maandag 3 december 2012

Goedele Liekens in badpak House Ibiza

Goedele Liekens in badpak op het strand, onder de douche en in de zee voor het programma House Ibiza.
De vijfde aflevering van House Ibiza was een bijzondere. Naast Boris van der Ham, Goedele Liekens en Jan-Hein Kuijpers is namelijk ook clown Bassie te gast. En die werd op emotionele wijze herenigd met zijn voormalige partner.
House Ibiza is het nieuwe belastinggeld verslindende programma van omroep PowNed. Gewoon omdat het kan. In een schitterend huis op Ibiza ontvangen Rutger Castricum en Dominique Weesie gasten uit de wereld van de politiek, media, sport en entertainment zoals Belgische Babe Goedele Liekens. Met andere woorden: de hele dag in badpak of bikini aan het zwembad hangen, flink feestvieren en af en toe een beetje mijmeren over de zin van het leven en hoe zwaar het allemaal is.
Ja, het mag wat kosten op Ibiza, maar dan heb je ook wat. De champagne vloeit rijkelijk want dat er überhaupt gasten bij Dominique en Rutger durven overnachten is al voldoende reden voor een feestje. Daarnaast maken verslaggevers Daan Nieber en Jojanneke van den Berge reportages over het eiland Ibiza. Ze brengen het nachtleven in kaart: welke DJ draait in welke club en waar moet je zijn op Ibiza. Ze bekijken de betere huizen op het eiland en gaan ze op zoek naar de hippie-roots van Ibiza.
House Ibiza is een Nederlands televisieprogramma dat vanaf 9 september 2011 elke vrijdag door PowNed wordt uitgezonden op Nederland 3. Het is naast Heilig Gras en het PowNews één van de drie televisieprogramma's van PowNed. De omroep PowNed omschrijft het zelf als een belastinggeldverslindend programma met Goedele Liekens in badpak. Het programma speelt zich af op het Spaanse eiland Ibiza en is gebasseerd op het programma Villa Felderhof. Via Vandaag de dag bij WNL liet Rik Felderhof weten de persiflage walgelijk te vinden.
In de eerste aflevering waren: Ronald Plasterk, Barbara Barend, Guido Weijers en Ursul de Geer te gast. Rutger gaat met Ronald Plasterk en Guido Weijers skeeleren op de boulevard en neemt Ursul de Geer mee naar het strand. Eenmaal terug krijgen ze van Rutger de opdracht om zelfportret te maken. Tussen de aflevering door zijn beelden te zien, waarin Jojanneke van den Berge en Daan Nieber een kijkje nemen achter de schermen van een discotheek op Ibiza. Aan het einde van de aflevering is te zien dat Guido Weijers langer blijft en dus ook in aflevering twee te zien zal zijn.
Aflevering 5
Gasten: D66-politicus Boris van der Ham, seksuologe Goedele Liekens, advocaat Jan-Hein Kuijpers en acteur Bas van Toor.
Goedele Maria Gertrude Liekens (Aarschot, 21 januari 1963) is een voormalige Miss België (1986) en thans een Vlaamse tv-presentatrice en seksuologe.
Goedele Liekens verwierf bekendheid toen ze op 9 mei 1986 Miss België werd. Toen alle missen naar de Miss Universe-verkiezing in Panama werden gestuurd, kwam Liekens regelmatig in opstand tegen de dingen waartoe de modellen werden gedwongen. Zo weigerde ze mee te doen aan deals waarbij de modellen 's nachts in hotels werden gedropt om als verrassing voor gasten die extra betaalden op te draven. De volgende ochtend moesten ze weer vroeg repeteren. Ook weigerde ze generaal Manuel Noriega de hand te schudden "omdat die een fout regime leidde."
Tijdens een receptie vertelde Goedele Liekens minister Jean Gol "dat zijn gevangenissen niet goed draaiden." Na een verschijning op Humo's Pop Poll werd ze door Jan Lenferink benaderd om voor de VARA aan een praatprogramma mee te werken. Ze voltooide eerst haar opleiding en scriptie en presenteerde vanaf 1987 een talkshow op de Nederlandse televisie.
Toen in 1989 de eerste Vlaamse commerciële zender VTM in de ether ging, kreeg Goedele Liekens er een contract. Het eerste programma dat ze er presenteerde was de humoristische quiz Wie ben ik? met Urbanus en Werther Van Der Sarren. Daarna volgde het sketchprogramma Meer moet dat niet zijn, wederom in samenwerking met Urbanus.
Goedele Liekens begon familiale en seksuologische wetenschappen te studeren en presenteerde een aantal programma's waarin ze haar opgedane kennis kon toepassen. Zo presenteerde ze vanaf 1991 een poosje het radioprogramma De Lieve Lust op Studio Brussel en van 1995 tot 1997 het televisieprogramma Vanavond Niet Schat op Kanaal 2 (nu 2BE).
Hierna presenteerde ze op VTM haar eigen talkshow Goedele en vervolgens het debatprogramma Recht van Antwoord. In 2005 volgde een reeks over Sterke Vrouwen. Goedele Liekens is nog steeds regelmatig te gast in Nederlandse televisieprogramma's, meestal als seksuologe.
In 2001 presenteerde Goedele Liekens de Vlaamse versie van de succesvolle Britse quiz The Weakest Link, omgedoopt tot De Zwakste Schakel, net als de Nederlandse variant. Na amper een dozijn afleveringen verdween de quiz van het scherm. Liekens gaf later ook zelf aan zich ook niet bepaald gelukkig te hebben gevoeld in de rol van de strenge, bitse spelleidster, zoals opgelegd door het format.
Samen met een aantal andere televisiecollega's is Liekens één van de stichtende leden van de Vlaamse Televisie Academie en ook productiehuis Jok Foe.
Tijdens het najaar van 2010 neemt Goedele Liekens de presentatie van Goedele Nu voor haar rekening, een nieuw praatprogramma. Ook is ze te zien als kapitein van de vrouwenploeg in Het Sterke Geslacht, een spelprogramma onder leiding van Bruno Wyndaele. In het voorjaar van 2011 krijgt Goedele een nieuwe talkshow op vtm, Goedele op Dinsdag.
Sinds september 2007 werkt Goedele Liekens voor de Belgische SBS-groep. Ze maakte aanvankelijk alleen programma's voor VT4, maar zal later ook voor VijfTV aan de slag gaan. Haar eerste wapenfeit is het programma Slimmer Dan Een Kind Van 10, een kennisquiz waarin volwassenen vragen op het niveau van een kind van tien moeten beantwoorden. De quiz haalde niet het gewenste aantal kijkers en werd verplaatst naar de zondag vooravond.
Op 18 oktober 2008 is bekend gemaakt dat Goedele Liekens ontslagen is bij VT4. Als reden werd een "door VT4 contractueel niet toegestaan optreden" in De Laatste Show bij concurrent VRT aangehaald. Liekens kwam er haar gelijknamige maandblad Goedele promoten, dat wordt uitgegeven door Sanoma.
In 1993 verscheen haar boek 69 vragen over seks, waar je nooit het juiste antwoord op kreeg bij Uitgeverij Scheffers. In 2005 verscheen Het vaginaboek en in 2006 de opvolger Het penisboek. In 2008 verscheen Ons Seksboek (een verwijzing naar Ons Kookboek van de Boerinnenbond of Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen), in 2009 volgde SOS Seks (een verwijzing naar de SOS Piet boeken van Piet Huysentruyt).
Op 1 september 2008 lag de eerste editie van haar eigen tijdschrift Goedele in de winkels. Dit maandelijks tijdschrift wordt uitgegeven door Sanoma en heeft psychologie, maatschappij, seks en humor als pijlers. Het is een glossy maandblad dat een mix brengt van lifestyle, interviews en reportages en telkens in het teken staat van een min of meer speels thema. De redactie wordt geleid door Danny Ilegems (ex-Humo, ex-Mao, ex-Deng) en Goedele Liekens zelf, die ook telkens zeer bloot de cover siert. Volgens Danny Ilegems werden er van het vierde nummer 'meer dan 70.000' exemplaren verkocht
Goedele Liekens was getrouwd met Chris Cockmartin. Samen hebben ze twee dochters. In 2006 scheidde Liekens van Cockmartin. Ze bleven wel samen hun productiehuis Jok Foe leiden.
Liekens is tevens sinds 1999 ambassadeur voor de Verenigde Naties.
    Goedele Liekens werd opgevoerd als "Goedele Liefkens" in de Van Rossem (strip) (1991) door Erik Meynen.
    Goedele Liekens verscheen naakt naast andere BV's in de stripreeks De Geverniste Vernepelingskes door Urbanus en Jan Bosschaert.

Goedele Liekens heeft weer een seksboek klaar: ‘Haar orgasmeboek’. De vrouw die haar volk leert klaarkomen, is intussen 48. 'Het is bepaald niet gemakkelijk voor mannen om ons te bevredigen.'
Schreef u het boek over het vrouwelijke orgasme omdat er een probleem is? U schuift een cijfer naar voren: een op de drie vrouwen komt niet of zelden klaar.
Goedele Liekens: ‘Ik zeg niet dat dat een probleem is. Vrouwen zeggen dat zélf. De meesten toch. Ik ben weleens een enkele vrouw tegengekomen die al vele jaren getrouwd was en zei dat ze een bevredigend seksleven had, zonder dat ze ooit een orgasme had bereikt. Maar ik denk toch dat dat uitzonderingen zijn.’
Vrouwen komen nu eenmaal sneller klaar als ze seks met zichzelf hebben.
Goedele Liekens: ‘Dat is ook het advies aan vrouwen bij wie het niet makkelijk lukt: leer het eerst eens met jezelf te doen. Ervaar hoe het werkt, leer je eigen lichaam kennen, streel je eigen borsten. Als het nooit met jezelf is gelukt, hoe zou het dan samen met iemand anders lukken? Door penetratie alleen zal een vrouw meestal geen orgasme bereiken, er moet op zijn minst indirecte stimulatie zijn van de clitoris. Vrouwen zitten nu eenmaal iets ingewikkelder in elkaar dan mannen.’ ‘God heeft zich wel een beetje vergist toen hij ons maakte. Waarom trilt een penis bijvoorbeeld niet? Of waarom zit onze clitoris niet in onze vagina, zoals bij het varken? Nu is het bepaald niet gemakkelijk voor mannen om ons te bevredigen. Omgekeerd is het veel eenvoudiger.’
Hoe belangrijk is het dat het ook seksueel klikt met een nieuwe partner?
Goedele Liekens: ‘Dat is belangrijk. Natuurlijk. Maar ik zou niet meteen de eerste avond al het bed induiken om te zien of het klikt. Dat moet je toch een beetje opbouwen.’
‘En ik heb er ook wel vertrouwen in. Want volgens alle onderzoeken hebben veertigers betere seks dan dertigers, ook binnen langdurige relaties. In nieuwe relaties ligt de druk vaak erg hoog. Ik hoor dat mannen soms Viagra slikken omdat ze de eerste keer niet willen falen. De verwachtingen van vrouwen zijn erg hoog. Te hoog, misschien. Wat maakt dat nu uit als een man eens geen erectie krijgt, omdat hij onder stress staat? Volgende keer opnieuw proberen!’
Misschien hebben mannen ook wel extra stress bij u, ‘de seksspecialiste?’
Goedele Liekens: ‘Wie weet. Al werkt het volgens mij ook omgekeerd. Misschien verwachten ze van mij wel allerlei kunstjes uit Thailand. Het zou kunnen dat ze na de eerste keer met mij zeggen: “Och, is het dat maar?" Ik sta ook onder druk.'
Ze dacht dat ze uitgeschreven was over seks. Maar met Haar Orgasmeboek keert presentatrice/seksconsulent Goedele Liekens (48) terug op bekend terrein.
Hoewel ze in België volop in de schijnwerpers staat (een eigen talkshow bij VTM, het magazine Goedele) was Liekens wat Nederland betreft enige tijd uit beeld. Met een geldige reden. 'Door mijn dochters kon ik werken in twee landen niet meer combineren. Dat trok een te zware wissel op mijn privéleven. Nu zou dat wel weer kunnen. Want sinds september zit ook de jongste op een internaat. Vier nachten slapen ze op school, drie bij mij,' vertelt Goedele Liekens.
Genotsgids
In Haar Orgasmeboek, een handleiding vol praktische tips, weetjes en feiten over de erotische stairway to heaven navigeert Liekens, die naar eigen zeggen op haar 16de voor het eerst klaarkwam, haar publiek richting de kunst van het hogere minnekozen.
Foute seks
Goedele Liekens: 'Mijn dochters mogen mijn boek lezen. Graag. Want ook zij ze hebben een computer waarmee ze allerlei smeerlapperij kunnen opsporen.
Nu worden die meiden geconfronteerd met p0rnobeelden uit de krochten en riolen van dat internet. Dat mag niet de maatstaf worden. Te veel seks stoort mij niet, foute seks wel,' vindt Liekens.
'Met voorlichting moet je vroeg beginnen. Maar ik hoef daarmee niet aan te komen, ook al ben ik Goedele Liekens, de seksconsulent. Dat vinden ze gênant. Dan is het: mamaaaaa, houd op. Dus schakel ik daarvoor een derde in. Mijn zus, of een goede vriendin. Tsja, met je ouders over seks praten blijft een moeilijk verhaal. Ook in mijn geval.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten