zondag 16 oktober 2011

Véronique de Kock @ Bekende Vlaamse Vrouwen


De talentenshow 'Move like Michael Jackson' werd zowel in Vlaanderen, op VT4, als in Nederland, op SBS 6, uitgezonden. Belgische babe Véronique De Kock en Gerard Joling namen de presentatie voor hun rekening.

De 9-jarige Luciano uit Rotterdam heeft zaterdagavond de danswedstrijd 'Move like Michael Jackson' gewonnen. De jonge kandidaat kon Jermain Jackson, de broer van Michael, overtuigen met zijn opvallende breakdancebewegingen.

Luciano mag nu in de zomer meedansen op het officiële memorialconcert voor de 'King of Pop' in Londen.

De 42-jarige Mechelaar Mike eindigde op de tweede plek. Hij was de oudste kandidaat in de finale. De Tilburgse dansgroep Touch Down werd derde.

Véronique de Kock presenteert finale van "Move Like Michael Jackson".

'Als ik jou zie, dan moet ik aan mijn broer Michael en mijn jeugd denken.' Natuurlijk riep juryvoorzitter Jermaine Jackson zaterdagavond de jongste kandidaat uit tot winnaar van Move like Michael Jackson. Toch stond de 9-jarige Luciano even tevoren nog te sterven omdat hij in de fout was gegaan.

Hij stond te beven als een riet, alsof hij bang was voor het ongelofelijke pak slaag dat hij zou krijgen als hij zou verliezen, door het foutje dat hij in dat laatste dansje had gemaakt.

Even was het heel raar om naar de ontknoping van de finale van die Michael Jackson wedstrijd op VT4 met presentatrice Véronique de Kock te kijken.

Dit was een kereltje dat blij zou moeten zijn omdat hij het zover geschopt had, en niet een piepjonge finalist met de angst in de ogen en de stress op het gezicht. De andere finalist, de 42-jarige Belg Mike Alvarez, stond er een beetje voor spek en bonen bij.

'Ik vond het zelf ook verschrikkelijk om hem daar te zien sterven', zegt Luciano's moeder Luciana Hiwat uit het Nederlandse Rotterdam een dag later.

'Ik had verschrikkelijk met hem te doen. Vooraf had ik hem nog op het hart gedrukt dat hij vooral plezier moest hebben bij zijn optredens. Dan zou alles wel goed komen.'

'Maar tijdens die laatste proef had hij een foutje gemaakt. Hij moest al dansend op één hand blijven draaien, maar hij verloor zijn evenwicht.

Volgens mij is het niemand echt opgevallen, voor zijn gevoel had hij gefaald. En Luciano is nu eenmaal verschrikkelijk perfectionistisch. Hij vond heel zijn act verpest. Het zijn niet wij die hem de druk opleggen, hij is zelf zo.'

Even later kwam het toch nog allemaal goed. Jermaine Jackson verkoos de jongste boven de oudste finalist (zij hadden de vier andere finalisten eerder al uitgeschakeld) en riep Luciano uit tot winnaar.

Moeder Luciana wacht nu de moeilijke taak om haar olijke zoontje zo goed mogelijk te begeleiden. Hij won onder meer een optreden op een speciaal huldeconcert voor Michael Jackson in Londen, al is het nog lang niet zeker wanneer dat zal plaatsvinden.

'Na afloop hebben Jermaine, Véronique de Kock en de andere juryleden me op het hart gedrukt dat ik goed moet uitkijken', zegt Luciano's moeder.

Ze waarschuwden me voor alle mensen die me nu zullen benaderen en die een stukje van Luciano zullen willen.

Ik weet dat ik niet zomaar met iedereen in zee mag gaan. Ze hebben me ook de goede raad gegeven om Luciano op zangles te sturen.

Maar ik ben niet echt bang voor wat er gaat gebeuren. We zijn ons bewust van de valstrikken en ik zorg ervoor dat Luciano goed begeleid zal worden.'

'Ik wilde eerst trouwens niet dat hij meedeed aan Move like Michael Jackson. Hij had op zijn zevende al meegedaan aan Holland's got talent op de Nederlandse tv-zender SBS 6 en ik vond het welletjes.

Maar hij heeft gesmeekt om dit te mogen doen. Niet om een ster te kunnen worden, maar om te kunnen dansen op dat concert in Londen.'

'Gelukkig lijdt de school er niet al te erg onder', zegt zijn moeder. 'Vorige week had hij nog twee toetsen: topografie en taal. Voor de ene had hij een tien, voor de andere een negen, en dat ondanks alle drukte.'

'Toen hij vanochtend uit zijn bed kwam, heeft hij nog eens naar de finale gekeken. Hij stond echt naar dat scherm te staren.

Mam, knijp eens in mijn arm, heeft hij me toen gezegd. Dat Jermaine naast Véronique de Kock zei dat Luciano hem deed denken aan Michael, heeft hem nog het meest geraakt. Dat vond hij het allermooiste compliment.'

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste Véronique De Kock van het land? U mag zelf kiezen. Voor lingeriemerk Triumph mat de ex-miss zich voor elk sexy setje een ander kapsel aan.

'Ik vond het een leuke sexy lingerie fotoshoot met al die pruiken', zegt ze. 'Dat korte zwarte kopje vond ik wel leuk: pittig en streng.'

Maar Véronique De Kock denkt er niet aan d'r haar écht kort te knippen. 'Er is nu net twintig centimeter af, een wonder voor mij!' Het resultaat zag u in Move like Michael Jackson op VT4.

Opperbabe Véronique De Kock begon aan een van haar grootste presentatieopdrachten ooit. Aan de zijde van Gerard Joling presenteerde zij immers: "Move like Michael Jackson." Maar wat vindt deze gewezen Miss België nu zelf van The King of Pop.

Véronique De Kock: "Ik ben opgegroeid met Michael Jackson. Hij krijgt me steeds weer op de dansvloer met nummers als Billie Jean, Smooth Criminal en Thriller. De show is me ook op het lijf geschreven.

Ik ben een echte dans madam en sta zo snel mogelijk op de vloer als de sfeer goed zit. De echte Michael moves zijn mij misschien net iets te moeilijk, maar daarvoor maken we deze show, niet? Ik ben erg benieuwd naar de kandidaten.

Ongetwijfeld is er heel wat talent te ontdekken in Vlaanderen. Ik kijk er ook ontzettend naar uit dat ik mag samenwerken met Michael's broer Jermaine Jackson. En uiteraard ook dat ik samen kan presenteren met Gerard Joling. Een man met met een heel rijke showbizzervaring. This is it!"

Aan de zijde van Véronique De Kock staat niemand minder dan Gerard Joling, bekend als zanger én presentator. In de jaren '80 bracht hij o.m. ‘Ticket to the Tropics', ‘Love is in your eyes' en zijn grootste hit ‘No more Boleros' uit, dat in verschillende Europese landen in de top 10 stond.

Hij behaalde ook grote successen in Azië en kreeg meer dan 20 gouden en platina platen.
Hij is uiteraard ook al jaren een vast gezicht bij de Nederlandse familiezender SBS6 waar hij de presentatie van heel wat grote shows voor zijn rekening nam.

Samen met VT4-gezicht Véronique de Kock presenteert Gerard Joling het ultieme dansspektakel waaraan de familie Jackson exclusief haar medewerking verleent.

Michaels broer Jermaine gaat op zoek naar de naakte waarheid en de perfecte kandidaat die zijn waanzinnige dance-act tijdens het officiële memorial concert voor de in juni 2009 overleden popicoon mag tonen.

Michaels vaste choreograaf Lavelle Smith jr, Popstars-jurylid Maurice Wijnen, de Vlaamse styliste Lien Degol en de wereldberoemde casting director Mark Summers helpen Jermaine bij deze unieke zoektocht.

Summers was betrokken bij Michaels Europese This is it-tour en werkte samen met grote namen als Madonna, 50 Cent, Justin Timberlake en vele anderen.

De juryleden bepalen welke kandidaten de audities overleven en wie er aan het eindoordeel van Jermaine wordt bloot gesteld. Ook de Nederlandse This is it-danser Timor Steffens zal in het programma een speciale rol vervullen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten