zondag 1 december 2013

Erika Van Tielen moddergevecht Vlaanderen Vakantieland @ Bekende Vlaamse Vrouwen


Het moddergevecht van Vlaanderen Vakantieland presentatrice Erika Van Tielen in Costa Rica, Pura vida in Costa Rica, deel 2.
Belgische babes Erika Van Tielen en Leen reizen verder door Costa Rica en genieten van de prachtige natuur in het park Rincon de la Vieja.
Twee zotte vrouwen: Erika Van Tielen en Leen Merckx. Eén exotisch land: Costa Rica. En één opdracht: vind het gezin terug waar Leen tien jaar geleden een jaar lang woonde.
Meer heb je niet nodig voor een dolle roadtrip van kust naar kust. Gevuld met pura vida, magische fauna en flora, sexy surfdudes, overjaarse hippies, indrukwekkende ecolodges, prettige gestoorde ruiters, mysterieuze nevelwouden, bejaarde quakers, verlegen koffieboeren én heroïsche moddergevechten.
Move over Thelma & Louise. Hier zijn Leen en Erika Van Tielen.
REPORTER : Erika Van Tielen
REGISSEUR : Etienne Bruylandt
Reisdocumenten
Om net als Erika Van Tielen naar Costa Rica te reizen heb je een internationaal paspoort nodig (minstens 6 maand geldig na terugkomst). Bij je vertrek uit Costa Rica betaal je een vertrekbelasting van 26 dollar.
Costa Rica heeft een tropisch klimaat. Het droog seizoen loopt van december tot april, het nat seizoen van mei tot november. Dus neem je bikini of badpak mee.
Het is in Costa Rica zeven uur vroeger dan in België (tijdens onze zomertijd zelfs acht uur).
Om van het elektriciteitsnet van Costa Rica gebruik te kunnen maken heb je een 110V Amerikaanse stekker nodig.
Je moet ingeënt zijn tegen hepatitis A en B en buiktyfus. Ook malaria
komt voor in Costa Rica, dus neem net als Erika Van Tielen een goede muggenmelk mee.
LEUK LOGEREN
El Cafetal Inn
In El Cafetal Inn logeert Erika Van Tielen net buiten de hoofdstad. Het stadje Atenas heeft een microklimaat en het staat er vol prachtige planten en bloemen.
Adres: Santa Eulalia of Atenas, 105 Atenas, Costa Rica
www.cafetal.com
www.hotelcafetalinn.com
Hotel Vista Atenas
In hetzelfde dorp kan je ook logeren bij de Belgische Vera in Hotel Vista Atenas.
Rancho Margot ligt dan weer vlakbij het Arenal meer en is een echte ecolodge. Dit is het absolute lievelingsplekje van Erika Van Tielen, Leen en de hele crew.
De kamers zijn geweldig, het eten heerlijk en de uitbaters sympathiek.En een rondje yoga wordt hier door iedereen gesmaakt, van de groententelers tot de knappe keukenhulp uit Oostenrijk.
De Guayabo Lodge ligt in het prachtige vulkaanlandschap van de Turrialba vallei. Ideaal voor een modderbad, of nog beter, een moddergevecht, jawel een echte catfight in de modder.
De charmante gastvrouw Miss Edith serveert je lokale gerechten tegen een zeer vriendelijk prijsje. Adres: Cahuita, Limon (vlakbij het strand)
Bezoek ook de fantastische nationale parken van Costa Rica
* Poas Volacano National Park
Er zijn weinig plaatsen in de wereld waar Erika Van Tielen zo snel en zo dicht bij de krater van een enorme vulkaan geraakt.
Afrika ligt in Tervurenen meer bepaald in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Vlaanderen Vakantieland-reporter Erika Van Tielen ontdekt twee boeiende tentoonstellingen in het Afrikamuseum, maakte en herfstwandeling in het prachtige park en krijgt het gezelschap van Ronny Mosuse, die zijn Congolese roots verkent in Tervuren.
'Een team van wetenschappers is er dit voorjaar samen met journalist Rudi Vranckx heengetrokken om de kennis over de stroom te updaten', zegt Vlaanderen Vakantieland-reporter Erika Van Tielen. 'Die wetenschappelijke interesse toont aan hoe rijk de Congostroom wel is, zowel op cultureel en biologisch als op geografisch vlak.'
De tweelingsteden Kinshasa-Brazzaville, waar de portretten van de stichters Stanley en Brazza en van de schrijvers Sony Labou Tansi en Lomami Tshibamba worden geschetst, en de oorverdovende watervallen van Inga leiden je naar de monding en dus naar het einde van de rivier. 'Die Ingadammen zijn echt gigantisch', zegt Erika Van Tielen.
'In theorie zouden die elektriciteit voor heel Afrika kunnen opwekken. Nu werken er maar enkele turbines, die volstaan om de DR Congo van stroom te voorzien. Jammer genoeg ontbreekt het Congo aan geld. Nu zouden de Chinezen aan het azen zijn op de dammen, omdat zij wel het kapitaal hebben.'
Ronny Mosuse heeft een Congolese vader en een Belgische moeder. Toch reisde hij nog maar drie jaar geleden voor de eerste keer naar zijn land van herkomst. Met Erika Van Tielen ging hij voor Vlaanderen Vakantieland Congo in Tervuren ontdekken.
Het verhaal van de kolonisatie vormt een zwarte pagina in de Belgische geschiedenis. In 1885 kende de Conferentie van Berlijn het land toe aan koning Leopold II van België, die er zijn persoonlijke eigendom van maakte.
Congo werd omgedoopt tot Congo Vrijstaat. Niet lang daarna werd rubber een van de meest fel begeerde producten waarmee Leopold II een fortuin vergaarde. Hiermee bouwde hij een hele reeks gebouwen in Brussel, Oostende en ... Tervuren.
'Ook ivoor was één van de belangrijkste exportproducten', vertelt Erika Van Tielen. 'Dat werd via de Congostroom vervoerd naar het Westen.'
'Het is hallucinant dat er in een land met zoveel mogelijkheden toch zoveel miserie is', zegt Erika Van Tielen. 'En toch werkt die chaos daar, zoals nergens anders.
Ik ben al in Tanzania, Senegal en Gambia geweest, en doorheen de tentoonstellingen en het gesprek met Ronny Mosuse merkte ik dat Congo echt wel uniek is. De mensen lachen er nog meer dan anders, en die levensvreugde is authentiek.'
De romantischere zielen zullen dan weer hun hart kunnen ophalen in de Engelse tuin, die prachtige kronkelende paden en vijvers heeft. 'Het park is echt fenomenaal', vertelt Erika Van Tielen. 'Ik vind zowel de Franse als de Engelse tuin schitterend, vooral in deze periode met de herfstkleuren.
Woonde ik dichter bij Tervuren, dan zou ik er ongetwijfeld heel vaak gaan wandelen. Het is echt verrassend dat het er zo groen is, wetende dat het zo dicht bij Brussel ligt.'
'Leopold II had immers het grootse plan opgezet om er een hele reeks gebouwen te laten optrekken', zegt Erika Van Tielen. 'Hij wou er onder meer een Europese universiteit en een museum voor Azië en voor Amerika bouwen', zegt Erika.
Naar aanleiding van de lancering van het nieuwe racespel ‘Gran Tourismo 5’, vroeg Sony Computer Entertainment aan meer dan duizend mannen wat het belangrijkste voor hen was: een droomvrouw of droomwagen.
Ruim 32 procent van de mannen koos zonder aarzelen voor de auto. Behalve dan als de droomvrouw Lien Van de Kelder, Veronique De Kock en Erika Van Tielen is.
Bijna alle Vlaamse mannen zijn het erover eens dat de wettelijk toegelaten maximumsnelheid te traag is. Op de autostrade zouden ze in plaats van 120 km/u liever 145 km/u rijden.
Mochten Lien Van de Kelder, Veronique De Kock en Erika Van Tielen onderweg ergens staan liften, dan zouden bijna alle mannen stoppen om ze op te pikken.
In Malpaiso keuren Erika Van Tielen en Leen eerst uitvoerig de surfboys om dan uiteindelijk zelf aan de slag te gaan met Josh en het surfen. 'Hij is een heel sympathieke Canadees die de ene helft van het jaar in Hawaï verblijft en de andere in Malpaís, gewoon om te surfen', weet Erika.
'Hij wordt in vele gidsen genoemd als een van de beste instructeurs. Terecht, want ik kreeg heel snel vertrouwen, terwijl ik in het begin heel zenuwachtig was. De golven lenen zich hier uitstekend om te leren surfen; ze stuwen je als het ware vooruit en doen eigenlijk al het werk voor jou.'
Genoeg gewerkt, tijd voor andere actie. Hoewel, in Montezuma, het artistieke hippiedorpje waar artists en dreamers al jarenlang op afkomen als bijen op honing is dat heel relatief. De straten worden er overspoeld door de vreemdste vogels.
Vrouwen met groene glitterschoenen en mannen met ontblote getatoeëerde torso's lopen er relaxed naast elkaar. Een vreemde plaats vraagt om een bijzondere activiteit, en de yoga van ene Ninoska Gomez past perfect in dat plaatje.
Erika en Leen krijgen elk een grote gele bal in de handen geduwd, waarmee ze hun 'rondheid moeten activeren', voorwaar geen sinecure voor de bekende Vlaamse vrouwen met cupmaat A.
'We zijn wezens van de jungle, we moeten spelen en in de bomen hangen', brabbelt Ninoska. 'Soms moet je je niet te veel vragen stellen over wat je aan het doen bent', zucht Erika gelaten.
Tijd alweer voor het volgende nationaal park: Rincón de la Vieja. De wel heel kleurrijke gids René heeft maar liefst veertien kinderen en is altijd te vinden voor een knuffel, zeker met twee knappe Belgische meisjes.
Erika en Leen trekken te paard door het prachtige reservaat, dat zich uitstekend leent tot trektochten langs onder meer de pailas of kokende modderpoelen –uitlopers van de vulkaan die in de omgeving ligt.
In het park vind je ook spa's die gebruik maken van de warme modderbaden, zoals de Hacienda Guachipelin met zijn Simbiosis Spa.
Met veel plezier wentelen Leen en Erika zich er in de modder en er ontstaat zelfs een heus moddergevecht tussen de 2 vriendinnen, en heuse catfight midden in de jungle. Hierna is het tijd de modder van de bikini's te spoelen in het zwembad.
Op de boerderij worden ook yogalessen gegeven en kun je je heerlijk laten masseren. 'Dit was zonder twijfel mijn favoriete plekje van de hele trip. Een absolute aanrader!', zegt Erika Van Tielen na een heerlijke massage.
Voor ze terug de baan opgaan, wagen Leen en Erika zich in de buurt nog aan canopy, waarbij je hangend aan een lijn tussen de bomen vliegt, en aan de Tarzanswing, een soort bungeejumping, maar dan in het midden van de jungle.
Naar aanleiding van de lancering van het nieuwe racespel ‘Gran Tourismo 5’, vroeg Sony Computer Entertainment aan meer dan duizend mannen wat het belangrijkste voor hen was: een droomvrouw of droomwagen. Ruim 32 procent van de mannen koos zonder aarzelen voor de auto.
Vooral een model van het merk Audi, BMW of Aston Martin zou hun vriendin het onderspit moeten delven. Al blijkt uit de rondvraag dat veel mannen zich stoerder voordeden dan ze werkelijk zijn.
In totaal zou slechts 5 procent echt zijn vriendin of vrouw inruilen voor een blitse wagen. Een kwart van de mannen wil wel altijd zelf achter het stuur zitten, maar 70 procent apprecieert het indien hun wederhelft een nieuwe auto helpt uit te kiezen.
Autoseks
Verder bewijst de enquête dat in twee derde van de wagens frequent verhitte discussies ontstaan. Meestal liggen kritiek op de rijstijl en het hinderen van andere weggebruikers aan de basis. Al kunnen die ruzies snel opgelost raken, zeker na een partijtje seks. De helft van de ondervraagden geeft namelijk toe dat ze regelmatig in de auto vrijen.
Snelle jongens
Bijna alle mannen zijn het erover eens dat de wettelijk toegelaten maximumsnelheid te traag is. Op de autostrade zouden ze in plaats van 120 km/u liever 145 km/u rijden.
Mochten Lien Van de Kelder, Veronique De Kock en Erika Van Tielen onderweg ergens staan liften, dan zouden bijna alle mannen stoppen om ze op te pikken.
Ruim twee jaar na ‘Matroesjka's' vinden Tom Van Dyck en Peter Van den Begin elkaar als acteurs terug. Niet in een harde tv-reeks met veel functioneel naakt en niet op tv maar in een geestige bioscoopfilm: ‘Frits en Freddy'.
Als Ray Van Mechelen en Vincent Dockx behoorden Peter Van den Begin en Tom Van Dyck al in 2006 tot de basiscast van Matroesjka's, de VTM serie over nachtclubs en paaldanseressen zoals Saartje Vandendriessche, maar toen de succesvolle reeks over vrouwenhandel in 2008 terugkeerde, waren ze er opnieuw bij.
In tijden dat de Vlaamse publiekscinema graag de kaart van de romantische komedie trekt –denk Zot van A en Smoorverliefd– zou je haast vergeten dat er ook nog een publiek is voor de volbloedkomedie. En dat is Frits en Freddy met lachsalvo's vanaf minuut één helemaal.
De film vertelt het verhaal van twee broers die om toch nog enigszins aan de verwachtingen van hun vader (Frank Aendenboom) te voldoen met bijbels leuren. Gezien de zaken slapjes gaan, combineren ze hun stichtende handel met diefstallen bij goedmenende lieden.
Tot die categorie behoort Carlo Mus (Wim Opbrouck) evenwel niet en wanneer ze denken hun slag te slaan in zijn villa, gaat alles ontzettend fout.
Van Dyck en Van den Begin maken er een feest van de gulle lach van, ook al is dit verhaal geen ordinaire dijenkletser. Hier en daar vertoont hij zelfs trekjes van het bijtend-komische Britse werk, zeg maar Lock, stock and two smoking barrels.
Dat neemt niet weg dat de jokes elkaar in snel tempo opvolgen en dat van Dyck en Van Den Begin daar nagenoeg altijd bij betrokken zijn. Scenarist Marc Punt heeft niet alleen een heerlijk stel losers gecreëerd, als komisch duo vullen de twee elkaar prima aan.
Ook de rest van de rolbezetting is niet minnetjes met onder anderen Lucas Van den Eynde, Tania Kloek, Jan Van Looveren, Frank Focketyn én de debuterende Vlaamse actrice Erika Van Tielen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten