woensdag 20 juli 2011

Ilse van Hoecke @ Bekende Vlaamse vrouwen

Ilse Van Hoecke (geboren 19 maart 1975) is een Vlaamse TV presentatrice en actrice.
Ilse Van Hoecke studeerde podiumkunsten aan het conservatorium te Gent. Haar tv-carrière begon ze als wrapper bij Ketnet waar ze door een toneeltje de programma's aankondigde. Later mocht ze er een aantal programma's presenteren zoals 100% Bakvis en de aanloop naar de eerste editie van Eurosong For Kids. Die periode was ze ook al een paar keer te zien op moederzender Tv1.
De echte overstap naar één maakte Ilse Van Hoecke in 2004. Het eerste programma dat ze presenteerde was Pluk de dag, een feel good-programma waarin ze mensen gedurende één dag verwende. Daarna presenteerde bekende Vlaamse vrouw Ilse Van Hoecke onder andere nog de liveshows van Eurosong For Kids. In 2005 maakte Van Hoecke haar radiodebuut, toen ze Friedl' Lesage verving bij De Nieuwe Wereld.
In 2007 presenteerde Ilse Van Hoecke het programma Viva Victoria. In het programma wil ze een aantal mensen hun grootste angsten en fobieën laten overwinnen.
Eind september 2007 wordt bekend dat Ilse Van Hoecke met Anja Daems en Cathérine Vandoorne het voormiddagprogramma De Madammen op Radio 2 gaat presenteren. Het programma wordt tevens live uitgezonden op één. Dagelijks komt Sabine Hagedoren langs voor haar weerpraatje.
Tijdens de zomers van 2008 en 2009 presenteert Ilse Van Hoecke op Radio 2 het programma De Apenjaren. Hierin gaat ze op stap met enkele acteurs.
Ilse Van Hoecke heeft twee kinderen.
Ilse Van Hoecke op Ketnet
    2002-2003: 100% bakvis (een lifestyleprogramma voor jongeren, samen met An Jordens)
    2003: De aanloop naar de eerste editie van Eurosong For Kids (samen met An Jordens ging Ilse op stap met de kandidaten)
Ilse Van Hoecke op één
    2002: De Nationale Test (Ilse verving Geena Lisa Peeters als sidekick van Bart Peeters)
    2002: De Lage Landen (programma gepresenteerd door Marcel Vanthilt, Ilse vertegenwoordigde België, Yvon Jaspers vertegenwoordigde Nederland)
    2003, 2005, 2006: de liveshows van Eurosong For Kids
    2004: Pluk de dag (een feel good-programma waarin Ilse mensen gedurende één dag verwende)
    2005: De startshow van Kom Op Tegen Kanker (samen met Martine Tanghe)
    2005-2006: De Grote Geschiedenisshow (twee seizoenen)
    Eind 2006: Reportage in De Rode Loper (Ilse trok voor De Rode Loper en 11.11.11 naar Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. Ze bezocht er Metro Manilla, de armenwijken van de stad en een project dat aan vrouwen de kans geeft om een eigen bedrijfje op te starten.)
    2007: Viva Victoria
Ilse Van Hoecke op Radio 2
    2007-heden: De Madammen
    Zomer 2008, zomer 2009: De Apenjaren
Ilse Van Hoecke als actrice
Door haar diploma speelde Ilse ook een aantal rolletjes in televisieseries en films.
    2002: Science Fiction - juf
    2002: Spoed - Freya Vermeulen
    2002: Alias - Tinne
    2001: Thuis - Sandra Nauwelaerts
    2000: Twee straten verder
    2000: Flikken - Anne, aflevering Gif
    2000: Café Majestic - Verpleegster, aflevering Kazatchok
    2000: Verschoten & Zoon - Cindy, aflevering De nieuwe spruit
    1999: De Kotmadam - Martine, aflevering Honolulu
    1998: Hof van Assisen - Anita Lambert, aflevering Een Porsche of een kogel
    1998: Deman - Hilde Stevens, aflevering Duivelse minnaars
    1998: Windkracht 10 - dokter, aflevering Vriend in nood
    1997: De kotmadam - Annick, aflevering Isabelle

Ilse Van Hoecke en Luk Alloo presenteren 'Radio 2 Zomerhit'
Radio 2 heeft dinsdagnamiddag in 'Avondpost' de genomineerden bekendgemaakt voor 'Radio 2 Zomerhit 2011'. Tien genomineerden in zeven categorieën dingen mee naar een prijs, waarvoor de luisteraars vanaf vandaag kunnen stemmen via de site. Dit jaar kunnen de luisteraars voor het eerst ook kiezen voor beste vrouwelijke en beste mannelijke artiest. Luk Alloo en Ilse Van Hoecke maken de winnaars bekend op vrijdag 12 augustus tijdens 'Radio 2 Zomerhit 2011', een spetterende muziekshow live vanuit Westende. Het evenement is dit jaar ook voor het eerst op Eén te zien, want de show is tegelijk de laatste uitzending van 'Vlaanderen Muziekland'.
Vorig jaar won Tom Waes met Dos cervezas. Wie gaat dit jaar naar huis met de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee? De volledige lijst van genomineerden staat op de website van Radio 2. Luisteraars kunnen de lijst aanvullen.
Dit jaar presenteert één van de drie Madammen, Ilse Van Hoecke, samen met Luk Alloo ('Koning Sport' en 'En Nu Serieus') 'Radio 2 Zomerhit 2011'. Ze verwelkomen op vrijdag 12 augustus in Westende een pak Vlaamse artiesten voor een spetterende liveshow.
De genomineerden in 'Vlaanderen Muziekland' vanaf 1 juli
Nieuw dit jaar is dat 'Vlaanderen Muziekland' op Eén elke aflevering vooruitblikt op 'Radio 2 Zomerhit'. Vanaf vrijdag 1 juli stelt Geena Lisa elke week de genomineerden voor van een bepaalde categorie en nodigt ze een aantal artiesten uit die genomineerd zijn. Zo telt Geena Lisa af naar de uitreiking van de 'Radio 2 Zomerhit' op 12 augustus in Westende.
IS RADIO 2 EEN OLDIESSTATION?
Maar zelfs dan blijven de cijfers van Radio 2 indrukwekkend. Het feit dat vooral ‘oudere’ luisteraars afstemmen, moge enigszins verrassend zijn. Vreemd als je het snel stijgend aantal oproepen voor een ‘échte oldieszender’ bekijkt. Voldoet de publieke familiezender dan toch aan die lacune? Is de indruk dat Radio 2 de voorbije jaren voor een jonger format koos, verkeerd?
In de periode van 8 januari tot 9 april 2011 luisterden dagelijks gemiddeld 1.413.216 Vlamingen naar Radio 2. In de doelgroep 18 - 44- jaar, door marketing girls & boys steevast omschreven als ‘de commercieel meest interessante doelgroep’, bedraagt het marktaandeel evenwel slechts 9,6%.
Besluit: groot, trouw en vijftig plus. Dat is het leger van de bijna anderhalf miljoen luisteraars dat dagelijks afstemt op Radio 2. Daarbij lokken doordeweeks De Madammen veruit het grootste publiek. Anja Daems, Catthérine Vandoorne en Ilse Van Hoecke krijgen dagelijks 892.817 mensen over de vloer. Daarvan situeren er zich slechts 87.000 (!) in de eerder geciteerde doelgroep 18 – 44 jaar.
Tijdens het weekend zijn er geen Madammen, maar hebben Christel Van Dyck en Luk Alloo met hun ‘En nu Serieus!’ liefst 972.175 luisteraars. Meteen goed voor een gouden medaille. Geen enkel ander programma in Vlaanderen lokt meer mensen naar de radio. Op zondagochtend zit Luc Verschueren rotsvast op zijn troon. ‘A la Prima’ is goed voor 839.471 volgelingen. De top van alle uitgezonden weekendprogramma's in Vlaanderen.
Ter vergelijking, het hoogst scorende programma bij ‘de andere zenders’ , doordeweeks, is Ornelis & Rogiers Showtime van Q-music. Goed voor 625.418 zieltjes. Collega’s Peter Van de Veire en Eva Daeleman lokken op hetzelfde moment 598.113 fans. ‘De Ochtend’ van Radio 1 moet tevreden zijn met 470.000 volgelingen. Tomas Staat Op voor 439.034 personen bij Studio Brussel.
De 7 zomerzonden van Ilse Van Hoecke
Op Radio 2 praat ze er graag op los met "De Madammen", maar Ilse Van Hoecke (36) laat af en toe toch liever de krekels aan het woord.
Ilse Van Hoecke: "Ik reis ontzettend graag. Voor we kinderen hadden, hebben mijn man Sam en ik verre reizen gemaakt. Naar Thailand, Cambodja, Marokko... Telkens voor vijf of zes weken, met de rugzak. Vertrekken en zien waar we uitkomen. Met kleine kinderen is dat moeilijk. Maar over een jaar of drie, als Lou en Lars oud genoeg zijn, wil ik dat wel doen samen met de kinderen. Met een mobilhome door Canada, naar Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland. Ik wil mijn kinderen graag meegeven dat er meer in het leven is dan die twee vierkante kilometer rond hen, ervoor zorgen dat ze niet vastgroeien in een patroon."
Zomernostalgie
Ilse Van Hoecke: "Als de bel ging op de laatste schooldag in juni, fietsten mijn broers en ik zo snel mogelijk naar huis. We gooiden onze schooltassen in de hoek, trokken onze zwemkleren aan en maakten een duik in ons opblaasbare zwembad van zes meter op zes. Ook al regende het, zo begon elk jaar onze grote vakantie. Iedereen in de buurt kwam spelen. En mijn moeder bakte een grote stapel pannenkoeken. Dat was zo'n mooi ritueel dat we er telkens weer ongelooflijk naar uitkeken."
Zomertrauma
Ilse Van Hoecke: "Een paar jaar geleden trok ik alleen naar Israël. Ik moest er zijn voor een reportage en wilde werk en vakantie combineren. Ik kwam om één uur 's nachts op de luchthaven aan en zou opgewacht worden door een Vlaamse vrouw die daar woonde. Maar op de een of andere manier liep die afspraak mis en stond er niemand. Het werd twee uur, drie uur, vier uur... Uiteindelijk kon ik die vrouw toch bereiken en werd ik opgehaald door twee mannen die mij door de bergen naar een dorp zouden brengen. Maar die begonnen onderweg wodka te drinken. Ik was zo bang. Daar zat ik dan, helemaal alleen, met twee onbekende mannen in een auto."
Zomersport
Ilse Van Hoecke: "Ik ben deze zomer door Karl Vannieuwkerke uitgenodigd om een Alpenrit van de Tour te volgen. Ik vind dat geweldig. Ik ben groot geworden met de Tour de France. Mijn ouders, mijn grootouders, iedereen keek ernaar. Ik zeg niet dat ik een kenner ben, maar ik kijk er erg naar uit om dat hele gebeuren achter de schermen mee te maken. De zomer associeer ik sowieso met sport. Niet alleen met wielrennen, ook met Memorial Van Damme."
Ilse Van Hoecke stiekem getrouwd
Radio 2-presentatrice Ilse Van Hoecke is begin juni in alle stilte getrouwd met haar vriend Sam. Dat gebeurde naar verluidt op een romantisch plekje, net over de grens.
De 35-jarige Van Hoecke vormt al zeven jaar een koppel met Sam. Samen hebben ze al twee kindjes, Lars (4) en Lou (1,5).
De intieme plechtigheid werd bijgewoond door broers, zussen en enkele vrienden.
Ilse Van Hoecke, bekende Vlaamse vrouw en een van de drie Madammen, had echt geen zin in een groots feest, waarbij ze de hele dag handjes moest schudden. De huwelijksreis gaat naar Frankrijk. De twee kinderen mogen mee.
Charlotte Leysen is nieuwe Ketnet-wrapper
Charlotte Leysen, een 21-jarige blondine uit Schoten, mag aan de slag als nieuwe Ketnet-wrapper. Uit 800 inzendingen werd ze tijdens Wie wordt wrapper? door de Ketnet-kijkers als beste verkozen.
Het was de voor de eerste keer dat de kijkers van Ketnet zelf hun nieuwe wrapper mochten kiezen. Na een spannende slotshow mocht Charlotte onmiddellijk aan de slag in de Ketnet-studio.
Tijdens de finale van Wie wordt wrapper? kreeg elke kandidaat-wrapper één minuut de tijd om te tonen waarom ze een geknipte wrapper zouden zijn. Ze werden beoordeeld door een jury, die bestond uit ex-wrapper Ilse Van Hoecke en presentatoren Nico Sturm en Ben Roelants. Ook de kinderen zelf mochten hun zegje doen.
Het zonnetje
De jury was lovend enthousiast over de vrolijke verschijning van Charlotte Leysen: “Jij bent iemand die iedereen blij maakt, en daarom is Ketnet jouw plek”, aldus Ilse Van Hoecke. Ben : “Jij bent het zonnetje. Als jij wrapt zet ik Ketnet op, dan spaar ik op mijn gasrekening.”
De kinderen mochten stemmen via sms en met de rode knop. Hun voorkeur ging uiteindelijk naar Charlotte. “Ik ben superblij want ik heb Ketnet aan het lachen kunnen brengen. Dit wordt een fantastische toffe job waarin ik gekke dingen mag doen. Het is een fantastische leerschool met een fantastische ploeg er rond.”
Leysen studeert momenteel nog. Ze zit in haar derde jaar Musical en Theater aan de Fontys Dansacademie in het Nederlandse Tilburg.
Vrouw onder vuur: Ilse Van Hoecke
Ketnet-wrapper, Madam op Radio 2, mama van Lars en Lou. Ilse Van Hoecke (34) is een vrouw met veel gezichten.
Je moet het even met Anja Daems en Cathérine Vandoorne doen bij de Madammen op Radio 2, want Ilse Van Hoecke heeft net haar zoontje Lou op de wereld gezet. Na jaren als tv-gezicht, met een palmares als Ketnet-wrapper en programma's als De Nationale Test, Pluk De Dag en de Grote Geschiedenisshow, verhuisde Ilse naar de radio. Omdat het daar om interviews en verhalen draait, voelt ze zich daar kiplekker. Want zoals Ilse weet, is een interview op zijn best als het gewoon een fijn gesprek is.
Minister Bert Anciaux: "Wat veranderde er het meest ingrijpend toen je mama werd?"
Ilse Van Hoecke: "Het feit dat er persoontjes in je hoofd zitten die er nooit uitgaan. Lars en Lou zijn altijd aanwezig, ik ben nooit meer echt alleen. Die onvoorwaardelijke liefde is een aangenaam gevoel, het geeft vreugde en energie, maar het betekent ook meer zorgen. Ik denk dat je je daarom niet kan voorbereiden op het moederschap. Toen Lars geboren werd, was alles nieuw en anders, er kwam zoveel bij kijken en zelf mijn relatie veranderde. Maar het is wel de mooiste verandering die ik me kan voorstellen."

Ketnet-wrapper Kobe Vanherwegen: "Wat is het leukste, tv of radio en waarom?"
Ilse Van Hoecke: "Een onmogelijke vraag. Ik heb altijd graag voor tv gewerkt en zal dat in de toekomst zeker met veel plezier nog doen. Maar radio is wel oneindig veel leuker dan ik oorspronkelijk dacht. Ook omdat ik een teamspeler ben. Ik heb vijf jaar gepiekt met zondagavondprogramma's enzo. Een heel rijke periode, maar ook een beetje eenzaam. Ik had niet echt collega's, trok van redactie naar redactie, maar hoorde nergens echt thuis. Bij Ketnet waren we wel een soort familie en nu heb ik dat weer een beetje. Ik ben elke ochtend blij om samen met die mensen aan hetzelfde ding te mogen werken."
Acteur Steph Goossens: "Weet je waar je niet goed in bent?"
Ilse Van Hoecke: "Moeilijke vraag. Grote Showdingen. Of een quiz leiden. Dat zou niets voor mij zijn denk ik. Chapeau voor wat Tom Lenaerts doet in de Pappenheimers, of Erik Van Looy in De Slimste Mens."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten