zondag 30 november 2014

Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veken in 'Beste Vrienden' @ Bekende Vlaamse Vrouwen



Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veken in 'Beste Vrienden'



Zijn Bert Verbeke en Jef Hoogmartens even goede vrienden in het echte leven als op het scherm? Wat heeft tv-presentatrice Cathérine Moerkerke met Kreuner Jan Van Eycken? En zijn Erik Van Looy en Philippe Geubels ook in het echte leven een komisch duo, of Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veken?





De kijker ontdekt het samen met Bruno Wyndaele in een nieuwe reeks van 'Beste Vrienden'. Zestien paar beste vrienden zoals u ze nog nooit zag, vanaf dinsdag 25 november op Eén.



Nieuw dit seizoen

Het basisrecept van 'Beste Vrienden' blijft behouden, al is de vierde reeks wellicht de meest persoonlijke en intieme tot nu toe. Meer dan ooit staat de vriendschap centraal.



De beste vrienden gaan niet alleen op zoek naar een plaatselijk symbool van vriendschap; ze vertellen ook wat hun vriendschap nu net zo bijzonder maakt.

 

Zestien bekende Vlaamse vriendenduo’s laten zich van een onverwachte en kwetsbare kant zien en vertellen waarom ze elkaar zo graag zien.



'De vriendenduo's zijn soms erg verrassend. Zo zijn Cathérine Moerkerke en Jan Van Eycken bijvoorbeeld hechte vrienden en schieten ook Rob Vanoudenhoven en Marlène de Wouters uitstekend met elkaar op.



In 'Beste Vrienden' trek ik telkens met twee paar vrienden naar een prachtige streek - denk aan Istrië in Kroatië, of aan de Portugese Dourovallei met haar hellingen vol wijnranken.

 

In die streken kom je gemakkelijk tot rust en keer je terug naar de essentie. De essentie van het leven, de liefde, vriendschap', aldus Bruno Wyndaele.



Tien bijzondere regio's

Anders dan in vorige seizoenen reizen de duo's niet naar een bepaald land, maar naar een bepaalde regio. Ze trekken er samen op uit, van Istrië tot de Camargue en van de Dourovallei tot het Baskenland. De regio's hebben elk hun kleur en gevoel. En vaak ook een eigen taal. Dat maakt de reis voor de vrienden bijzonder spannend.



Aflevering 1: Istrië - dinsdag 25 november

- Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veken

- Erik Van Looy en Philippe Geubels



Tien afleveringen

'Beste Vrienden' start op dinsdag 25 november 2014 en telt tien afleveringen. In de laatste twee afleveringen strijden de sterkste duo's van het seizoen voor de felbegeerde titel van 'Beste Vrienden'.



Beste vrienden is een show- en spelprogramma te zien op de Belgische televisiezender Eén. De deelnemers zijn Bekende Vlamingen. Het programma werd oorspronkelijk gepresenteerd door bedenker Bruno Wyndaele, die ook het vierde seizoen presenteerde. In het derde seizoen, in 2013, nam Thomas Vanderveken die rol op zich. Het is een spelprogramma waarin BV's vechten om een jaar lang de titel "Beste vrienden" te mogen dragen.



In "Beste vrienden" trekken twee duo's van BV's naar een voor hun nog onbekende buitenlandse locatie. Daar strijden ze tegen het andere duo.



De eerste twee reeksen telden negen afleveringen, de derde reeks zes afleveringen (in seizoen 2 en 3 was er ook een finale), de vierde reeks terug negen afleveringen.



Vanaf het tweede seizoen mocht het winnende duo de finale spelen, deze bestond nog niet in het eerste seizoen. In die finale volgden eerst nog een paar stemmingen, en daarna proeven. Wie het uiteindelijk als eerste kon halen, had de titel "Beste vrienden' beet. Dit waren in het tweede seizoen Gert Verhulst en Jelle Cleymans.



In het najaar van 2012 werd het derde seizoen opgenomen, dat van 23 maart 2013 tot 11 mei 2013 werd uitgezonden op zaterdagavond. In de finale mochten drie van de zes winnende vrienden aantreden: Tatyana Beloy met Rilke Eyckermans, Sean Dhondt met Kevin Janssens en Louis Talpe met Anthony Kumpen. Tatyana Beloy en Rilke Eyckermans werden de winnaars van het derde seizoen.



Anno 2014 wordt er gewerkt aan een nieuw seizoen. Dat zal te zien zijn vanaf dinsdag 25 november 2014.



Seizoen 4 - 2014

Duo's in de finale     Plaats in de finale     Tegen hen verloren in de voorrondes     Locatie voorronde     Kijkcijfers

Erik Van Looy en Philippe Geubels         Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veken     Istrië     972.435 (marktaandeel: 34,26%)



Beste vrienden



Bruno Wyndaele staat weer te trappelen van ongeduld om de vriendschapsbanden van een verse schare BV’s te testen. In de eerste aflevering van een nieuw seizoen Beste vrienden neemt hij Erik Van Looy, Philippe Geubels, Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veeken mee naar het Kroatische schiereiland Istrië. Erik van Looy en Philippe Geubels lachen heel wat af in De slimste mens op VIER, maar zijn ze ook in het echte leven een komisch duo?

 

En Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veekens spelen in Thuis de allerbeste vriendinnen, maar zijn ze dat ook naast het scherm? Welk vriendenkoppel legt de opdrachten het best af en kan zich dus beste vrienden noemen en duiken na afloop in bikini in zee, Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veken?



 Thuis-acteurs in nieuw seizoen “Beste vrienden” (Eén)



Beste vrienden zal aan zijn vierde seizoen beginnen. Oude bekende Bruno Wyndaele neemt de rol van presentator weer over van Thomas Vanderveken.



Beste vrienden is een programma waar 2 bekende vriendenkoppels naar een warm, zonnig land worden gestuurd. Daar moeten ze allerlei opdrachten uitvoeren. Op het einde van de reeks zal bekend worden wie het beste vriendenkoppel is.



Dit jaar zijn er heel wat (ex-)Thuis-acteurs die meedoen aan Beste vrienden.



Joy Anna Thielemans (Jana Blomaert) en Moora Vander Veken (Olivia Hoefkens)



Aflevering 1 – dinsdag 25 november



Locatie: Istrië (Kroatië)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten