donderdag 17 maart 2011

Sophie Dewaele Joker + Lotto trekking @ Bekende Vlaamse Vrouwen

Presentatrice Sophie Dewaele keerde terug naar haar oude werkgever. Vanaf woensdag 2 februari zal zij de presentatie van de vernieuwde 'Joker+'-uitzendingen op Eén voor haar rekening nemen.
De Nationale Loterij heeft haar trekkingsspel ‘Joker’ na meer dan een kwarteeuw grondig opgefrist. Het spel heet voortaan ‘Joker+’ en wordt gepresenteerd door Sofie Dewaele. Zij zal elke woensdag en zaterdag de winnende cijfers van de ‘Joker+’- en ‘Lotto’-trekking bekend maken op Eén.
‘We zijn sinds deze week volop aan het repeteren’, vertelde Sophie Dewaele op MNM aan Peter Van de Veire. ‘Het is leuk om te doen, want Lotto is zonder autocue.’
De 37-jarige presentatrice en Bekende Vlaamse Vrouw werkte eerder al voor de openbare omroep.
 

Sophie Dewaele was van 1997 tot 2003 omroepster van het toenmalige TV1 en maakte in die periode ook reportages voor ‘De Rode Loper’ en ‘Vlaanderen Vakantieland’.
 
Na haar VRT-carrière heeft ze een tijdlang voor Vijftv gewerkt, maar nu is ze weer helemaal terug van weggeweest.
Sophie Dewaele nieuwe Lottomadam
Er zijn dit jaar grondige veranderingen op til binnen de Nationale Loterij. Joker wordt Joker+ en ook Lotto en Euro Millions krijgen een restyling.
 
De wekelijkse Lottotrekking op Eén wordt eveneens in een nieuwe jasje gestoken en krijgt met Sophie Dewaele een nieuw gezicht.
Sophie Dewaele (37) neemt vanaf 2 februari elke woensdag en zaterdag de presentatie van de Joker- en Lottotrekking voor haar rekening.
 
"Ik ben erg enthousiast", vertelt Sophie Dewaele. "Niet alleen vind ik de loterijspelen een leuk en positief iets, ik ben er ook nog eens mee opgegroeid. Mijn moeder neemt al jarenlang zeer trouw deel. Ik herinner me zelfs nog hoe ik als kind nummertjes mocht kiezen."
Sophie Dewaele neemt de fakkel over van Valérie Thys en Dieter Vandepitte, die al zo'n zes jaar de Joker- en Lottotrekkingen verzorgen.
"Zij zijn echter niet opzij gezet", aldus Sophie Van den Bussche, woordvoerster van de Nationale Loterij. "Dieter presenteert nu Euro Millions, Valerie Joker Extra. Zij is bovendien de back-up van Sophie."
Sophie Dewaele (Ieper, 3 december 1973) is een Vlaamse televisiepresentatrice.
Aan de Universiteit Gent studeerde ze filosofie.
Daarna werkte Sophie Dewaele bij de regionale televisiezender WTV, Radio 2 Oost-Vlaanderen, ze was omroepster op TV1 van 1997 tot 2003.
 
In die periode presenteerde ze ook mee Vlaanderen Vakantieland en maakte ze reportages voor De Rode Loper. Bij de radio was ze intussen doorgeschoven naar Radio Donna.
In 2003 verliet Sophie Dewaele de VRT. Ze ging aan de slag als persattaché en woordvoerster van Alma Mater. In 2004 maakte ze de overstap naar VIJFtv.
Privé had Sophie Dewaele een relatie met televisiemanager Erik Strieleman. Naar aanleiding van hun relatie verliet hij de televisie om weer bij de radio aan de slag te gaan.
 
Ze huwden in 1999. In 2002 beviel Sophie Dewaele van een tweeling: Fran en Simon. Over de zorg voor haar jonge kinderen en haar postnatale depressie schreef ze in 2005 een boek Alles in het dubbel. Een tweede boek Droom van een moeder over de combinatie gezin en carrière volgde in 2007. In 2008 scheidde ze van haar echtgenoot.
In 2008 was Sophie Dewaele een aflevering in de running in de quiz De Slimste Mens ter Wereld.
Sinds 2009 vervangt Sophie Dewaele geregeld Tess Goossens in het programma Heartbeats op radiozender JOE fm. Begin 2011 onderging de trekking van de spelen van de Nationale Loterij op Eén een restyling en Sophie Dewaele staat voortaan in voor de presentatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten