zondag 6 mei 2012

Francesca Vanthielen 'De Schuld van VTM' @ Bekende Vlaamse VrouwenWe moeten eerlijk zijn. Het is de schuld van vtm dat er de afgelopen jaren een massa presentatoren zoals Bekende Vlaamse Vrouw Francesca Vanthielen uw televisiescherm gekleurd heeft. In de nieuwe aflevering van 'De Schuld Van Vtm' aflevering gaat vtm terug in de tijd om te ontdekken wie dat allemaal waren.

De schermgezichten van het eerste uur waren naast de ‘founding fathers’ Mike Verdrengh (o.a. 'De Vraag Van 1 Miljoen') en Guido Depraetere ('Klasgenoten'), Zaki ('Cijfers & Letters'), Roland Lommé (het filmmagazine 'Star') en Martin De Jonghe ('Servicegolf'). Zij maakten allen ook hun opwachting in het openingsgala.

Tijdens dat gala werd er naast enkele ervaren rotten in het vak ook een jonge kerel voorgesteld die op dat ogenblik furore begon te maken als de zanger van Clouseau. Koen Wauters was zijn naam.

Hij werd naast Bekende Vlaamse Vrouw Francesca Vanthielen het gezicht van de 'Super 50'. Al snel werd duidelijk dat Koen nog meer in zijn mars had. De grote doorbraak kwam er dan ook met het panelprogramma 'Kriebels'. Koen ontpopte zich in de jaren die daarop volgden als de ideale host voor spel- en showprogramma’s. Tot op vandaag presenteert hij grote shows als 'Alles Moet Weg', 'Op Zoek Naar Maria" en recent nog de finale van 'K2 Zoekt K3' met Karen Damen, Kristel Verbeke, Kathleen Aerts en Josje Huisman.

Ook in datzelfde openingsgala werden Willy Sommers en Bea Van der Maat voorgesteld. Willy was één van de vele Vlaamse zangers die in de afgelopen 20 jaar bij vtm heeft mogen presenteren. Ook Walter Grootaers ('Wie Wordt Multimiljonair', 'Fear Factor'), Sergio ('De Foute Quiz'), Bart Kaëll ('De Soundmixshow', 'Rad Van Fortuin') en Bart Van den Bossche ('Videodinges') werden vanuit de muziek de televisiewereld in gekatapulteerd.

Natuurlijk werden er ook enkele ‘transfers’ gedaan. Walter Capiau werd binnengehaald om het dagelijkse 'Rad Van Fortuin' te presenteren. Maar ook grote shows als 'Walters Verjaardagshow' en de '123-Show' werden zijn deel.

Ook weggeplukt werd ‘ideale schoonzoon’ Luc Appermont. Hij was jarenlang de host van het populaire 'Waagstuk!'. Nog een monument dat zijn weg naar de Medialaan vond, was Jos Ghysen. Hij presenteerde op zondagnamiddag het nu tot cultprogramma verheven 'Zondag Josdag'. Naast hem zetelden onder meer de legendarische assistentes Bé De Meyer en Sophie Van den Broek.

Iemand die op late leeftijd presentator werd, is Jacques Vermeire. Na een carrière vol acteren en comedy werd hij in 2006 samen met Bekende Vlaamse Vrouw Francesca Vanthielen het gezicht van Sterren 'Op De Dansvloer'.

Iemand die het in tegenstelling tot Jacques vanaf zeer jonge leeftijd mocht waarmaken was Hans Otten. Hij werd door Mike Verdrengh naar de Medialaan gehaald en moest -om zich in te werken- het spelletje 'Telekwinto' presenteren. Later volgden ook nog 'Sterrenconnectie', 'Hans & De Griet' en de talkshow 'Otten'.

Tenslotte ook aandacht voor een hoop jonge gasten die tegenwoordig het scherm bevolken. We denken dan in eerste instantie aan de familie Coppens met broers Mathias en Staf en neef Dieter. Maar ook aan Udo, Gerrit De Cock en Johan Terryn.

‘De Schuld Van Vtm’ met Francesca Vanthielen in bikini, Koen Wauters, Jacques Vermeire, Ben Crabbé, Mike Verdrengh, Tom Waes, Marc Reynebeau, Bart Kaëll, Bart Peeters en vele anderen.

Eigenlijk werd dat al van bij de geboorte van vtm duidelijk gemaakt door de keuze voor twee knappe vrouwen als 'leading faces' van de nieuwe zender: Lynn Wesenbeek en Marlène de Wouters. De ene was een ex-Miss België, de andere een tennisster, de ene een blondje, de andere een zwartje. Schoonheid was op slag geen handicap meer om als vrouw je ei kwijt te kunnen op het kleine scherm en werd zelfs een extra troef.

In de begindagen was het zelfs zo dat heel wat knappe vrouwen gerecruteerd werden uit de Miss België-verkiezingen. We denken dan natuurlijk aan Bekende Vlaamse Vrouwen Goedele Liekens, Daisy Van Cauwenbergh en Anne De Baetzelier.

Die eerste groeide van presentatrice van het spelletjesprogramma 'Wie Ben Ik?' uit tot 'Sterke Vrouw', terwijl Lynn ongeveer dezelfde weg bewandelde van de talentenjacht 'Nu of Nooit' tot 'Het Nieuws'. De evoluties die beide dames ondergingen, wijzen er op dat vrouwen niet alleen kansen kregen om op televisie te komen maar ook om door te groeien.

Maar voor alle duidelijkheid: niet alleen vrouwen met een Miss-verleden vonden hun weg naar de Medialaan. Ook prachtige vrouwen met ervaring werden met open armen ontvangen. Zo kwamen onder meer Francesca Vanthielen, Gerty Christoffels, Mimi Smith en Ingeborg naar vtm en werd openbare omroepster Nadine De Sloovere omgetoverd tot nieuwsanker. In haar kielzog kwam ook Birgit Van Mol naar Vilvoorde. Zij onderging eveneens een make-over, namelijk die van spelletjespresentatrice tot nieuwsanker.

Dat vtm ruimdenkend was in de smaak van schermgezichten bleek ook door de keuze voor Bieke Ilegems. Zij zette immers haar eerste mediastapjes bij het vtm-promoteam en groeide nadien uit tot presentatrice en actrice.

In deze aflevering van 'De Schuld van vtm' verdiepen we ons ook in de huidige 'leading ladies': 'Mijn Restaurant!'-uitbaatster Rani De Coninck en 'Ster op de Dansvloer' Francesca Vanthielen. Tevens overlopen we de jongere lichting van presentatrices met onder meer Aziëkenner en 'De Grote Volksquiz'-jurylid An Lemmens, survivalexperte Evi Hanssen en de 'koppelverkoopster van de agrarische sector' Dina Tersago.

Tenslotte ook aandacht voor Wendy Van Wanten. Ondanks het feit dat ze nooit een programma presenteerde, mocht ze vaak in programma's opdraven met als hoogtepunt haar zoektocht naar een man.

'De schuld van vtm' met Francesca Vanthielen, Koen Wauters, Lynn Wesenbeek, Ingeborg, Mike Verdrengh, Kamagurka, Bart Peeters, Gilles De Bilde en vele anderen.1 opmerking:

  1. Ik begrijp niet dat zo'n schatje als Franscesca
    niet méér getoondt wordt, zij is een van Belgisch mooisten. Bovendien is ze een all round persoon en doet ze het fantastisch. Voor
    mij één van de betere. Dikke knuffel en 3 kussen (mag wel met deze dagen). Emiel B.
    emielbeernaert2009@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen