woensdag 17 augustus 2011

Eva Daeleman, Noémie Wolfs(Hooverphonic, beste vrouwelijke artiest) en Ilse Van Hoecke op Radio 2 zomerhit 2011 @ Bekende Vlaamse vrouwen

Eva Daeleman, Noémie Wolfs(Hooverphonic, beste vrouwelijke artiest ) en Ilse Van Hoecke op de uitreiking van de Radio 2 zomerhit 2011 op 12 augustus 2011 aan het strand van rotonde in Middelkerke-Westende.

Eva Daeleman reikte 'Radio 2 Zomerhit' award voor Beste Vrouwelijke Artiest uit aan Noémie Wolfs van Hooverphonic.

Free Souffriau, Selah Sue, Kato en Noémie van Hooverphonic; dat waren vooraf de vier topfavorieten voor de 'Radio 2 Zomerhit'-award voor Beste Vrouwelijke Artiest, die uitgereikt werd door Eva Daeleman. In de categorie Beste Mannelijke Artiest waren Christoff, Kevin, Milow en Stan Van Samang in de running voor de overwinning. Wie uiteindelijk naar huis gaat met een van de felbegeerde awards, zag en hoorde u op vrijdag 12 augustus live op Radio 2 en Eén, in Radio 2 Zomerhit met Luk Alloo en Ilse Van Hoecke, en prijs uitreikster Eva Daeleman.
Op vrijdag 12 augustus verwelkomden Luk Alloo en Ilse Van Hoecke het kruim van de Vlaamse muziekwereld op de Rotonde in Middelkerke-Westende voor een nieuwe editie van 'Radio 2 Zomerhit'. De show werd live uitgezonden op Radio 2 en Eén. De grootste kanshebbers waren vooraf al bekend gemaakt. In de nieuwe categorieën Beste Vrouwelijke Artiest, uitgereikt door Eva Daeleman, en Beste Mannelijke Artiest bombardeerden de Radio 2- luisteraars de volgende artiesten tot absolute topfavorieten (in alfabetische volgorde):
Beste vrouwelijke artiest(overhandigd door Eva Daeleman) Bekende Vlaamse vrouwen
Free Souffriau
Hooverphonic (Noémie Wolfs)
Kato
Selah Sue
Beste mannelijke artiest
Christoff
Kevin
Milow
Stan Van Samang
Die vier vrouwen en vier mannen kregen de meeste stemmen van luisteraars achter hun naam. Wie de topfavorieten waren in de andere categorieën, hoorden de luisteraars op vrijdag 12 augustus op Radio 2. In 'De Zomerhitcollectie' stelden Peter Verhulst en Dieter Vandepitte vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur de topfavorieten voor in de categorieën Beste Doorbraak, Beste Performance, Beste Nederlandstalige Lied, Beste Ambiance en Beste Kidspop.
Grote namen op de affiche
De lijst van artiesten die optreden op Radio 2 Zomerhit leest als een wie-is-wie van de Vlaamse muziekwereld. Op vrijdag 12 augustus verwelkomen Luk Alloo, Ilse Van Hoecke en Eva Daeleman onder meer Axelle Red, Bart Kaëll, Bart Peeters, Belle Perez, Buurman, Christoff, De Pitaboys, De Romeo’s, Flip Kowlier, Free Souffriau, Ian Thomas, Kato, Kevin, Laura, Milk Inc. en Stan Van Samang aan de Rotonde in Middelkerke-Westende.
Een hele dag 'Zomerhit' op Radio 2
Op vrijdag 12 augustus was Radio 2 de hele dag lang in 'Zomerhit'-sfeer. Al vanaf 10.00 uur 's ochtends zond Radio 2 uit vanop locatie in Westende. Kim Debrie is de eerste die de 'Zomerhit'- studio in gebruik mag nemen voor Mooie dagen. Wie die ochtend in de buurt van de studio komt flaneren, maakte kans om live de Hoger-lager-quiz te spelen.
Vanaf 13.00 uur steeg de spanning ten top met de 'De Zomerhitcollectie'. Daarin warmen Peter Verhulst (13.00-16.00 uur) en Dieter Vandepitte (16.00-20.00 uur) de luisteraars op voor 'Radio 2 Zomerhit'. Ze maken bekend wie de superfavorieten zijn in de categorieën Beste Doorbraak, Beste Performance, Beste Nederlandstalige Lied, Beste Ambiance en Beste Kidspop. Peter en Dieter verwelkomen ook winnaars van vroeger en vertellen de leukste verhalen uit de rijke 'Zomerhit'-geschiedenis. De heren krijgen ook heel wat artiesten op de vloer, die even binnenspringen na hun repetitie voor de grote show van ‘s avonds. Zijn ze er klaar voor? En hebben ze al een bedankwoordje ingeoefend, mocht het nodig zijn? Reporter Kim Debrie gaat in de wijde omgeving vragen om de pronostiek van de man en vrouw in de straat; wie wint volgens hen 'Zomerhit'?
Vanaf 20.00 uur speurde Pascale Vranckx naar nieuwtjes in 'Zomerhit Backstage'. Kennen Luk Alloo en Ilse Van Hoecke hun teksten? Hoe wordt er gereageerd op de winnaars? De luisteraars horen het van vlak voor de 'Zomerhit'-show tot middernacht.
'Radio 2 Zomerhit', vrijdag 12 augustus op de Rotonde in Middelkerke- Westende
Kato heeft de hoofdprijs gewonnen op de Radio 2 Zomerhit 2011.
Het nummer "The joker" van Kato, finaliste van de talentenjacht "Idool" op vtm werd uitgeroepen tot Zomerhit 2011. Ongeveer honderdduizend personen hebben de voorbije weken hun stem uitgebracht op de website van Radio 2.
Radio 2 reikte in totaal acht prijzen uit op het strand van Westende. Christoff mocht voor het eerst in zijn twintigjarige carrière een Radio 2 Zomerhit-trofee in ontvangst nemen. Zijn optreden op het Schlagerfestival in Hasselt werd uitgeroepen tot beste performance van het jaar.
Laura kreeg de prijs voor beste kidspop en Kris Wauters van Clouseau nam de award voor beste Nederlandstalige lied in ontvangst uit handen van Will Tura. "Gek op jou" werd door de luisteraars van Radio 2 verkozen boven "Symfonie" van Free Souffriau en "Mama (nowo homme hon?)" van Flip Kowlier.
De prijs voor beste ambiance ging naar de meezinger "Waar is da feestje" van De Pitaboys . De winnaar van de talentenjacht op vtm, Kevin , kreeg de prijs van beste doorbraak van het jaar. Hij zong zijn nummer "She's got moves" voor zijn fans in Westende.
Milow kon zijn award voor beste mannelijke artiest niet in ontvangst nemen. De zanger uit het Leuvense stond op het podium in Portugal, maar had een videoboodschap doorgestuurd om het publiek te danken.
Hooverphonic mocht twee keer juichen op Radio 2 Zomerhit. Zangeres Noémie Wolfs (foto) won niet alleen de prijs voor beste vrouwelijke artiest van het jaar die uitgeriekt werd door Eva Daeleman, de groep kreeg na zijn optreden ook een dubbel platina album voor veertigduizend verkochte cd's van "The night before".
De show werd gepresenteerd door Luk Alloo, Ilse Van Hoecke en prijsuitreikster Eva Daeleman en was, voor het eerst, live te volgen op Radio 2 en Eén.
DE LAUREATEN
• Radio 2 Zomerhit 2011 Kato (The joker)
• Performance Christoff (Schlagerfestival)
• Kidspop Laura (Ik mis je zo papa)
• Nederlandstalige lied Clouseau (Gek op jou)
• Doorbraak Kevin
• Ambiance De Pitaboys (Waar is da feestje)
• Mannelijke artiest Milow
• Vrouwelijke artiest Noémie Wolfs (Hooverphonic) (Award uitgereikt door Eva Daeleman)

Uitreiking Radio 2 zomerhit live op VRT TV één
Vrijdagavond was op zowel VRT Radio 2 als op TV één live het slot van Vlaanderen Muziekland van presentatrice Geena Lisa te volgen vanaf de Belgische kust. Tevens werd toen de Radio 2 zomerhit uitgereikt.
Vlaanderen Muziekland is te zien op één, de populairste tv-zender van Vlaanderen. In de show van vrijdag treden onder meer Belle Perez, Bart Peeters en Axel Red op. Diverse van de Vlaamse artiesten die er optreden of meedingen naar Zomerhit 2011 zijn ook in Nederland bekend, vooral dan doordat ze ook bij de Tros optreden. De Nederlandse zangeres Willeke Alberti verklapt alvast dat de Vlaamse artiest Christoff haar favoriet is om te winnen.
Radio 2 van de VRT is Vlaanderens populairste radiostation dat veel aandacht besteedt aan Vlaamse en Nederlandse muziek. Ondanks is overeengekomen tussen de VRT en de Vlaamse overheid dat er toekomstig 30 procent Nederlandstalig product op moet worden gedraaid. Er is verder veel interactie tussen het radiostation en tv zender één.
Kato wint de 'Radio 2 Zomerhit 2011'!
Wie wint de 'Radio 2 Zomerhit 2011'? Uiteindelijk kwam Kato met haar 'Joker' dus totaal verrassend als winnaar uit de bus!
Een duidelijk verraste Kato mocht de fel begeerde trofee - waar een zekere Belle Perez ooit een abonnement op had - uit handen van minister Ingrid Lieten in ontvangst nemen. Toch kun Luc Alloo de jonge zangeres niet tot springen brengen, ze bleef de nuchterheid zelve.
Opvallend is dat ook Kevin, die uiteindelijk 'Idool 2011' nipt won voor Kato, met een trofee naar huis ging. Hij mag zijn kast vrijmaken voor de trofee van 'beste doorbraak 2011'.
Verder vielen ook Laura Omloop (Beste Kids), Christoff (Beste Performance), De Pittaboys (Beste Ambiance), Noémie Wolfs (of Noémie Woelfs, zo je wil, voor beste vrouwelijke artiest, prijs uitgereikt door Eva Daeleman) en Clouseau (Beste Nederlandstalig Lied met 'Gek Op Jou').

Kato, en niet 'Idool'-winnaar Kevin, heeft de Radio 2 Zomerhit gewonnen. Ze deed dat met haar nummer 'The Joker'. Het was de eerste keer dat de prijsuitreiking live op televisie werd uitgezonden.
De luisteraars van Radio 2 kunnen elk jaar stemmen op de beste artiest en het beste zomernummer. Vorig jaar pakte Tom Waes de trofee nog mee naar huis met zijn zomerhit 'Dos Cervezas'.
De Pitaboys hebben dan weer de Radio 2 Zomerhit-trofee gewonnen in de categorie 'ambiance'. 'We worden nu al het feesttrio van Vlaanderen genoemd', vertelt boegbeeld Diego De Mol, op stap in zijn thuisstad Sint-Niklaas.
Waar is da feestje? hoor je sinds eind vorig jaar op alle feesten, vieringen en grootschalige evenementen meeschreeuwen. De Pitaboys met Lucske Schippers, Babbette en boegbeeld Diego De Mol maken er overal een ambiancenummer van de eerste garnituur van. De luisteraars van Radio2 zijn het daar blijkbaar mee eens.
'Als we horen dat ons stemmenaantal dichtbij de winnaar van de Zomerhittrofee 2011 ligt, dan is dat om van te duizelen', vertelt Diego De Mol. 'Dat hadden we nooit verwacht. Als je dan 'sanderendaags je mailbox checkt, zie je meteen felicitaties van De Romeo's. Dan pas dringt het tot je door hoe belangrijk die trofee is. Op YouTube heeft het filmpje al het miljoen hits bereikt. Ook een Nederlandse tv-serie gebruikt de tune en in de Nederlandse voetbalstadions roept elke fan het uit volle borst mee. Eerst werden we niet ernstig genomen. Nu zijn we duidelijk groter dan een grap.'
Ooit maakte De Mol deel uit van het eveneens succesrijke Apotheosis, zo'n twintig jaar geleden. 'Het geluid van Pitaboys vind je in geen enkel ander nummer', meent De Mol.
'Maar dat was nog geen garantie om de Zomerhittrofee in de categorie 'ambiance' te winnen. Het is al een prestatie dat we tussen al die grote namen uit de showbusiness op het podium in Westende stonden. Gelukkig stond de stad Sint-Niklaas achter ons. Inmiddels lopen de boekingen vlot. We hebben ook onze handtekening gezet onder een contract met Warner Music, een internationaal bekend platenlabel. Die mensen pakken in samenspraak met Pitaboys en het management alles professioneel aan. Om de twee à drie weken vergaderen we om de muzikale richting te bepalen. Het doet enorm deugd dat zo'n professioneel team dagelijks met je carrière en muziek bezig is. Alleen kan je het niet meer. Dat heb ik intussen wel geleerd.'
De nieuwe single Ukulele is in amper drie weken tijd al naar nummer vier in de hitlijsten gestegen. Sneller kan nauwelijks. Waar is da feestje? kwam tot nu toe alleen in België en Nederland uit. 'Maar Ukulele vertalen we ook in het Frans, Duits, Engels en Afrikaans. Ik zie erg veel potentieel in Nederland en Duitsland, waar een echte feestcultuur heerst', legt Diego De Mol uit.
'Ik vermoed ook dat onze stevige livereputatie steeds meer mensen over de streep trekt. We hebben een live-act van veertig minuten en bereiden een eerste album voor. Ik ga nu helemaal voor een professionele carrière. Ik heb voor de recente bekroning ook al vele jaren hard gewerkt. Hoelang het succes zal duren? Twee of tien jaar? Niemand weet het. We zien wel.'
De Pitaboys treden op op zaterdag 20 augustus in Overmere en op 28 augustus op de Beverse Feesten. Begin september is er een signeersessie tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten