vrijdag 22 juni 2012

Justine De Jonckheere Miss België 2011 @ Bekende Vlaamse vrouwen

Justine De Jonckheere is Miss België 2011

Het kroontje van Miss België blijft in West-Vlaanderen. Zondagavond is tijdens een liveshow op RTL-TVi en VIJFtv de 18-jarige Justine De Jonckheere gekroond tot Miss België 2011.

Televisiekijkend België heeft gekozen. Bekende Vlaamse vrouw Justine De Jonckheere verzamelde het meest aantal stemmen van de kijkers en de vakjury. Tijdens het chaotisch einde kreeg ze het kroontje van uittredend Miss België Cilou Annys, eveneens afkomstig uit West-Vlaanderen.

Justine De Jonckheere is een 18-jarige rechtenstudente uit Wevelgem. Zoals verwacht wordt van een pas gekroonde Miss bedankte Justine al huilend haar familie, vrienden en sponsors.

Eerste eredame is Chloé Saive uit l'Evêque, tweede eredame is Larissa De Castro uit Sint-Niklaas.

Justine De Jonckheere

Woonplaats
Wevelgem

GEBOORTE DATUM
24-maart-1992

STERREBEELD
Ram

MOEDERTAAL
Nederlands

ANDERE TALEN
Engels, Frans (Latijn)

STUDIES (+ niveau)
ASO Latijn-wiskunde / Universiteit rechten

HOBBY's
Gezellig iets gaan drinken met vrienden

LENGTE
1m73

KLEUR OGEN
bruin

KLEUR HAAR
blond

LIEVELINGS DRANK
Coca Cola

FAVORIETE MUZIEKGENRE
popmuziek

FAVORIETE FILMGENRE
thriller, romantische komedie

FAVORIETE LITERATUUR
psychologische roman

FAVORIETE KLEDINGSTUK
Jurkje

FAVORIETE VAKANTIEBESTEMMING
geen voorkeur

IK HOU VAN
mijn familie, vrienden,,, de mensen die me nauw aan het hart liggen,

IK HAAT
oorlog, onverdraagzame mensen

IK HEB EEN FOBIE VOOR
spinnen

HUISDIEREN
poes

BEWONDERING VOOR
mijn meme

MEEST POSITIEVE EIGENSCHAPPEN
geduldig, flexibel, sociaal, spontaan

MEEST NEGATIEVE EIGENSCHAPPEN
te perfectionistisch

WAT WIL JE BEREIKEN
Miss België worden en zo iets kunnen betekenen voor mensen + afstuderen

LEVENSMOTTO
carpe diem

WAAROM DOE JE MEE AAN MISS BELGIE?
droom van kindsbeen af

WIE WORDT MISS BELGIE EN WAAROM?
Hopelijk het meisje met het hart op de juiste plaats


Voor de 18-jarige Bekende Vlaamse vrouw Justine De Jonckheere uit Wevelgem begon haar Miss België-avontuur op een zichtbaar doordeweekse maandagochtend op school. Tijdens de persvoorstelling van de West-Vlaamse kandidaten voor Miss België afgelopen zomer deed deze frisse, bevallige en vooral ontwapenende verschijning ons haar verhaal. Nu enkele maanden later blijkt hetzelfde meisje van toen de nieuwe Miss België te zijn.

Een mooie flashback over haar ambities, die ze vorige zomer koesterde. Niet wetende dat begin 2011 haar leventje helemaal op z'n kop zou staan. “Ik heb me zelf niet ingeschreven voor Miss België. Toen ik na een weekendje terug in de klas kwam, begon iedereen te gibberen. Ik wist echt niet wat er aan de hand was. Ergens voelde ik wel dat het met mij te maken had. Maar ik wist echt niet wat.

Op een zeker moment stak een klasgenoot zijn hand omhoog met de vraag aan de leerkracht of hij een officiële mededeling mocht doen. Toen werd het zo klaar als pompwater. Er werd me immers gemeld dat er in de klas een toekomstige Misskandidate zat. Blijkbaar werd ik achter mijn rug ingeschreven voor Miss België. En natuurlijk rijst er in het begin twijfel of een Missverkiezing wel iets voor jou is. Ik zag het echt niet zitten om tonnen negatieve reacties over me heen te krijgen.

Mijn papa overtuigde me toch om de stap in deze richting te zetten. Ik ben toen naar de préselecties geweest. En nu zit ik hier bij de geselecteerde kandidaten. Een studentengrap zou ik het niet noemen. Ik werd door mijn klasgenoten ingeschreven omdat ze me blijkbaar geschikt vonden voor deze wedstrijd. Ze wilden me hoegenaamd niet beetnemen. Het was een serieus bedoelde verrassing. Nooit eerder werd er in de klas over een mogelijke deelname van mij aan Miss België gesproken. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel.”

De Vlaamse Justine De Jonckheere (18) is in Knokke verkozen tot Miss België 2011.

Justine kreeg haar kroon uit handen van Cilou Annys, Miss België in 2010. De kersverse Miss vocht tegen haar tranen terwijl ze haar familie, vrienden en sponsors bedankte. De nieuwe Miss België kreeg ook een nieuwe Peugeot 207 cadeau.

De beelschone vrouw uit uit het West-Vlaamse Wevelgem studeert rechten aan de universiteit van Kortrijk. Justine is de derde West-Vlaamse Miss België in vijf jaar die de titel wint.

In bad met de nieuwe Miss België


Zondagavond werd rechtenstudente Justine De Jonckheere (18) uit het West-Vlaamse Wevelgem verkozen tot de nieuwe Miss België. Traditioneel heeft de nieuwe miss de ochtend na haar verkieizng geen tijd om uit te slapen en staat onmiddellijk een eerste fotoshoot op het programma: naakt in bad.

Justine was de jongste van het pak, maar één van de slimste. Over een paar jaar hoopt ze juriste te worden. Al lijkt het erop dat Justine, door deze krant een paar maand geleden al getipt als favoriete, haar studies eventjes on hold zal zetten.

Justine is als miss West-Vlaanderen bij de miss-België-selectie gekomen. En voor die West-Vlaamse verkiezing hadden haar vriendinnen haar ingeschreven als verrassing voor haar verjaardag. ‘Ik ben de derde West-Vlaamse miss België in een paar jaar. Er moet daar iets goed in de grond zitten’, stelde ze vast.

Justine, die – goed nieuws, jongens! – nog vrijgezel is, was ontzettend blij met haar kroontje. ‘Mijn mama verjaart vannacht. Dit zal haar mooiste cadeau zijn’, vertelde ze. ‘En het kroontje slaapt vannacht naast mij.’

Waalse missen kwaad: 'België moet splitsen'

Vier Waalse missen weigerden gisteren uit protest om op het podium van Miss België te staan, uit protest tegen de organisatie. Vier van de vijf finalistes waren dan ook Vlaams. 'Bart De Wever heeft gelijk: Vlaanderen en Wallonië hebben niets meer met elkaar te maken', luidde het misnoegd.

'Doorgestoken kaart. Onvoorstelbaar. Hoe kan het nu dat vier van de vijf finalisten Vlaamse meisjes zijn? Wij wisten al weken dat Justine De Jonckheere moest winnen. België moet dan maar splitsen.' Lara Binet, Lucie Demaret, Ayse Ozdemir en Alizée Lagase zijn kwaad op organisatrice Darline Devos, die drie keer in vijf jaar een meisje uit haar eigen streek tot Miss België kroonde.

De Brusselse Ozdemir heeft dan maar besloten om ook mee te doen met Miss Turkije, 'om te laten zien wat ze echt waard is'.

Darline Devos begrijpt hun reactie niet. 'Ik dacht ook dat de Waalse meisjes hoger zouden eindigen. Mijn schuld is het niet. Ik heb maar 33 procent van de stemmen. Maar hoe dan ook: ik ben blij dat de nieuwe Miss België goed Nederlands én Frans spreekt.'

De verrassing over de verkiezing van de rechtenstudente Justine De Jonckheere (18) tot nieuwe Miss België leidde gisteren tot een communautair relletje. Terwijl de winnares in tranen uitbarstte, waren de Waalse finalistes woedend.

Dat Chloé Saive, de enige Waalse bij de laatste vijf, het niet haalde, kon niet volgens de vier andere dames. ‘Oneerlijk en op voorhand geregeld', klonk het, en weg waren ze. Een dag later waren de emoties nog niet gezakt. Ayse Ozdemir stak het op haar Turkse roots, en Lara Binet laakte het favoritisme van organisatrice Darline Devos. De voorbije vier jaar kwam de miss drie keer uit West-Vlaanderen, de provincie van Devos. Die ontkende dat alles op voorhand geregeld was: ‘Ook één van mijn favorieten heeft de top vijf niet gehaald.'

De verkiezing van Miss België kreeg zondagnacht een communautair randje. De Waalse finalistes lachten de overwinning van Justine De Jonckheere - le chouchou de Darline - weg. 'Oneerlijk en op voorhand geregeld', klonk het.

Vier Waalse meisjes weigerden aan het eind van de show het podium op te komen om Justine te feliciteren. Ze haastten zich zo snel mogelijk naar huis. Favoriete Lara Binet, niet bij de laatste vijf, werd aan het casino afgehaald door haar ex-lief en Evertonvoetballer Marouane Fellaini.

Tijdens de afterparty, zondagnacht, liep de communautaire spanning bijna uit de hand. De woedende vader van een finaliste sloeg een bierglas stuk op een tafel en stak het dreigend uit naar een Vlaamse journalist.

De Brusselse Ayse Ozdemir leek gisteren nog steeds niet gekalmeerd. 'Ik heb gehoord dat ik niet mocht winnen omdat ik Turkse roots heb en omdat ze niet opnieuw de problemen wilden die ze twee jaar geleden met Zeynep Sever hadden. Wat een onzin. Waarom heb ik me dan al die maanden ingezet voor Miss België? Ik had beter gestudeerd, of tijd besteed met mijn familie en mijn vrienden. Achteraf gezien was dit hele avontuur tijdverlies. Al die tijd had Darline Devos het meeste aandacht voor Justine. Ze moést winnen.'

Ook Lara Binet had gisteren geen goed woord meer te vertellen over de verkiezing. 'Ik heb de voorbije weken één ding bijgeleerd: wie het dichtst bij de baas loopt en het minste karakter toont heeft de grootste kans om te winnen. Justine is zo iemand', zegt ze. 'Ze is niet eens een vrouw, ze is nog een meisje - une gamine. Wat gaat die betekenen bij Miss Universe als ze naast Miss Frankrijk staat?'

Met de verkiezing van de Wevelgemse Justine De Jonckheere tot Miss België 2011 levert West-Vlaanderen al voor de derde keer in zes jaar tijd een schoonheidskoningin. Het zegt misschien iets over West- Vlaamse vrouwen, maar toch vreest onder meer voorgangster Cilou Annys voor de geloofwaardigheid van de wedstrijd.
Dat de verkiezing van Justine De Jonckheere afgelopen zondag voor heel wat gefronste wenkbrauwen heeft gezorgd, is een understatement van jewelste. Miss België 2011 is namelijk de derde West-Vlaamse die het kroontje in de wacht sleept sinds 2005.Geen opmerkingen:

Een reactie posten