donderdag 5 januari 2012

Actrice zangeres Veerle Baetens met band Dallas @ Bekende Vlaamse Vrouwen


Actrice Veerle Baetens werkt aan zangcarrière als zangeres met haar groep Dallas


 Bekende Vlaamse Vrouw Veerle Baetens wilde na de laatste opnames van het tweede seizoen 'Code 37 gaan zingen.

Als 'Dallas' wil ze een cd opnemen met topcomponist Sandrine Collard en producer Jeroen Swinnen, de man achter Daan, Soulsister en Novastar.

Om het project te kunnen uitvoeren zoekt ze via internet 50.000 euro.

De Vlaamse actrice Veerle Baetens timmert dus ook aan een muzikale carrière.

 Bekende Vlaamse Vrouw Veerle Baetens vertoeft dezer dagen in de opnamestudio. Samen met haar groep Dallas neemt ze een eerste album op.

De opnames voor haar eerste videoclip vonden plaats op het Poelaertplein in Brussel.

Veerle Baetens gaat ook zingen

'Code 37'-actrice en Bekende Vlaamse Vrouw Veerle Baetens gaat wat minder acteren om zich meer toe te spitsen op haar zangcarrière met haar groep 'Dallas'. 'Ik heb absoluut geen zittend gat, want daar krijg je een dik gat van', lachte ze.


Veerle Baetens stunt opnieuw

Dallas is de band van Veerle Baetens die een eerste single gaat uitbrengen. Deze single wordt de voorbode van het debuutalbum met als werktitel: "Miss Alter Ego". Voor het artwork van haar cd wil Veerle een ‘sablon vivant’ maken ism het Internationale Zandsculpturenfestival van Blankenberge

Onlangs liet  Bekende Vlaamse Vrouw Veerle Baetens zich laten ingraven door 3 topkunstenaars uit de zandsculpturenwereld. Twee Italiaanse en één Russische artieste vliegen speciaal over voor dit event.  Veerle maakte samen met de kunstenaars het ontwerp. Het zal het universum van wat ze wil uitbeelden met haar groep illustreren.

De hele dag zal er gewerkt worden om het kunstwerk met Veerle Baetens als centrale figuur op te bouwen. Ze zal meer dan 8 uur roerloos moeten blijven liggen in het zand. Op het einde van de dag wordt het kunstwerk afgebroken.

De bekende regisseur/fotograaf Lieven Van Baelen zal het gebeuren vastleggen. Het publiek kan alles live meemaken.

Dat Veerle Baetens niet vies is van stunts bewijst het feit dat ze het budget van haar cd ophaalde via haar fans. Op Akamusic kan namelijk elke artiest een profiel openen en via een innovatief aandelensysteem het budget ophalen voor de opnames en release van een album. Alle fans/investeerders krijgen in return een gepersonaliseerde cd opgestuurd en een deel van de winst.

Om dat project op Akamusic te promoten deed  Bekende Vlaamse Vrouw Veerle Baetens op oudejaarsavond al een 24uur durende performance, waarbij ze in slow-motion bewoog. Het resultaat was een stop-motion video die de hele dag en nacht in 3 minuten weergeeft.

Bekijk en beluister hier de demo’s van Dallas en Veerle Baetens: http://nl.akamusic.com/dallas

Zelf omschrijven Dallas en Veerle Baetens zich alsvolgt:

Wat zou er gebeuren als een toerbus een liftende France Gall, Marianne Faitfull, Amanda Lear en een bende Eurodiscokikkers oppikt? De Muziek op de bus zou kunnen klinken als Dallas en Veerle Baetens.

Noem het euro-disco, -pop of –chanson... Dallas de groep is even spannend als de intriges tussen Sue Ellen en JR. Dallas bestaat uit actrice Veerle Baetens en Sandrine Collard (Ideal Husband). In het echte leven ook vriendinnen en omkaderd door producer Jeroen Swinnen (Daan, Novastar, Vive La Fête...) een popduo dat flirt met dansbaar en breekbaar.

Op de eerste persfoto’s zijn Veerle Baetens’s en Sandrine’s kapsels verstrengeld als een suikerspin. Ook hun songs bevatten glazuur maar daaronder zit een donkere kern. Niks is wat het lijkt in het universum van Dallas. De songs verschalken je, trekken je op de dansvloer maar evengoed sta je alleen in de balzaal verblind door melancholie.

Investeer in deze unieke band van Veerle Baetens zodat nog meer nummers kunnen rijpen in hun wondere wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten