gebeurt er als jij je smijt? Is de kans groot dat mannen jou afwijzen? Ben jij op zoek naar een vaderfiguur? Kun je koken? Sokken oprapen, zou je dat doen?'

Wat mij vooral verbaast, is dat mensen op die vragen willen antwoorden. Dat Erika Van Tielen Humo niet met zijn klikken en klakken buitensmijt maar braaf al die vragen serieus neemt.

Zelfs wanneer, vlak naast de naaktfoto's dus, de vraag staat: 'Wat zou een man aan jou kunnen hebben?'

Elk jaar houdt het weekblad Humo een populariteitspoll onder zijn lezers. Zondagavond werden de winnaars in het Antwerpse Sportpaleis gelauwerd. Rockband Absynthe Minded kaapte maar liefst drie prijzen weg. Ze wonnen de medailles voor 'Beste Belgische groep', 'Beste cd' en 'Beste single'.
Herman Van Rompuy werd verkozen tot 'Politicus van het jaar'. "Ik ben eindelijk populair geworden", besloot de man.
Ook Studio Brussel bleek geliefd te zijn. De radiozender mocht, net als Absynthe Minded, drie prijzen op zijn naam schrijven. Ze werden uitgeroepen tot 'Beste zender' en maakte met Music For Life het 'Beste radioprogramma'. Ook kreeg Stubru-presentator Tomas De Soete een onderscheiding voor 'Bekwaamste radiomaker'.
De uitreiking werd gepresenteerd door Humo-frontman Guy Mortier en komiek Philippe Geubels. Deze laatste mocht ook een medaille in ontvangst nemen. De Humo-lezers verkozen hem in de categorie 'Wie heeft u het meest doen lachen'.

Prijzen:
Beste tv-station: Canvas
Beste tv-programma: Zonde van de Zendtijd
Beste website: Facebook
Bekwaamste Belgische tv-figuur: Erik Van Looy
Bekwaamste buitenlandse tv-figuur: Matthijs Van Nieuwkerk
Beste boek: Mijn Haar is Lang (Herman Brusselmans)
Man van het jaar: Barack Obama
Vrouw van het jaar: Kim Clijsters
Beste zangeres (internationaal): Lily Allen
Beste zanger (internationaal): Chris Martin
Beste groep (internationaal): Kings of Leon
Beste single (internationaal): 'Papillon' (Editors)
Beste CD (internationaal): 'It's not me, it's you' (Lily Allen)
Beste popconcert: Rock Werchter
Beste Belgische zanger: Daan
Beste Belgische zangeres: Lady Linn
Beste tekenaar: Jonas Geirnaert
Beste actrice (nationaal): Sien Eggers
Beste acteur (nationaal): Koen De Graeve
Beste actrice (internationaal): Audrey Tatou
Beste acteur (internationaal): Johnny Depp
Beste film: De Helaasheid der Dingen
Beste Belgische tv-programma: Van Vlees en Bloed
Sportfiguur van het jaar: Usain Bolt
Spannendste sportprestatie? Tom Boonen (Parijs-Roubaix)
Wie zou u het liefst uit de kleren willen zien gaan? Erika Van Tielen

Na 32 overwinningen op een rij, is Kamagurka niet langer de populairste tekenaar volgens Humo's Pop Poll.
Consternatie in het Sportpaleis zondagavond bij de uitreiking van Humo's Pop Poll, de jaarlijkse verkiezingen van de populairste personen, rockbands, tv-programma's enzovoort. Het onvoorstelbare gebeurde toen Kamagurka van zijn voetstuk viel in de categorie 'beste tekenaar'. Humo's huistekenaar, een icoon van de absurde humor in Vlaanderen en Nederland, had al sinds 1978 een abonnement op de titel 'beste tekenaar'. Hij moet die nu afstaan aan Jonas Geirnaert.
De geestelijke vader van kabouter Wesley was verrast toen hij enkele weken geleden op de hoogte gebracht werd, en maakte meteen een filmpje met Erika Van Tielen. 'Kamagurka is ook voor mij een icoon. Niet alleen als tekenaar, maar als baanbreker van de absurde humor in het algemeen. Wat hij op tv deed met humorprogramma's als Lava, heeft mij ook enorm beïnvloed.'
Geirnaert vindt zichzelf niet eens een échte tekenaar. 'Het is mijn hoofdberoep niet. Ik ben als lid van de Neveneffecten een tv-maker. Kabouter Wesley is niet meer dan een tussendoorjob.'
Als bedankje had Geirnaert in het Sportpaleis een filmpje bij dat hij De teloorgang van de esthetische waarden in de vroege 21ste eeuw noemde. 'Ik toonde enkele meesterwerken uit de kunstgeschiedenis, zoals een bijzonder fraaie neushoorn van de hand van Albrecht Dürer, en zette daar mijn knullige neushoorn naast. Ik hoop zo bewezen te hebben dat ik niet echt de beste tekenaar ben.'
In een interview in deze krant zei Geirnaert onlangs dat hij geen zin had in herhaling te vallen met kabouter Wesley. En daar blijft hij bij, ook na deze titel. De avonturen van de driftige vuilbekkende kabouter stopten vorig jaar in Humo na 27 afleveringen van één pagina, en de geanimeerde versie loopt nu op Man bijt hond. 'Ik moet nog tien extra avonturen tekenen, omdat een seizoen Man bijt hond 37 afleveringen duurt. Nu ik die toch moest bedenken, verschijnen die nieuwe verhalen uiteraard ook weer in Humo. Maar daarna is het voor onbepaalde tijd gedaan met Wesley. Ik ben aan het brainstormen voor een nieuw programma met Neveneffecten en dat slorpt al mijn energie op.'
Er vielen op de Pop Poll nog twee grote verrassingen te noteren: Herman Van Rompuy (een tjeef, in Humo!) werd politicus van het jaar en Matthijs Van Nieuwkerk (De wereld draait door) stootte na dertien jaar zijn Vara-collega Paul De Leeuw van de troon als beste buitenlandse tv-figuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten