zondag 1 september 2013

Lien Van De Kelder, Goedele Liekens, Tine Van den Brande Het Sterke Geslacht @ Bekende Vlaamse vrouwen

Bekende Vlaamse vrouwen Lien Van De Kelder, Goedele Liekens en Tine Van den Brande in Het Sterke Geslacht.
In de vijfde aflevering van “Het Sterke Geslacht’ is ‘Mensenkennis’ het centrale thema. Kunnen de Bekende Vlaamse vrouwen Lien Van De Kelder, Goedele Liekens en Tine Van den Brande beter mensen inschatten dan mannen? Kunnen de Vlaamse babes op het eerste zich afleiden wat voor iemand is en zijn ze experten in het doorgronden van anderen? Of blijken mannen toch sterker in het inschatten van welk vlees ze in de kuip hebben en is het lezen van lichaamstaal helemaal hun ding?
Op maandag 20 december 2010 kwamen we het te weten in ‘Het Sterke Geslacht’, want aan de hand van meerdere opdrachten zullen het mannen- en het vrouwenteam uitvechten wie van hen uitblinkt in mensenkennis. Filip Peeters rekent op Harry Van Barneveld en Herr Seele, terwijl Goedele Liekens het vrouwenteam laat vertegenwoordigen door Lien Van de Kelder en Tine Van den Brande. De verliezers sluiten het programma af met een zelfgekozen tegenprestatie.

Het Sterke Geslacht
Wie is het sterke geslacht? Man of vrouw? Bruno Wyndaele vindt het tijd om te beslissen en geeft daarom afspraak voor ‘Het Sterke Geslacht’. In dit programma gaan 2 teams van bekende landgenoten het gevecht aan. Filip Peeters leidt de mannen en Goedele Liekens de vrouwen. In elke aflevering kiezen Filip en Goedele een thema - bijvoorbeeld aanpassingsvermogen, oriëntatie, intelligentie, motoriek, teamspirit - en 2 teamleden om de strijd aan te gaan.
Hun spelarena is Lesbos, een van de grootste Griekse eilanden maar onbedorven door massatoerisme. De natuur is er weids, de dorpen klein en het leven traditioneel. De teams kiezen in elke aflevering 3 wedstrijden die het thema illustreren. Worden de clichés bevestigd? Of kunnen mannen ook multi-tasken, kunnen vrouwen wel parkeren, hebben mannen gevoel voor mode en zijn Bekende Vlaamse vrouwen Lien Van De Kelder, Goedele Liekens en Tine Van den Brande in staat om de weg te vinden? Kortom, zijn de mannen ‘Het Sterke Geslacht’? Of de vrouwen?

Onlangs presteerden de mannen het beste binnen het thema 'fysiek'. Sportvrouwen Daniëlla Somers en Marleen Renders hadden dan ook de tegenprestatie aan hun been en maakten een ritje achterwaarts op een ezel. Deze aflevering van 'Het Sterke Geslacht' werd in de huiskamer gevolgd door gemiddeld 719.355 Vlamingen –met een piek van 819.369-, wat resulteerde in een marktaandeel van 27,7 % (VVA 18-54).
De afgelopen weken bleken de vrouwen het sterkst in communicatie en organisatie en de mannen blonken uit in motoriek en fysiek. De strijd der seksen is dan ook nog lang niet gestreden.
In de vijfde aflevering van 'Het Sterke Geslacht' is Mensenkennis het centrale thema. Kunnen vrouwen beter mensen inschatten dan mannen? Kunnen ze op het eerste zich afleiden wat voor iemand is en zijn ze experten in het doorgronden van anderen? Of blijken mannen toch sterker in het inschatten van welk vlees ze in de kuip hebben en is het lezen van lichaamstaal helemaal hun ding?
Op maandag komen we het te weten in 'Het Sterke Geslacht', want aan de hand van meerdere opdrachten zullen het mannen- en het vrouwenteam uitvechten wie van hen uitblinkt in mensenkennis. Filip Peeters rekent op Harry Van Barneveld en Herr Seele, terwijl Goedele Liekens het vrouwenteam laat vertegenwoordigen door Lien Van de Kelder en Tine Van den Brande. De verliezers sluiten het programma af met een zelfgekozen tegenprestatie.
'Het Sterke Geslacht' ook in boekvorm
Sla je een cadeautip voor de feesten niet af? Ben je door het bekijken van de afleveringen van 'Het Sterke Geslacht' thuis verwikkeld in een strijd der seksen? Wil je weten of jij of je partner het sterke geslacht zijn? Geen nood, want met het boek 'Het Sterke Geslacht: het ultieme testboek' kunnen jullie spelenderwijs het antwoord ontdekken. Het boek bevat meer 200 testjes, opdrachten, vraagstukken en puzzels die je thuis kan doen: alleen, of met je partner of met vrienden.
Goedele Liekens
Goedele Maria Gertrude Liekens (Aarschot, 21 januari 1963) is een voormalige Miss België (1986) en thans een bekende Vlaamse tv-presentatrice en seksuologe.
Goedele Liekens verwierf nationale bekendheid toen ze op 9 mei 1986 Miss België werd. Ze viel meteen op door haar welbespraaktheid en intelligentie. Toen alle missen naar de Miss Universe-verkiezing in Panama werden gestuurd, kwam Goedele Liekens regelmatig in opstand tegen de dingen waartoe de sexy modellen werden gedwongen. Zo weigerde Goedele Liekens mee te doen aan deals waarbij de modellen 's nachts in hotels werden gedropt om als verrassing voor gasten die extra betaalden naakt op te draven. De volgende ochtend moesten ze weer vroeg repeteren. Ook weigerde ze generaal Manuel Noriega de hand te schudden "omdat die een fout regime leidde."
In België zorgde Goedele Liekens voor furore door minister Jean Gol tijdens een receptie te vertellen "dat zijn gevangenissen niet goed draaiden." Na een verschijning op Humo's Pop Poll werd ze door Jan Lenferink benaderd om voor de VARA aan een praatprogramma mee te werken. Ze voltooide eerst haar opleiding en scriptie en presenteerde vanaf 1987 al gauw haar eigen talkshow op de Nederlandse televisie:
Toen in 1989 de eerste Vlaamse commerciële zender VTM in de ether ging, kreeg Goedele Liekens er een contract. Het eerste programma dat ze er presenteerde was de humoristische quiz Wie ben ik? met Urbanus en Werther Van Der Sarren. Daarna volgde het sketchprogramma Meer moet dat niet zijn, wederom in samenwerking met Urbanus.
Goedele Liekens begon familiale en seksuologische wetenschappen te studeren en presenteerde een aantal programma's waarin ze haar opgedane kennis kon toepassen. Zo presenteerde ze vanaf 1991 een poosje het radioprogramma De Lieve Lust op Studio Brussel en van 1995 tot 1997 het televisieprogramma Vanavond Niet Schat op Kanaal 2 (nu 2BE).
Hierna presenteerde ze op VTM haar eigen talkshow Goedele en vervolgens het debatprogramma Recht van Antwoord. In 2005 volgde een reeks over Sterke Vrouwen. Liekens is nog steeds regelmatig te gast in Nederlandse televisieprogramma's, meestal als seksuologe.
In 2001 presenteerde Goedele Liekens de Vlaamse versie van de succesvolle Britse quiz The Weakest Link, omgedoopt tot De Zwakste Schakel, net als de Nederlandse variant. Na amper een dozijn afleveringen verdween de quiz van het scherm. Goedele gaf later ook zelf aan zich ook niet bepaald gelukkig te hebben gevoeld in de rol van de strenge, bitse spelleidster, zoals opgelegd door het format.
Samen met een aantal andere televisiecollega's is Liekens één van de stichtende leden van de Vlaamse Televisie Academie en ook productiehuis "Jok Foe".
Tijdens het najaar van 2010 neemt Goedele Liekens de presentatie van "Goedele Nu" voor haar rekening, een nieuw praatprogramma. Ook is ze te zien als kapitein van de vrouwenploeg in "Het Sterke Geslacht", een spelprogramma onder leiding van Bruno Wyndaele. In het voorjaar van 2011 krijgt Goedele een nieuwe talkshow op vtm, "Goedele op Dinsdag".
Sinds september 2007 werkt Liekens voor de Belgische SBS-groep. Ze maakte aanvankelijk alleen programma's voor VT4, maar zal later ook voor VijfTV aan de slag gaan. Haar eerste wapenfeit is het programma Slimmer Dan Een Kind Van 10, een kennisquiz waarin volwassenen vragen op het niveau van een kind van tien moeten beantwoorden. De quiz haalde niet het gewenste aantal kijkers en werd verplaatst naar de zondag vooravond.
Op 18 oktober 2008 is bekend gemaakt dat Goedele Liekens ontslagen is bij VT4. Als reden werd een "door VT4 contractueel niet toegestaan optreden" in De Laatste Show bij concurrent VRT aangehaald. Goedele kwam er haar gelijknamige maandblad Goedele promoten, dat wordt uitgegeven door Sanoma.
Een bekend boek van haar is 69 vragen over seks, waar je nooit het juiste antwoord op kreeg (1993), verschenen bij Uitgeverij Scheffers. "Veel taboes moeten nog worden doorbroken", valt te lezen op de kaft van dit boek. In 2005 verscheen Het vaginaboek en in 2006 de opvolger Het penisboek. In 2008 verscheen Ons Seksboek (een verwijzing naar Ons Kookboek van de Boerinnenbond of Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen), in 2009 volgde SOS Seks (een verwijzing naar de SOS Piet boeken van Piet Huysentruyt).
Op 1 september 2008 lag de eerste editie van haar eigen tijdschrift Goedele in de winkels. Dit maandelijks tijdschrift wordt uitgegeven door Sanoma en heeft psychologie, maatschappij, Vlaams bloot, seks en humor als pijlers. Het is een glossy maandblad dat een mix brengt van lifestyle, interviews en reportages en telkens in het teken staat van een min of meer speels thema. De redactie wordt geleid door Danny Ilegems (ex-Humo, ex-Mao, ex-Deng) en Goedele zelf, die ook telkens naakt de cover siert. Volgens Danny Ilegems werden er van het vierde nummer 'meer dan 70.000' exemplaren verkocht.
Goedele Liekens was getrouwd met Chris Cockmartin. Samen hebben ze twee dochters. In 2006 scheidde Liekens van Cockmartin. Ze bleven wel samen hun productiehuis Jok Foe leiden.
Goedele Liekens is tevens sinds 1999 ambassadeur voor de Verenigde Naties.
    Goedele Liekens werd opgevoerd als "Goedele Liefkens" in de Van Rossem (strip) (1991) door Erik Meynen.
    Goedele Liekens verscheen ook met haar borsten naakt in de stripreeks De Geverniste Vernepelingskes door Urbanus en Jan Bosschaert.

Tine Van den Brande (Gent, 3 januari 1968) is een Vlaams actrice. Ze is actief zowel op theater-, film- als televisievlak.
Tine Van den Brande studeerde aan de Studio Herman Teirlinck.
Theater Tine Van den Brande
    NTG
    Jeugdtheater
    Raamtheater
        In het uur van de lynx (1991)
        De geschiedenis van een paard (1987-1991)
Tv-series Tine Van den Brande
    Commissaris Roos (1991) als Inspecteur Daisy Soenen
    De Kotmadam (1995-1996) als Véronique
    Heterdaad (1996) als Nadia
    Diamant (1994) als Babouche
    Windkracht 10 (1997-1998) als Lies Adams
    Aspe (2004) als Undercover Journaliste (In het echt iemand van een andere politiedienst),Saartje Maes
    Flikken (2004-2005) als hoofdinspecteur Lieselot Winter
    Witse (2004-2005) als hoofdcommissaris Ilse Van de Casteele
    Aspe (2010-heden) als Patricia Scheurs
    Zone Stad (2008-2010, 2011 (twee gastoptredens)) als wetsdokter Kathy Vanparys
Films Tine Van den Brande
    She Good Fighter (1995) als Kristin Pauwels
    Film 1 (1999) als Mevrouw van Avermaet
    Kurt and Courtney (1998) Nick Broomfield - als co-producer
    Team Spirit II (2003) Nellie Dupont

Presentatie Tine Van den Brande
    Temptation Island (2002-2004)
    Niki's Geheim
    Stanley's Route (2006)
    Café De Buren (2007)
    Stressvakantie (2009-heden)
    Het Zesde Zintuig (Vlaanderen) (2010-heden)
In ‘Stressvakantie’ probeert Tine Van den Brande vandaag voor de familie Putzeys uit Asse een compensatie af te dwingen voor hetgeen zij tijdens hun vakantie in Turkije hebben gemist. Van sporten kwam niet veel in huis wegens vervallen accommodatie en in de sauna van het wellnesscenter wachtte hen een handtastelijke masseur.
Hoe heb je hem betrapt?
Tine Van den Brande: “Volgens het format van het programma moet ik zelf uittesten wat we aan klachten hebben gehoord. Ik ben dus ook bij de masseur op bezoek geweest, al moet ik bekennen dat ik er niet happig op was. De sessie heeft niet lang geduurd. De man was zo verlekkerd, hij geraakte in no time opgewonden, hij stond daar met een stijve penis in erectie en toen hij mijn naakte borsten probeerde te betasten, heb ik hem gezegd: ‘Dit kan niet meer’.”
Hoe wordt dat gefilmd?
Tine Van den Brande: “We hebben het gefilmd met een verborgen camera. Eerst had hij er wat mee gelachen maar achteraf werd hij boos, hij smeekte ons om het niet te gaan vertellen aan zijn baas."
De 7 Hoofdzonden volgens Tine Van den Brande
'Waarom heb ik al die kansen gekregen? Niet omdat ik zo getalenteerd was, maar omdat ik een prettig snoetje had'
'Ik ben nooit een populaire griet geweest.' De 7 Hoofdzonden volgens Tine Van den Brande!
Het leven van de immer ravissante presentatrice/actrice Tine Van den Brande liep de laatste jaren niet bepaald op rolletjes. Eerst begaven haar beide nieren het, en moest ze jarenlang haar ziekte verbergen, wilde ze nog aan de bak komen. Toen ze na een niertransplantatie (de reddende donorengel was haar eigen broer Koen) de draad weer kon oppikken, scheidde ze van haar partner (tevens vader van haar nu achtjarige dochter Ava); tot overmaat van ramp overleed haar moeder tijdens de opnames van 'Zone Stad', de politieserie waarin ze een rolletje speelt. Toen haar contract bij VT4 ten einde liep, verkaste Tine Van den Brande eerst naar Nederland voor een talkshow, en nu presenteert ze bij vtm samen met Desiré Naessens 'Stressvakantie', een realityprogramma waarin ze gedupeerde vakantiegangers uit de sloot helpt. Kijk, zo iemand is toe aan een ontspannende 7 Hoofdzonden, denken wij dan!
 Ben jij eigenlijk katholiek opgevoed?
Tine Van den Brande «Helemaal niet: mijn ouders waren echte heidenen. We moesten dus nooit naar de kerk en we hebben ook nooit op katholieke scholen gezeten. Dat neemt niet weg dat de drang om het goede te doen diep in onze familie zit.»
 Volgde je op het atheneum - ik neem aan dat je daar op de schoolbanken zat - dan zedenleer?
Tine Van den Brande «Nee, godsdienst (lacht). Mijn moeder had daarop aangedrongen - zij is toch altijd een klein beetje gelovig geweest - en mijn vader zag er geen graten in: hij vond dat zijn kinderen kritisch genoeg waren om zich niet te laten indoctrineren. Mijn dochter volgt nu zedenleer, en dat vind ik wel een tikje jammer. In de godsdienstles krijg je toch de grote verhalen mee die je nodig hebt om onze Westerse cultuur beter te begrijpen. Nu lees ik Ava ook wel bijbelverhalen voor, maar dat is niet hetzelfde.»
Tine Van Den Brande is niet verlegen en durft al eens naakt uit de kleren gaan in films en series.
Tine van den Brande duikt nog eens op dankzij herhalingen van Witse.
Ook onze eigen knorrige speurder Witse ontsnapt niet aan de zomerse herhalingskoorts. Al kunnen we daardoor wel Tine van den Brande vanaf vanavond weer aan het werk te zien als Witses strenge overste.
Ik was echt verwonderd door het overweldigende succes'', blikt Tine van den Brande terug op de twee eerste seizoenen van Witse, waarin ze hoofdcommissaris Ilse Van de Casteele speelde. ,,We hadden heel hard ons best gedaan om goed werk af te leveren, maar het is toch altijd bang afwachten met iets nieuws. Zeker omdat men toen kennis maakte met vernieuwende dingen als 24 en we met Witse net gingen voor een duidelijk en klassiek opgebouwd verhaal.''
Vrouwelijk Vlaanderen viel als een blok voor Hubert Damen. Had jij in de gaten dat hij een sekssymbool in wording was?
Tine Van den Brande: ,,Niet echt, maar dat komt wellicht door de jarenlange verstandhouding tussen Hubert en mij. Ik heb nog les van hem gehad en als leerlinge was ik zowat het slaafje dat alles deed wat haar werd opgedragen. Nu waren de rollen eindelijk omgedraaid en mocht ik zijn strenge overste spelen. ( lacht ) Ik denk dat Hubert zich wel verkneukelt om z'n nieuwe status.''
Als presentatrice van Temptation Island moest je overspelige jongens en meisjes het vuur aan de schenen leggen. Was het moeilijker die strengheid te spelen dan als Ilse Van de Casteele?
Tine Van den Brande: ,,Eigenlijk wel. Dat waren allemaal heel emotionele gebeurtenissen. Bijvoorbeeld toen Sandra tegenover haar Renzo moest opbiechten dat ze hem had bedrogen terwijl hij daarvoor achter de schermen nog stond te popelen met bloemen en een ring voor haar. En ook met Eva had ik erg te doen. Ze was een interessant meisje dat voor zichzelf vocht, maar keer op keer kwamen die beelden van haar vriend Tim keihard aan.''
Met jouw sexy rollen, programma's als Temptation Island en de openhartige interviews stond je zowat symbool van de hedonistische sfeer rond de eeuwwisseling. Hoe goed voel jij je in de huidige tijdsgeest van meer presteren?
Tine Van den Brande: ,,Ik verbaas mij soms toch over de keuzes die mensen nu maken. Als idealist hoop ik dat er binnenkort toch mensen opstaan die opnieuw voor een wat meer onthechte levenstijl kiezen. Ik laat me alleszins niet beïnvloeden, en mij hoor je niet klagen zolang men mij niets verbiedt. Dan pas word ik kwaad.''
,,Ik was er niet bij toen Andrea Croonenberghs die kus kreeg van Boudewijn De Groot. Gelukkig maar!’’, zegt Tine Van den Brande, te zien als Lieselot Winter in ‘Flikken’. ,,Nee, serieus: als puber was ik verliefd op hem, maar da’s intussen voorbij.’’
Het gaat goed met Tine Van den Brande. In een vroeger leven was ze naakt te zien in Diamant, De droomfabriek en Temptation. Nu duikt ze volop in de zondagavondfictie: als inspecteur Lieselot Winter in Flikken, en vanaf 5 december als Ilse Vandecasteele in de tweede serie van Witse.
In Flikken lag je wel goed overhoop met je partner Merel omdat zij flikflooit met je vriend. Wat doe je in het echte leven als jouw vriendin of collega met je eigen vent rommelt? Gooi je haar overboord van je woonboot?
Tine Van den Brande: ,,(lacht) In het echte leven heb ik dat nog niet meegemaakt, dus een exact antwoord kan ik je niet geven. Ik ben zelf niet fysiek gewelddadig als ik kwaad ben. Ik kan verbaal wel eens uit mijn sloffen schieten, maar ik kan mezelf heel goed controleren.’’
Wat betekent ontrouw voor jou?
Tine Van den Brande: ,,Ontrouw in mijn persoonlijke leven? Ik vind het faken van gevoelens, zonder dat die gevoelens er zijn, eigenlijk een veel grotere vorm van ontrouw dan dat er iemand fysiek of emotioneel aandacht zou schenken aan iemand anders.’’
In Flikken zet je een nogal extraverte Lieselot, terwijl je in Witse in de huid kruipt van de ingehouden Ilse Vandecasteele. Welke van de twee karakters ligt het dichtst bij jou?
Tine Van den Brande: ,,Het is een mengeling. In de twee personages zitten stukjes van mezelf. In tegenstelling tot Winter uit Flikken loop ik niet zo te koop met mijn gevoelens. Het hangt ook af van de omgeving waarin ik mij bevind: binnen mijn beperkte kring van vrienden en familie ben ik veel uitgesprokener emotioneel dan tegenover de buitenwereld. Ik kan me op dat vlak nogal goed aanpassen aan de omgeving. In het algemeen hou ik mijn emoties tamelijk goed in de hand.’’
Welke van de twee speel je het liefst?
Tine Van den Brande: ,,Lastige vraag. Winter heb ik heel graag gedaan. Ik kon veel meer registers opentrekken dan in Witse. Als acteur is dat wel aangenamer om te spelen. Hoewel, die ingehouden Vandecasteele die toch haar gevoelens tot net aan de rand van de oppervlakte laat komen, dat vraagt ook wel discipline als actrice. Ik deed Witse ook wel heel graag, maar mijn rol was er kleiner, waardoor ik heel vaak moest wachten tijdens de draaidagen.’’
Op je dertiende ontmoette je toevallig Boudewijn De Groot. Je zei later dat je smoor was op hem. Nu zit je samen met hem in Flikken. Niet jaloers op Andrea Croonenberghs omdat zij hem mag kussen?
Tine Van den Brande: ,,Toen Andrea door Boudewijn De Groot werd gekust, was ik er nog niet bij. Gelukkig! (Lacht). Ik had als puber inderdaad een zwak voor Boudewijn. Maar het is allemaal vlotjes verlopen, hoor. Mijn verliefdheid was voorbij.’’
,,Overigens heb ik nauwelijks scènes met hem samen gespeeld. Ik kwam pas in de serie op het moment dat hij eruit verdwijnt. Tussen de opnames door hebben we hooguit goeiedag tegen elkaar gezegd of een kort gesprek gehad.’’
Tine Van den Brande gaat in 'Stressvakantie' naakt op de massage tafel van een Turkse masseur liggen na klachten van toeristen over seksuele intimidatie. De verborgen camera doet de rest.
In de laatste aflevering van Stressvakantie reist Tine Van den Brande (41) naar Turkije. Daar heeft de familie Putzeys een vakantie geboekt in een viersterrenhotel waar ze willen genieten van de riante sport, sauna en wellnessfaciliteiten. Maar dat blijkt behoorlijk tegen te vallen: de fitnessruimte is verouderd, de tennisvelden verwaarloosd. Erger zijn de klachten over ongewenste seksuele intimiteiten door de masseur van het hotel. Die valt zelfs de 16-jarige dochter van de familie Putzeys lastig.
Tine Van den Brande nam haar taak als onderzoeksjournaliste ernstig en boekte een massage bij de omstreden masseur. Ze nam een verborgen camera mee. 'Het lijkt misschien vreemd dat ik zélf bloot op die massagetafel ga liggen', zegt Tine. 'Maar dat doen we nu eenmaal in Stressvakantie: we gaan proefondervindelijk na of de klachten gegrond zijn. Als het eten niet goed is, proeven we dat eten. Als de hotelkamer niet voldoet, gaan we kijken. Niet dat we de toeristen die klagen niet geloven, maar zo werkt Stressvakantie nu eenmaal: je moet het laten zien.'
Bijzonder is dat de verborgen camera in dit geval goed zijn werk deed. 'Normaal heb ik iemand bij die de verborgen camera hanteert, maar dat kon in dat geval niet: naar een massage moet je alleen gaan. Of ik niet bang was? Mijn cameraploeg was in de buurt en ik ben hooguit vijftien minuten binnen geweest. Het was een klein kamertje, maar ik heb heel goed gekeken hoe ik snel buiten kon komen. Ik was goed voorbereid. Trouwens, ik ben geen meisje van zestien maar een vrouw die haar mannetje kan staan.'
Over het verloop van de massage kan Tine niet veel verklappen. 'Laten we zeggen dat vrij snel duidelijk werd dat het de verkeerde kant uitging. De masseur trok meteen zijn T-shirt uit, wat ik niet normaal vond. Bovendien had hij in geen tijd een flinke erectie en probeerde mijn borsten te betasten. Ik vond het absoluut niet aangenaam en heb de man met zijn praktijken geconfronteerd. Hij voelde zich duidelijk betrapt en vroeg me om het niet verder te vertellen omdat hij anders zijn baan zou verliezen.'
Het was niet de eerste keer dat Tine Van den Brande in Stressvakantie haar stoute schoenen aantrok om een wantoestand aan te klagen. Achteraf bekeken leverde dat best gevaarlijke situaties met boze mensen op. 'Ik heb het nochtans graag gedaan. Presentator Desiré Naessens maakte het wel eens mee dat het escaleerde, maar over het algemeen werden we gemakkelijker verbaal aangevallen dan fysiek. Ik geef toe dat ik misschien niet naakt op die massagetafel was gaan liggen als dat mijn eerste opname voor Stressvakantie was geweest. Maar het was de laatste. Ik had de routine van het programma beet.'
De vraag is wel of Tine Van den Brande ooit nog met een gerust hart op een massagetafel zal liggen. 'Als ik zelf met vakantie ga, laat ik me bijna altijd masseren. Dat ga ik ook blijven doen. Massages zijn vaak een heikel punt, maar ik zal het wel zeggen als iemand over de schreef gaat.'
Wie heeft de beste mensenkennis?
Filip Peeters rekent op Harry Van Barneveld en Herr Seele. Goedele Liekens laat het vrouwenteam vertegenwoordigen door Lien Van de Kelder en Tine Van den Brande. Die vonden het al snel jammer dat ze geen bikini of badpak hadden meegenomen.
Lichaamstaal lezen
In de vijfde aflevering van “Het Sterke Geslacht’ is ‘Mensenkennis’ het centrale thema. Kunnen vrouwen beter mensen inschatten dan mannen? Kunnen ze op het eerste zich afleiden wat voor iemand is en zijn ze experten in het doorgronden van anderen? Of blijken mannen toch sterker in het inschatten van welk vlees ze in de kuip hebben en is het lezen van lichaamstaal helemaal hun ding?
Op maandag 20 december 2010 kwamen we het dus te weten in ‘Het Sterke Geslacht’, want aan de hand van meerdere opdrachten zullen het mannen- en het vrouwenteam uitvechten wie van hen uitblinkt in mensenkennis.
Lien Van de Kelder (Kortrijk, 30 oktober 1982) is een Vlaamse actrice. Ze werd bekend door haar rol als "Sofie Bastiaens" in de televisieserie Thuis.
Lien Van de Kelder deed al in verschillende toneelstukken en series onder andere: Wittekerke en Flikken mee; ze studeerde af als master in de rechten. Voor die studies ging ze in 2007 op Erasmus naar Montpellier, waardoor ze even uit de serie Thuis verdween. In die serie verbleef ze toen in Tsjechië om drugsverslaafden te helpen afkicken.
In de zomer van 2007 kondigde Lien Van de Kelder aan dat ze voor de commerciële zender VIJFtv het programma Outback Luke gaat presenteren. Het is meteen haar eerste opdracht als presentatrice. In 2008 werd bekend dat ze een hoofdrol zou vertolken in het nieuwe seizoen van Zone Stad. Lien Van de Kelder zal ook reportages maken voor Vlaanderen Vakantieland. Omdat dat allemaal niet meer combineerbaar was, verdween ze uit de serie Thuis op het einde van het 13e seizoen (2007-2008).
Televisie Lien Van de Kelder
    Thuis, 2002-2008, VRT-TV1, als Sofie Bastiaens
    Wittekerke, 2001, D&D productions, als Laura
    Spoed, 2001, Studio’s amusement, als juffrouw Van Doninck
    De Wet volgens Milo, 2004, VTM, aflevering 4, als Helène
    Flikken, 2005, seizoen 7 aflevering 6, als Anika Heyermans
    Steracteur Sterartiest, 2006
    Witse, 2006, seizoen 4 aflevering 2, als Margo Simons
    Outback Luke, 2007, VIJFtv
    Zone Stad, 2008-, VTM, als Inspecteur Fien Bosvoorde
    Haar deelname aan het derde seizoen van 71° Noord in 2008 werd vroegtijdig stopgezet na het overlijden van presentator Ernst-Paul Hasselbach en productie-assistente Leentje Custers bij de opnames in Noorwegen.

Filmografie Lien Van de Kelder
    Pinokkio, 2000, VTM
    broadcast, 2004, als Nicky
    Herbie Fully loaded, 2005, als de stem van Maggie Peyton in de Nederlandstalige versie
    The Simpsons Movie, Nederlandse versie
    Horton, 2008, als de stem van Kangaroo in de Nederlandstalige versie
    Sint, 2010, gastrol als verpleegster

Lien Van de Kelder is door virusmakers gebruikt als bestandsnaam om het uitvoeren van het computerwormvirus W32.Mytob.CU@mm aantrekkelijk te maken.
Lien Van de Kelder is ook heel goed bevriend met collega-actrice Viv Van Dingenen en deden samen mee aan het programma Beste vrienden.
De lezers van het blad HUMO vroegen Lien om naakt uit de kleren te gaan op de Pop Poll de Luxe 2008
Eind augustus 2009 raakte bekend dat Lien Van de Kelder een koppel vormt met regisseur Hans Herbots die ze leerde kennen op de set van Zone Stad.

Lien Van de Kelder uit de kleren in Zone Stad?
De trailer van 'Zone Stad' liet vermoeden dat Lien Van de Kelder uit de kleren ging in Zoen Stad. Als het werkelijk om Van de Kelder gaat, betekenen de beelden van de naakte vrouw echter dat haar personage Fien Bosvoorde het slachtoffer is geworden van 'de keldermoordenaar'.
In Zone stad hangt er vuurwerk in de lucht bij inspecteur Fien Bosvoorde en Maarten De Ryck (Koen De Graeve). Maarten is vrij uit de gevangenis en heeft Fien al gekust nadat ze een onheilspellend bericht onder haar ruitenwisser had gevonden. Fien is nu zeker dat Maarten onschuldig is, het is alleen de vraag of ze dat kan bewijzen.
In de aflevering bijt Fien zich vast in de moord op een modeontwerper. We zien Gene Bervoets opduiken als Fiens vader die er met Lukas (Werner De Smedt) een geheime agenda op na houdt. Ook Antje De Boeck, Nathalie Wijnants en David Davidse komen in beeld.
Naakte vrouw in 'Zone Stad' was niet Lien Van de Kelder
Groot alarm in 'Zone Stad' onlangs: Lien Van de Kelder (28) verscheen naakt in beeld. Of was het iemand anders?
Een aantal kijkers heeft zich intensief kunnen bezighouden met de digitale pauzeknop: in de VTM-reeks Zone Stad was Lien Van de Kelder naakt te zien. Het ging om een scène waarin de zogenaamde 'keldermoordenaar' een naakte vrouw vastgebonden achterlaat het zwembad van een kelder en de kelder laat onderlopen met water.
Die naakte vrouw zou Fien Bosvoorde zijn, het personage van Lien Van de Kelder. Zou, want het gezicht van de vrouw blijft uit beeld. Dat voedt ook het vermoeden dat de vrouw niet Lien Van de Kelder is, maar een stand-in of vervangster.
Filmpje naakte Lien Van de Kelder op het internet
Áls er met een vervangster is gewerkt, kan dat verschillende oorzaken hebben. De naaktscène wordt pas afgerond in een volgende aflevering en was misschien te gevaarlijk voor Lien Van de Kelder. Maar mogelijk had de actrice gewoon ook geen zin om weer naakt te gaan, omdat die beelden haar op het internet zouden achtervolgen. Toen Van de Kelder in 2008 in Zone Stad haar blote rug en borsten liet zien, liep het internet over van de reacties en beeldfragmenten die beeld per beeld werden ontleed. Het ging toen om een vrijpartij tussen Liens personage Fien en Lucas Neefs, gespeeld door Werner De Smedt.
Bij VTM willen ze alleen kwijt dat de naakte vrouw in de tiende aflevering van gisteravond niet Lien Van de Kelder was. Voor meer vragen verwijzen ze door naar de elfde aflevering volgende week, genaamd Moeders en hoeren.
Sofie Dykmans (37) speelt naakte Lien Van de Kelder (28) met nat pak in ‘Zone Stad’
De vrouw die in de politiereeks Zone Stad de plaats innam van actrice Lien Van de Kelder (28) is een jazzmuzikante uit Antwerpen. De negen jaar oudere Sofie Dykmans was de stand-in of vervangster voor Lien Van de Kelder in de scènes waarin het personage van Lien naakt vastgebonden in een onderlopende kelder lag.
De productie vond dat Lien de naaktscènes beter niet zelfde speelde om geen kou te vatten in de koude kelder en zo de opnames in het gedrang te brengen. Wie goed heeft gekeken, kon wel zien dat Lien Van de Kelder in een aantal beelden wél bloot in het water lag. Het ging vooral om close-ups van haar gezicht. Voor de ‘echte’ naaktscènes en de gevechten met acteur Koen De Graeve werd een beroep gedaan op de diensten van stand-in Sofie Dykmans.
Eerder werd al gesuggereerd dat de actrice niet happig zou zijn op naaktscènes omdat die een eigen leven gaan leiden op het internet. Zo werd een scène uit 'Zone Stad' uit 2008 waarin de blote rug en borsten van de populaire Vlaamse actrice te zien waren, beeld voor beeld geanalyseerd op het net.

Lien Van De Kelder eert haar grote borsten.
Als het over Vlaamse borsten gaat, is de cupmaat van Lien Van De Kelder een geliefd gespreksonderwerp. De dame die in 2008 de Pop Poll verkiezing 'Wie zou u het liefst uit de kleren zien gaan?', won, beschikt over een goed uitgebouwde voorgevel en heeft voor het goede doel toch naakt een sexy fotoshoot gedaan.
In het kader van een Nieuwsblad special over vrouwen en hun borsten ging Lien uit de kleren. Normaal gesproken zijn de blote borsten van Lien Van de Kelder niet voor heel Vlaanderen te zien, maar alleen gereserveerd voor haar vriend, Hans Herbots.
Vlaamse krant brengt ode aan borsten Bekende Vlaamse Vrouwen
Onlangs stond Het Nieuwsblad Magazine in het teken van borsten. Een nummer vol ontboezemingen en een borstenparade van twaalf bekende, Vlaamse, sexy vrouwen die het mooiste van zichzelf blootgeven. Ondermeer Roos Van Acker, Hanne Troonbeeckx, Els Tibau, Eline De Munck en Lien Van De Kelder showen hun boezem.
Hoe zien vrouwen hun borsten? En hoe denken ze dat mannen ze zien? Stof genoeg om een magazine vol boezemverhalen te vullen.
Met serieuze verhalen over borsten die ziek maken en ludieke elementen zoals cupcakes in de vorm van borsten.
Met twaalf bekende gezichten die diep in hun boezem laten kijken, met de mooiste lingerie en met de mening van mannen over borstenclichés.
De 12 bekende Vlaamse vrouwen die praten over hun borsten zijn en tevens een fotoshoot lieten maken:
LIEN VAN DE KELDER, ANNEMIE TURTELBOOM, MARLEEN TEMMERMAN, HILDE DE BAERDEMAEKER, HANNE TROONBEECKX, WENDY VAN WANTEN, DAMIENNE ANCIAUX, PASCALE PLATEL, ELS TIBAU, ANNICK SEGAL, ROOS VAN ACKER EN ELINE DE MUNCK .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten